تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803807735




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فروشگاه هاي اينترنتي زير انگشت اتهام هرميسايت‌هاي خريد گروهي هرمي نيستند


واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: فروشگاه هاي اينترنتي زير انگشت اتهام هرميسايت‌هاي خريد گروهي هرمي نيستند
ايتنا- شركت‌هاي هرمي خريدار كالا قيمت بيشتري براي كالا مي‌پردازد در شرايطي كه در سايت‌هاي خريد گروهي قيمت پرداختي از ارزش كالا كمتر است.


تنگ‌تر شدن حلقه فعاليت شركت‌هاي هرمي موجب شده است ساير فعاليت‌ها و تجارت‌هاي اينترنتي نيز هر از گاهي در مظان اتهام فعاليت هرمي قرار گيرند، فارغ از اينكه اين اتهام‌ها پس از چندي كليه فعاليت‌هاي اينترنتي را به خطر مي‌اندازد.

به گزارش ايتنا به نقل از هفته‌نامه عصر ارتباط، يكي از اين فعاليت‌ها كه طي هفته‌هاي اخير از سوي رسانه‌هاي دولتي مورد هجمه قرار گرفته‌اند فعاليت سايت‌هاي خريد گروهي است. آنها با اين عنوان كه فعاليت اين سايت‌ها نيز هرمي است خواستار دخالت مسئولان قضايي براي مقابله با آنها شده‌اند. اين در حالي است كه يكي از قديمي‌ترين سايت‌هاي خريد گروهي موفق شده نماد اعتماد را از مركز توسعه تجارت الكترونيكي بگيرد.

نماد اعتماد اولين حلقه دريافت مجوز براي فروشگاه‌هاي اينترنتي است و پل اعتماد ميان فروشگاه اينترنتي و خريدار كالاست.
يكي از اولين دلايلي كه سايت‌هاي خريد اينترنتي را از شركت‌هاي هرمي جدا مي‌كند بهاي كالاهاست، در شركت‌هاي هرمي خريدار كالا قيمت بيشتري براي كالا مي‌پردازد در شرايطي كه در سايت‌هاي خريد گروهي قيمت پرداختي از ارزش كالا كمتر است.

رئيس مركز آمار و اطلاعات اصناف و بازرگانان حسن رادمرد، سايت‌هاي خريد گروهي را زيرمجموعه فروشگاه‌هاي اينترنتي مي‌داند و معتقد است: آنان ملزم به رعايت آيين‌نامه ساماندهي فعاليت و نظارت بر فروشگاه‌هاي مجازي هستند.

از سوي ديگر با تدوين آيين‌نامه شركت‌هاي بازاريابي شبكه‌اي اگر اين سايت‌ها خواهان فعاليت بازاريابي نيز هستند بايد مجوزهاي لازم در اين زمينه را دريافت كنند.

بازاريابي شبكه‌اي زير ذره‌بين
آغاز فعاليت سايت‌هاي خريد گروهي به سال ۲۰۰۰ بازمي‌گردد كه فردي به نام پاول آلن يك شركت تجارت برخط به نام Mercata تاسيس كرد و كاربرانش براي خريد يك كالا عضو مي‌شدند و متعاقب افزايش تعداد اعضا، قيمت كالا نيز كاهش پيدا مي‌كرد. در ايران به تازگي در تابستان سال جاري سايت‌هاي خريد گروهي شروع به كار كرده‌اند اما براي همين شروع ديرهنگام نيز تاكنون تداركات قانوني اندكي صورت گرفته است.

رادمرد با تاكيد بر اينكه سايت‌هاي خريد گروهي تجارت مجزايي نسبت به بازاريابان شبكه‌اي هستند، گفت: «با توجه به آيين‌نامه‌اي كه به تازگي براي اين دسته از سايت‌ها تدوين و ابلاغ شده و تاسيس اتحاديه‌اي كه در حال عضوگيري است، به زودي شاهد سر و سامان يافتن اين شكل تجارت هم خواهيم بود تا به اين ترتيب حساب مالي و نحوه عملكردشان مورد كنترل و نظارت قرار گيرد و اعضاي هيات مديره، آدرس شركت و نوع كالايي كه قصد فروش آن را دارند ثبت شوند و از هر نوع تخلفي در فعاليت‌هايشان جلوگيري شود.»

عليرغم اينكه بيش از يك سال و نيم از تدوين آيين‌نامه بازاريابي شبكه‌اي مي‌گذرد، باز هم مرز ميان بازاريابي شبكه‌اي و شركت‌هاي هرمي مشخص نشده است. علت هم به خاطر تمركز روي نبايدهاست تا بايدها و همين مساله باعث مي‌شود در قانون ساماندهي بازاريابي شبكه‌اي شاهد متني براي ممنوعيت سيستم‌هاي هرمي باشيم نه تعريف دقيق و درستي از بازاريابي شبكه‌اي.

رادمرد با اعلام اينكه تاكنون به شش شركت مجوز فعاليت بازاريابي شبكه‌اي داده شده كه يكي از آنها به دليل انحراف از معيارهاي تعيين‌شده غيرفعال شده است، گفت: «اين شركت‌ها از نظر فرآيند مالي و كسب و كار تجاري شديداً مورد نظارت قرار دارند و حسابرس مورد تاييد سازمان حسابرسي و دايره شركت‌هاي هرمي وزارت اطلاعات نيز ناظر بر فعاليت‌هاي اين شركت‌هاست.»

خريدهاي گروهي سر و سامان مي‌گيرند
نازنين دانشور مسئول سايت تخفيفان از اولين سايت‌هايي كه فعاليت خود را در ايران آغاز كرده و نماد اعتماد را از مركز توسعه تجارت دريافت كرده است، در توضيح نحوه عملكرد خريدهاي گروهي گفت: «فرآيند بسيار ساده‌اي است مثلاً اگر يك مدرسه يا سازمان بخواهد دانش‌آموزان يا كارمندان خود را براي بازديد از موزه يا هر مكان ديگري ببرد، مسلماً مي‌توانند ميزان قابل توجهي تخفيف دريافت كنند. سايت‌هاي گروهي نيز به همين شيوه عمل مي‌كنند. ما به فروشندگان پيشنهاد مي‌دهيم كه تعداد قابل توجهي مشتري برايشان جذب مي‌كنيم، به اين شرط كه آنها هم تخفيف بدهند.».

اشكان روشنايي مسئول سايت خريدگروهي همخريد نيز با تاكيد بر اينكه تخفيف تنها عنصر مشخص‌كننده سايت‌هاي خريدگروهي است، گفت: «ايده اوليه سايت‌هاي خريدگروهي از آنجا نشات مي‌گيرد كه كالاها و خدمات مختلف را با قيمتي كاهش‌يافته پيشنهاد مي‌دهد به اين شرط كه حداقل تعداد خاصي از خريداران آن كالا يا خدمت پيشنهادشده را خريداري كنند.».

او در ادامه افزود: «با وجودي كه در سايت موفقي مانند گروپان هر فردي بتواند پنج نفر ديگر را به سايت معرفي كند پاداش مالي مي‌گيرد، ما ترجيح داديم وارد اين فضا هم نشويم و به هيچ عنوان كسي را ملزم نمي‌كنيم خريد از سايت ما را به ديگران پيشنهاد بدهد. مگر اينكه خود فرد تمايل به انجام اين كار داشته باشد اما تلاش مي‌كنيم با در نظر گرفتن امتيازهايي جنبه انگيزشي كاربران را افزايش دهيم.».

مرز هرمي‌ها
شناسايي شركت‌هاي هرمي در عين اينكه كار دشواري است اما با توجه به برخي ويژگي‌ها مي‌توان نسبت به سلامت شركت‌هاي فعالي كه در برخي مواقع به علت مشابهت با شبكه‌هاي هرمي ممكن است اشتباه گرفته شوند، اطمينان حاصل كرد.

رئيس مركز امور اصناف و بازرگاني با اشاره به اينكه در فعاليت‌هاي هرمي يا كالايي جابه‌جا نمي‌شود يا جابه‌جايي‌ها به صورت صوري است، به برخي از ويژگي‌هاي شركت‌هاي هرمي اشاره كرد و گفت: «شركت‌هاي هرمي براي گمراه كردن، كالاهايي را براي فروش عرضه مي‌كنند اما معمولاً آن را با قيمتي بسيار بالاتر از ارزش واقعي آن به فروش مي‌رسانند، ضمن اينكه تنوع محصول در اين شركت‌ها وجود ندارد. شركت‌هاي هرمي به صورت مخفيانه فعاليت مي‌كنند؛ جلسات و برنامه‌هايشان در فضاهاي رسمي برگزار نمي‌شود اما مهم‌ترين نكته عدم نظارت است كه هيچ مركزي بر فعاليت‌هاي مالي و حسابرسي آن‌ها كنترلي ندارد.»

در شركت‌هاي هرمي معمولاً كالايي كه به فروش مي‌رسد در انحصار شركت هرمي است و هيچ تنوعي هم در مجموعه كالاها وجود ندارد. همين‌طور كالاها جنبه غيرمصرفي دارند و در اكثر موارد براي خريدار ارسال مي‌شوند.

شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن