تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بركت در مال كسى است كه زكات بپردازد، به مؤمنان مدد و يارى رساند و به خويشاوندان كمك نما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803852437




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تلفن همراه را از خودت دور كن


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تلفن همراه را از خودت دور كن
ارتباطي- شراره ژيان:
نگراني‌ها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بيش از حد تلفن‌هاي همراه بيشتر شده‌است.

اين نگراني‌ها به خاطر اين هستند كه تلفن همراه از خود امواج الكترومغناطيسي در مقياس مايكروويو ساطع مي‌كند. مقداري از امواج راديويي كه توسط گوشي‌هاي تلفن همراه ساطع مي‌شوند جذب بدن انسان مي‌شوند؛ مثلا امواج راديويي كه توسط گوشي‌هاي جي اس‌ام ساطع مي‌شوند، مي‌توانند تا ۲ وات قدرت داشته باشند. ميزان برونداد امواج گوشي همراه بستگي به استاندارد‌هاي مخابراتي هر كشور دارد. ميزان امواجي كه بدن انسان از گوشي همراه جذب مي‌كند، با مقياس جذب خاص يا «اس‌اي آر» اندازه‌گيري مي‌شود.

يكي از آثار تشعشعات مايكروويو اثرات گرمايش ديلكتريك است كه در آن هر جسم عايق (مانند بافت موجود زنده) توسط حركت مولكول‌هاي قطبي كه در ميدان الكترومغناطيسي قرار دارند گرم مي‌شود. وقتي كه فردي از گوشي همراه استفاده مي‌كند، بيشتر اثرات گرمايشي در اطراف سطح سر او به‌وجود مي‌آيد و باعث مي‌شود كه دماي سر حدود كسري از درجه افزايش پيدا كند. اين دما كمتر از گرمايي است كه در اثر تابش مستقيم خورشيد به‌وجود مي‌آيد.

در اين هنگام، جريان انتقال خون مغز قادر است با بيشتر كردن جريان خون در آن قسمت گرما را به جاهاي ديگر منتشر كند. اما قرنيه چشم اين سامانه تعديل‌سازي‌ دما را ندارد و آزمايش تابش ۲ الي ۳ ساعته در چشم‌هاي خرگوش‌ها در مقياس اس‌اي آر كه دمايي موضعي ۴۱ الي ۴۰ درجه سانتي‌گراد را توليد كرده باعث به‌وجود آمدن آب مرواريد در آنها شده‌است. البته آب مرواريدهاي زود هنگام به خاطر استفاده از گوشي همراه نيست، چون برونداد امواج گوشي‌هاي همراه پايين‌تر است.

گذاشتن گوشي همراه درجيب سيگاري كت باعث ضرر رساندن به قلب مي‌شود.
قرار دادن آن در جيب سمت راست و بزرگ پايين كت موجب بروز اختلالات يا به قولي سرطان پروستات مي‌شود. پيشنهاد مي‌شود گوشي همراهتان را در جيب سمت چپ وپايين كت قرار بدهيد. البته بهترين كار براي سلامتي اين است كه قيد داشتن گوشي همراه را بزنيد. تحقيقات پزشكان، بار ديگر بر اثرات نامطلوب امواج تلفن همراه بر ايجاد ناباروري در افراد تاكيد كرد. بررسي‌هاي مختلف نشان مي‌‌دهد افرادي كه نزديك امواج موبايل قرار دارند به‌خصوص اگر موبايل نزديك دستگاه تناسلي قرار گرفته باشد، تاثير امواج آن روي اسپرم و تخمك بيشتر بوده و ميزان ناباروري در اين قبيل افراد افزايش مي‌يابد.

تحقيقات انجام شده

مضرات تلفن‌همراه از زماني مطرح شد كه فردي در فلوريداي آمريكا در سال 1993 گرفتار تومور مغزي شده و از همسرش كه داراي تلفن‌همراه بود شكايت كرد. با افزايش استفاده از تلفن‌همراه در ميان مردم، از نوامبر سال 2002 گروهي از شركت‌ها شروع به تحقيق و بررسي روي اثرات امواج راديويي، تا 10برابر قوي‌تر از امواج راديويي تلفن‌همراه روي سلول‌ها و ژن‌ها كردند. براساس گزارش‌هاي رسيده از اين گروه، امواج راديويي تلفن‌همراه هيچ اثر منفي روي سلول‌ها، ژن‌ها و DNA انسان ندارد. همچنين سازمان بهداشت‌جهاني (WHO) نيز با اين گفته كه امواج راديويي تلفن‌همراه اثر مخربي بر سلامت انسان ندارد، موافقت كرده است. اما از آنجا كه هنوز ادعاهايي بر خطر اين امواج وجود دارد، اين سازمان تحقيقات بيشتري را براي اطمينان به محققان پيشنهاد مي‌كند.

افرادي كه به ميزان بيشتري از تلفن‌همراه استفاده مي‌كنند، دچار سردرد يا دردهايي در ناحيه آرواره، گردن، بازو و شانه‌ها مي‌شوند. بسياري از محققان معتقدند، امواج الكترومغناطيسي تلفن‌همراه باعث سردرد، بالا رفتن فشار خون و به‌وجود آمدن اينگونه اثرات در بدن انسان نمي‌شود، اما بعضي افراد در اثر استفاده از تلفن‌همراه دچار اينگونه علائم مي‌شوند. به گفته اين محققان اينها كساني هستند كه خودشان انتظار دارند استفاده از تلفن‌همراه بتواند اين علائم را برايشان ايجاد كند. به عبارتي ديگر مي‌توان گفت سردرد ناشي از تلفن‌همراه تنها يك توهم بيماري است و نه يك بيماري واقعي. گرچه اين بيماران واقعا سردرد مي‌گيرند، اما سردردشان به خاطر تلفن‌همراه نيست و دلايل ديگر مثل شلوغي و آلودگي هوا را نيز مي‌توان به آن نسبت داد.

آسيب پذيري مغز

پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير اثر اين امواج را بر بافت مغز و جمجمه مورد بررسي قرار داده‌اند. در حال حاضر توجه اغلب پزشكان از استفاده از تلفن همراه، روي آثار مخرب اين تشعشعات بر مغز انسان متمركز است. استفاده پيوسته از تلفن همراه از حدود 20 دقيقه به بالا مي‌تواند با افزايش تدريجي حرارت بافت‌هاي مغز، سبب ايجاد تغييرات بيولوژيك در بافت مغز و در نتيجه كاهش شنوايي شود. در اين صورت كاهش مدت زمان مكالمه با تلفن همراه يا استفاده از سيم‌هاي ارتباطي هندزفري مي‌تواند به‌عنوان موثرترين روش پيشگيري از مضرات اين امواج مطرح شود.

اين تحقيقات نشان داد ميزان جذب امواجي كه از تلفن همراه به سمت گوش مي‌آيد، با توجه به فاصله تلفن همراه از گوش و فركانس موج متفاوت است. به‌طور معمول بيش از 70 درصد امواج توسط بافت جمجمه و مغز جذب شده و به شكل انرژي حرارتي درمي‌آيد. گفتني است فركانس امواج تلفن‌هاي همراه در ايران هم‌اكنون در حدود 900 مگاهرتز است، اما در اين تحقيق با پيش‌بيني ورود محدوده‌هاي جديد تا 2000 مگاهرتز نيز مورد بررسي قرار گرفته است.

براساس گزارش‌هاي منتشر شده از سوي دانشمندان، استفاده مداوم از تلفن همراه و حتي تلفن‌هاي همراه جديد، احتمال ابتلا به تومورهاي مغزي را در كاربران به طرز قابل توجهي افزايش مي‌دهد. بر اين اساس، احتمال ابتلا به تومورهاي مغزي در همان سمت از مغز كه تلفن همراه بيشتر استفاده مي‌شود بين 40 تا 270 درصد افزايش يافته و احتمال ابتلاي كاربران تلفن‌هاي همراه جديد كه در طول عمر خود به‌مدت 2000 ساعت از تلفن همراه استفاده كرده‌اند به‌مراتب افزايش مي‌يابد.

همچنين در يك آمارگيري كه جهت بررسي آثار گوشي‌هاي تلفن همراه در انگلستان و اسپانيا صورت گرفت آثار سوء در كساني مشاهده شد كه 97 درصد آنان بيش از حدمعمول از گوشي تلفن همراه استفاده مي‌كردند. استرس، سردرد، خستگي، دلهره، مشكل در تمركز، اختلال در حافظه، بي‌اشتهايي و مشكلات پوستي از آثار مشاهده شده در اين تحقيق بود.

مضرات آنتن‌هاي BTS

آنتن‌هاي BTS تلفن همراه در كشور ما معمولاً روي دكل‌هاي 10 تا 30 متري و يا روي سقف آپارتمان‌ها نصب مي‌شوند، گاهي نيز هر يك از سه آنتن ايستگاه BTS در يك طرف يك ساختمان كه هر كدام 120 درجه را بپوشاند، نصب مي‌شود. اشعه اصلي آنتن BTS معمولا 6 درجه عمودي را پوشانده و تلاش مي‌شود كه اشعه به فاصله هر چه دورتري از BTS ارسال شود تا مشتركين در فواصل دور نيز از سيگنال آن بهره‌مند شوند. سيگنال يك BTS معمولاً در فاصله‌اي بين 50 تا 200 متر از BTS به زمين مي‌رسد.

فرستنده‌هاي BTS قدرتي بسيار بيشتر از گوشي تلفن همراه ارسال مي‌كنند، اما اثرات حرارتي ناشي از BTS حدود 5 هزار بار كمتر از حداكثر مقدار ناشي از آنتن گوشي همراه در فاصله 2/2 سانتي‌متري است.

اين آنتن‌ها به‌دليل مبادله امواج راديويي و الكترومغناطيسي باعث توليد آلودگي‌ها و مضراتي براي انسان‌ها مي‌شوند. تاثير آنتن‌هاي BTS به قدرت آنها و ميزان فاصله فرد با آن بستگي دارد، چرا كه اگر فردي به‌طور دائم در مقابل تشعشعات يك دكل BTS تلفن همراه قرار داشته باشد، حتما اين امواج بر او اثرات منفي خواهد داشت؛ مثلا اگر آنتن مذكور درست مقابل خانه مسكوني فردي قرار داشته باشد احتمال صدمات بدني به او بيشتر است.

كيف نانويي

اخيرا خبري منتشر شد مبني بر اينكه يك مخترع جوان ايراني، نخستين كيف نانويي ضد‌امواج تلفن همراه را ساخته كه بيش از 99 درصد امواج الكترومغناطيسي تلفن همراه را جذب و از تاثير زيانبار آن بر سلامت جلوگيري مي‌كند. به گفته مخترع، كيف نانويي تلفن همراه، ابداعي كه با گذشت چند ماه از ثبت اختراع آن در آلمان، مورد توجه وسيع كاربران تلفن همراه در كشورهاي مختلف قرار گرفته، قادر است تا بيش از 99 درصد امواج الكترومغناطيسي تلفن همراه را جذب و از تاثيرات زيان‌بار آنها بر سلامت جلوگيري كند. در اين طرح، با تزريق تركيبات نانونقره به الياف بافتي، پارچه‌اي با خاصيت جذب امواج الكترومغناطيسي توليد و با استفاده از آن پوشش ويژه تلفن همراه ساخته شد كه كاربر هنگام حمل تلفن و حتي در زمان مكالمه يا ارسال و دريافت پيام كوتاه، تلفن را همواره در داخل آن نگه مي‌دارد و بدين ترتيب امواج ناشي از عملكرد تلفن همراه جذب اين پوشش شده و از تماس آن با بافت‌هاي مختلف بدن كه آسيب و عوارض سوء متعددي در پي دارد پيشگيري مي‌شود.

وي با بيان اينكه كيف نانويي تلفن همراه ابداعي در مدتي كوتاه در كشورهاي فرانسه، هلند، سوئيس، بلژيك، اتريش و هند نيز با استقبال مواجه شده است، خاطرنشان كرد: اين پوشش تلفن همراه موسوم به ايوال كه همچون ديوار الكترومغناطيسي عمل مي‌كند، در مارس2007 در آلمان و همچنين در ايران به ثبت رسيده و آزمايش‌هاي كيفي انجام شده توسط موسسه تحقيقات راداري و الكترومغناطيسي (وابسته به ارتش آلمان كه يكي از معتبرترين مراكز تحقيقاتي در اين حوزه است) كارايي چشمگير پوشش ابداعي در جذب امواج و جلوگيري از اثرات زيان بار آن را تاييد كرده است.در هر صورت تلفن همراه مانند بسياري از وسايل الكترونيكي ديگر در كنار فوايدي كه براي ما دارد صدماتي را نيز به همراه داشته است. راستي شما سرتان درد نمي‌كند ؟ لطفا تلفن همراه را از خودتان دور كنيد.
 شنبه 28 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن