تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ردم دو گروه‏اند: دانشمند و دانش‏اندوز و در غير اين دو، خيرى نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805543206




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موسيقي ابزاري براي شكنجه


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: موسيقي ابزاري براي شكنجه
گاردين؛ تاكنون هر آنچه شنيده بوديم از مزاياي موسيقي بود. بسياري از ما حتي نمي توانيم تصور كنيم از موسيقي بتوان به عنوان ابزاري براي شكنجه استفاده كرد اما گاردين در مقاله يي به بررسي پيشينه و موارد استفاده از موسيقي توسط دستگاه هاي امنيتي امريكا براي اعمال فشار بر دشمن يا شكنجه زندانيان پرداخته است. حدود 20 سال پيش، نيروهاي نظامي امريكا پس از تصرف كشور پاناما و محاصره كاخ رياست جمهوري آن كشور، بلندگوهايي غول پيكر نصب كردند و طي چند روز با پخش ترانه هايي از الويس پريسلي و گروه «گانز ان روزس» با صداي بسيار بلند، مانوئل نوريه گا رئيس جمهوري پاناما را وادار به تسليم كردند. از آن زمان ماموران امنيتي امريكا در بازداشتگاه گوانتانامو و برخي نقاط ديگر، پخش موسيقي با صداي بسيار بلند و غيرقابل تحمل را به عنوان روشي زيركانه براي آزار و شكنجه زندانيان به كار گرفتند. به تازگي اعتراض هنرمندان و خوانندگان به اعمال چنين روشي بالا گرفته و جدي تر از گذشته شده است. گروهي از خوانندگان و گروه هاي موسيقي كه از آثارشان، بر خلاف ميل آنها، در چنين مواردي استفاده شده به طور جمعي از دولت امريكا خواسته اند «استفاده از آثار هنري به مثابه جنگ افزار» را متوقف كند. اين هنرمندان كه از جمله آنها مي توان به بروس اسپرينگستين و گروه Massive Attack اشاره كرد، اعلام كرده اند در كنسرت ها و جشنواره هاي موسيقي، از موازين حقوق بشر دفاع خواهند كرد و با اجراي يك يا چند دقيقه سكوت، نسبت به چنين اقدامي اعتراض خواهند كرد. ترانه ها يا قطعات موسيقي كه تاكنون بيش از همه توسط ارتش و ماموران امنيتي امريكا به كار گرفته شده اند كارهاي گروه اي سي/ دي سي، امينم و متاليكا است.در اين مقاله آمده است كه يكي از دلايل استفاده از موسيقي بلند و با صداي ناهنجار، آن است كه اين روش به رغم آزار شديدي كه مي رساند، هيچ اثر قابل مشاهده يي روي بدن باقي نمي گذارد. يكي از زندانيان سابق بازداشتگاه گوانتانامو مي گويد پخش دائمي موسيقي بلند باعث شده بود او به مرز جنون برسد. اين زنداني پيشين گوانتانامو به گاردين گفته است كه بسياري از زندانيان واقعاً اختلال رواني پيدا كرده اند و برخي از آنها در تمام مدتي كه اين صداي بلند پخش مي شده سر خود را به ديوار مي كوبيده و فرياد مي كشيده اند.

سازمان ملل متحد و دادگاه اروپايي حقوق بشر مدت ها است كه استفاده از پخش موسيقي هنگام بازجويي را غيرقانوني اعلام كرده اند. كلايو استافورد اسميت، وكيل مدافع حقوق بشر در لندن، به روزنامه گاردين گفته است كه دولت جرج بوش در افكار عمومي به گونه يي جلوه داده است كه گويا اين روش بي ضرر است. كارزار تبليغاتي براي متوقف كردن اين روش به تازگي آغاز شده و مبتكر آن يك مركز حقوقي خيريه در انگلستان است كه وكالت حقوقي بيش از 30 زنداني سابق بازداشتگاه گوانتانامو را برعهده دارد. اتحاديه صنفي اهل موسيقي نيز از اين كارزار حمايت كرده و از تمام خوانندگان و گروه هاي موسيقي بريتانيايي دعوت كرده است كه به سوءاستفاده از ترانه و موسيقي آنها به عنوان ابزار شكنجه اعتراض كنند. روزنامه گاردين در پايان مقاله خود مي نويسد ماموران امنيتي و بازجويان ارتش امريكا از اين روش در زندان هاي افغانستان، عراق و گوانتانامو بارها استفاده كرده اند. آنها انواع ترانه ها و موسيقي ها را به كار گرفته اند؛ از موسيقي هوي متال گرفته تا ترانه هاي پاپ و حتي موسيقي متن يا ترانه برنامه هاي مخصوص كودكان.
 جمعه 29 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن