تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820662816




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسی اجمالی آلرژی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:




حداقل یک نفر از هر ۵ آمریکایی از آلرژی رنج می برد. علل شایع آلرژی عبارتند از : حساسیت های غذایی مانند حساسیت به بادام زمینی یا آلرژی شیر ، و آلرژی فصلی ناشی از گل ، علف ، گرده درخت ، و یا موارد گیاهی دیگر.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، شایعترین نشانههای آلرژی مانند خارش چشمها ، عطسه ، احتقان بینی ، و خس خس سینه شود. شرایط آلرژیک پوستی می تواند پوست بثورات و خارش دار می شود.
گاهی بدن در برابر موادی که چندان خطرناک نیستند واکنش نشان می دهد. واکنش ها می تواند توأم با خارش و آب ریزش چشم، آب ریزش بینی، خارش گلو، جوش دانه های پوستی، خارش، تورم و جمع شدن مایع باشد.
موادی که می توانند موجب تحریک این واکنش ها گردند عبارتند از مواد غذایی، عناصر پاک کننده، گرده های موجود در هوا، گرد و غبار و حیوانات.
بسیاری از افراد نسبت به گرده انواع مختلف چمن، درخت غان و سایر درختان آلرژی دارند. انتشار گرده در فصول بهار و تابستان به اوج خود می رسد.
گیاهان مختلف در زمان های متفاوت گل می دهند و باد و هوا نیز در تعیین الگوی انتشار گرده نقش دارند. بنابراین، بهتر است به هشدارهای مربوط به انتشار گرده در روزنامه های محلی خود توجه کنید.
هنگام نقل مکان به منطقه دیگر، ممکن است دچار آلرژی هایی شوید که قبلاً به آنها مبتلا نبوده اید. این امر می تواند ناشی از تماس با مواد نا آشنای موجود در محیط، مواد غذایی جدید و غیره باشد.
برخی از مردم از لحاظ ژنتیکی استعداد ابتلا به این عارضه را دارند (یکی از والدین یا هر دو آنها دچار آلرژی هستند) و برخی نیز تنها در واکنش به محیط دچار آن می شوند.
یک نظریه موسوم به فرضیه نظافت این طور عنوان می.کند که آلرژی.ها بهایی است که در ازای حفظ خود و کودکانمان، در برابر میکروب.های بیماری.زا با استفاده از مواد پاک.کننده و آنتی.بیوتیک می.پردازیم.
نکته این است که عدم مواجهه با آلودگی.ها، گرد و غبار و برخی عفونت.های سالیان نخست کودکی، بعدها دستگاه ایمنی را در برابر این عوامل دچار حساسیت بیش از اندازه می.کند.
به عنوان مثال،در تحقیقات صورت گرفته در اروپا متوجه این نکته شده.اند که کودکانی که در تماس مرتب با حیوانات و اصطبل.ها هستند، کمتر از کودکانی که در روستا و مزارع زندگی نمی.کنند، دچار تب یونجه می.شوند.
از سوی دیگر، مواجهه مکرر با برخی آلرژی.ها، مثل همین مایت.های موجود در گرد و غبار ممکن است فرزندان پدر و مادر.های مبتلا به آلرژی را گرفتار آلرژی کند.
عوامل حساسیت.زای متداول
ماده.ای که موجب رینیت آلرژیک در یک فرد می.شود، ممکن است هیچ اثری در دیگری نداشته باشد. برخی از مواد حساسیت.زاتر از دیگران هستند.
گرده های گل: این سلول.های بسیار کوچک که در تولیدمثل گیاهان گلدار نقش .دارند، سوار بر نسیم.های بهاری مستقیماً وارد بینی، گلو و چشم.ها می.شوند.
فصل شروع گرده افشانی گل.ها ممکن است از فروردین یا اردیبهشت شروع شده و تا آذر ادامه یابد.
یادمان باشد که مقصر اصلی گیاهانی نیستند که به صورت چشمگیر و تماشایی گرده در هوا می پراکنند. مشکل اصلی از گیاهانی است که گل هایشان بسیار ریز و آنقدر نامشخص هستند که به ندرت متوجه گل دادن آنها می.شویم.
بیشترین گرده ها توسط درخت.ها (توسکا، درخت زبان گنجشک، قان، سرو، نارون، افرا، توت، بلوط، صنوبر، چنار، گردو و سدر) علف.ها (برمودا، چمن آبی فام، علف هایی که در درخت.زارها می رویند، علف چاودار، علف ترش، علف شیرین و دم گربه چمنی) و علف.های هرز (بوته های خشک که برای سوزاندن به کار می روند، پیر بهار، خاربن روسی، بشنیزه و خار غلتان) در هوا پراکنده می.شوند.
کپک.ها: کپک ها، گرچه به بدنامی گرده.ها نیستند، ولی هاگ.های آنها به همان اندازه موجب آلرژی می.شوند. کپک ها در محیط خانه و بیرون وجود دارند.
کپک.های محیط خانه در زیرزمین.ها، حمام ها، مرطوب کننده.های هوا و قوطی.های آشغال، خلاصه هر کجا که رطوبت است رشد می.کنند.
کپک.های بیرون از محیط منزل که از بهار تا اول فصل یخبندان وجود دارند، نیز در شرایط نم و رطوبت رشدونمو می.کنند، آنها عاشق چوب.های در حال فساد و تباهی، توده انباشته برگ های خیس و نیز محل.های تهیه کود گیاهی هستند(توجه داشته باشید کپک.هایی که حساسیت.زا هستند، همان.هایی نیستند که خوردنشان مسمومیت.زا است).
مایت.های گرد و غبار: این خویشاوندان میکروسکوپی عنکبوت و ساس در لابه.لای تار و پود پارچه.ها، ملحفه.ها، فرش و مبلمان زندگی می کنند و غذایشان ذرات ریخته.شده پوست بدن ماست. اجساد فاسد شده مایت.های مرده و مدفوع شان دارای پروتئین بسیار حساسیت.زایی هستند.
حیوانات و آفات خانگی: پروتئین.های موجود در بزاق حیوانات به ویژه گربه که هنگام تمیز.کردن خودشان آن را با زبان به پوست و موهایشان می مالند، بسیار حساسیت.زا است.
همین طور مو و قطعات جدا و خشک شده پوست که از بدن حیوانات خانگی در محیط خانه پراکنده می.شوند، نیز حساسیت.زا هستند. ادرار موش و مدفوع سوسک نیز دارای پروتئین.های حساسیت.زا هستند.
بسیاری از مبتلایان به آلرژی مجبورند برای رفع علائم از داروهای مختلف ضدحساسیت استفاده کنند.
برای خرید این داروها نیاز به نسخه پزشک نیست و شما می توانید برای تهیه داروی مناسب از افرادی که در داروخانه کار می کنند کمک بگیرید.
رایج ترین این داروها آنتی هیستامین ها هستند که به اشکال و نام های مختلف در بازار دارویی موجودند. مشکلی که داروهای آنتی هیستامین قدیمی تر ایجاد می کردند عوارض جانبی ناراحت کننده آنها و مهم تر از همه خواب آلودگی و اختلال در تمرکز بود که افراد را در انجام کارهای روزانه دچار مشکل می کرد و احتمال سوانح و تصادفات را افزایش می داد.
خوشبختانه با به بازار آمدن نسل جدید داروهای آنتی هیستامین این مسئله تا حد زیادی برطرف شده است. به غیر از این داروها، انتخاب های درمانی دیگر از جمله داروهای استنشاقی هم برای رفع علائم حساسیت در اختیار قرار دارند. متخصصان آلرژی در برخی از بیماران دچار آلرژی از روش ایمنی درمانی یا حساسیت زدایی استفاده می کنند.
در این شیوه ابتدا با انجام تست های پوستی نوع ماده آلرژی زا مشخص می شود و سپس مانند واکسیناسیون، آن ماده را تدریجاً از مقادیر کم به طور متوالی به فرد تلقیح می کنند تا دستگاه ایمنی فرد نسبت به آن مقاوم شود به این ترتیب آلرژی در فرد درمان میشود.
برخی از داروها موجب تسکین آلرژی ها می شوند، به عنوان مثال قرص ها؛ حال آنکه سایر داروها، مانند افشانه های بینی، و قطره های چشمی، علائم آلرژی را درمان می کنند.
در هر صورت شاید بهتر باشد برای تشخیص نوع آلرژی به پزشک خود مراجعه کنید.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن