تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 16 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى الله عليه و آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814285269




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مقاله اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
آینده قیمت نفت
یک گروه از آنالیست ها به رهبری فرانسیسکو بلانش ( Francisco Blanch ) ، از بانک مریل لینچ گزارشی از مطالعات خود منتشر کرده اند که در آن پیش بینی می کنند که قیمت طلا به اونسی ١۵٠٠ دلار ( هم اکنون به مرز ۷٢٠ دلار رسیده است ) و نفت به بشکه ای ١۵٠ دلار خواهد رسید .

با آنکه وضعیت اقتصادی در آمریکا چندان رو براه نیست و حتی پیش بینی یک رکود عظیم و طولانی می شود اما ظرف دو ماه گذشته روز به روز بر قدرت دلار افزوده شده است . از قضا همین بحران اقتصادی در آمریکا که بطور آهسته به کل جهان سرایت می کند به طور شگفت آوری به تقویت دلار کمک کرده است . سرمایه گذاران و بخصوص سرمایه گذاران آمریکائی بدلیل ابهام در آینده ، سهام خود را در کمپانی های آمریکائی و حتی غیرآمریکائی بسرعت می فروشند و به دلار تبدیل می کنند . پس از سال ها که سرمایه گذاران آمریکائی پول های سنگینی را روانه بازار های جهانی کردند ظرف دو ماه گذشته از ترس سقوط بازار ها بسرعت سهام خود را می فروشند و به پول نقد و عمدتا دلار تبدیل می کنند .

افزایش تقاضا برای دلار و اوراق قرضه آمریکائی که از نظر سرمایه گذاران بازار بورس در شرایط پر تلاطم فعلی محل امن تری بشمار می رود باعث گردیده که ظرف چهار هفته گذشته ١٠٠ میلیارد دلار وارد وزارت خزانه داری آمریکا شود .

دو عامل یعنی قویتر شدن دلار و هم چنین کاهش تقاضا در بازار های نفت باعث گردیده که قیمت نفت سیر نزولی خود را ادامه دهد . پدیده دیگری که شاید بیش از همه این عوامل در پائین رفتن قیمت نفت موثر بوده ضربه ایست که اعتبارات بدلیل وقوع " بحران اعتبار" ( Credit Crisis ) خورده اند . معامله گران قماری که با گرفتن اعتبار از موسسات مالی و بانک ها وارد بازار نفت می شدند بناگاه از منبع سرمایه عظیمی محروم شدند و بدین ترتیب خلاء بزرگی از این بابت در بازار نفت ایجاد شد . از سوی دیگر سرمایه گذاران هج فاندها که اوضاع را چنین دیدند برای نقد کردن سرمایه گذاری هایشان هجوم آوردند و بازار نفتی که طبق گزارش کنگره آمریکا در حدود ۷٠ درصد آنرا سوداگران و نه مصرف گنندگان تشکیل می دادند با توقف اعتبارات بناگاه از یک تقاضای مصنوعی عظیم تهی شد و نهایتا هر چه از بهای نفت کاسته شد بر قدرت دلار افزوده گشت . رابطه معکوس بین ارزش دلار و بهای نفت از آنجا ناشی می شود که با کاهش بهای نفت " یک دلار " قادر خواهد بود نفت بیشتری بخرد و به این سبب بر اعتبار پول مزبور افزوده می شود . اما آیا این روند هم چنان در آتیه قابل پیش بینی ادامه خواهد یافت ؟

تعهدات مالی عظیم دولت آمریکا از جمله طرح ۷٠٠ میلیارد دلاری نجات وال ستریت ، طرح 550 میلیارد دلاری کمک به بازار های پولی موسوم به ( MMIFF ) که هفته گذشته به تصویب رسید بعلاوه میلیارد ها دلار دیگر که توسط بانک های مرکزی کشور های پیشرفته صنعتی بطور سرسام آوری به بازار های مالی تزریق شده یکباره حجم دلار را در بازار های جهانی بطور بی سابقه ای افزایش داده است . هر چند که سرعت نفوذ این دلار ها از دست بانک ها و موسسات مالی به دلیل " بحران اعتبار " به درون جامعه اقتصاد جهانی کم است اما رفته رفته جویبار های کوچک دلار آمریکا در امروز به رودخانه های عظیمی مبدل گشته و بالاخره اقیانوسی از دلار را در بازار های جهانی شکل خواهد داد . هم چنین در مقطعی بانک های اروپائی برای حمایت از ارز خود و جلوگیری از تورم مجبورند دلار بیشتری بفروشند که این امر بر وخامت اوضاع خواهد افزود .

تحت این شرایط دلایل قانع کننده ای وجود ندارد که در میان مدت و دراز مدت دولتی که حجم بدهی ها و تعهداتش از دست همه بدر رفته ( فقط دو شرکت فنی می و فردی مک پنج هزار میلیارد دلار تعهد دارند که با ملی اعلام شدن آنها این مبلغ یک شبه به تعهدات دولت آمریکا اضافه شد ) و درآمدش بدلیل رکودی که در پیش است به شدت از محل مالیات ها کاهش خواهد یافت ، قادر باشد از عهده تعهدات خود در روز های سختی که در پیش است برآید جز آنکه بازهم اقدام به چاپ و انتشار بیشتر و بیشتر دلار و اوراق قرضه کند .

اعمالی که دولت آمریکا اینک به آن مبادرت می ورزد یک معنا بیشتر ندارد " قرض کردن " . ادامه این روند نه تنها سرمایه گذاران بلکه بالاخره بانک های مرکزی سراسر جهان را به فکر خواهد انداخت که برای کاهش ریسک ، سرمایه گذاری خود را متنوع کرده ( Diversify )و از حالت تمرکز بر روی دارائی های دلاری بیرون آورند . این امر منجر به کاسته شدن از ارزش دلار خواهد شد . از زمانی که کاهش ارزش دلار آغاز شود علیرغم کاهش مصرف ، ما شاهد افزایش قیمت نفت و پایه مواد های دیگر خواهیم بود . مخلص کلام اینکه سیل عظیم کمک به موسسات مالی در سراسر جهان که عمدتا به شکل دلار صورت گرفته است در آینده ای نه چندان دور گریبان این ارز قدرتمند را خواهد گرفت .

از طرف دیگر چندان هم نباید به کاهش تقاضا در بازار نفت دل بست . در سال های پیش رو در حالی که اقتصاد های غربی به خواب خواهند رفت صد میلیون مصرف کننده در چین و هند جابجائی مصرف را از غرب به شرق رقم خواهند زد . این دو کشور ، بازار جدیدی از اقلام مصرفی و لوکس و اتوموبیل و غیره را در معیاری بی سابقه شکل خواهند داد .

اما سئوال بزرگ اینست که اگر پیش بینی مریل لینچ درست از آب در آید کی این روند معکوس آغاز خواهد شد؟ هر چندکه هیچکس قادر به پاسخگوئی دقیق به این پرسش نیست اما نوعا این پیش بینی ها یکسال پبش رو را در بر می گیرد .







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن