تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر خداوند بوسیله تو یک نفر را هدایت کند برای تو بهتر است از دنیا و هر آنچه د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820502760




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش تحليلي فارس سكانداري زرداري با الگوي مديريتي بي‌نظير بوتو


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش تحليلي فارس سكانداري زرداري با الگوي مديريتي بي‌نظير بوتو
خبرگزاري فارس: رهبر حزب مردم بالاخره پس از كشمكش‌ها با مشرف و احزاب رقيب سياسي در پاكستان توانست سكان هدايت اين كشور را بر عهده گيرد؛ اتفاقي كه به عقيده صاحبنظران سياسي چالش‌هاي عمده‌اي را پيش روي وي باقي مي‌گذارد.


به گزارش فارس، "آصف علي زرداري"، رهبر حزب مردم پاكستان 19 روز پس از استعفاي ژنرال سابق پاكستان از سمت رياست جمهوري به عنوان رئيس جمهور جديد اين كشور انتخاب شد.
بر اساس اين گزارش، انتخابات رياست جمهوري در پاكستان از ساعت 10 صبح امروز در حالي در مجامع ايالتي و ملي پاكستان به همراه سنا آغاز شد كه قبل از آن "قاضي محمد فاروق"، رئيس كميسيون انتخابات پاكستان قانونگذاران پاكستاني را درباره روند انتخاب رئيس جمهور توجيه كرد.
راي‌گيري ابتدا در مجلس سناي پاكستان حوالي ظهر امروز پايان يافت و ادامه آن در مجمع ملي و مجامع ايالتي پيگيري شد تا اينكه مسئولان برگزاري انتخابات حدود ساعت 14 به وقت تهران اعلام كردند كه راي‌گيري خاتمه يافته و شمارش آرا آغاز شده است.
حدود 20 دقيقه پس از آن منابع آگاه در پاكستان اعلام كردند كه زرداري توانسته است برنده كرسي رياست جمهوري در اين كشور شود.
اين در شرايطي بود كه قبل از برگزاري انتخابات كمتر كسي ترديد در پيروزي زرداري در انتخابات امروز داشت.
بر اساس اين گزارش، پيروزي رهبر حزب مردم پاكستان در دوئل انتخاباتي با حزب شريف در حالي است كه ناظران سياسي معتقدند كه رئيس جمهور جديد در اسلام‌آباد علاوه بر جدال‌هاي حزبي، با چالش‌هاي جدي اقتصادي و امنيتي رويارو خواهد شد.
زرداري كه از او به عنوان يك چهره غربگرا در پاكستان ياد مي‌شود همچنين مجبور است بين تقاضاي آمريكا براي مبارزه با تروريسم، ارتش قوي پاكستان و احساسات ضدآمريكايي در حال افزايش در اين كشور تعادل ايجاد كند.
عده‌اي از كارشناسان سياسي معتقدند كه "پرويز مشرف"، رئيس جمهور سابق پاكستان سعي كرد تا اين اقدام را به بهترين نحو انجام دهد اما موفق نشد. اكنون مردم پاكستان اميدوارند كه زرداري دست‌كم بتواند در اين زمينه كمي موفق‌تر از مشرف عمل كند، ولي آنها با نيم‌نگاهي به سابقه زرداري اميد به يك بازسازي جديد در اسلام‌آباد را از دست رفته مي‌بينند.
زرداري در گذشته چندين بار به فساد مالي و حتي قتل "مير مرتضي بوتو"، برادر زنش متهم شده است.
برخي نيز معتقدند كه بازگشت وي به عرصه حكومتي در پاكستان باعث خواهد شد كه رجال سياسي غير قابل اعتماد سابق نيز دوباره پايشان به صحنه سياسي پاكستان گشوده شود.
آنها بر اين نظرند كه زرداري با عدم توانايي خود در رهبري پاكستان سقوط حزب مردم در صحنه سياسي را كليد خواهد زد.
يكي از عواملي كه گفته مي‌شود احتمال شكست زرداري را در اداره اسلام ‌آباد با شكست مواجه كند، شاخ به شاخ شدن وي با "نواز شريف"، رهبر حزب مسلم ليگ شاخه نواز است.
اين در حالي است كه نزديكان و طرفداران زرداري معتقدند كه وي يك برنامه جامع كه از همسرش "بي‌نظير بوتو" به جا مانده در اختيار دارد كه مي‌تواند تا حدود زيادي وي را در اداره پاكستان ياري كند.
اين برنامه از معامله با ارتش، قويترين نهاد در پاكستان شروع مي‌شود.
گفته مي‌شود كه در اين زمينه دولت زرداري با لحاظ كردن منافع خود، توجه ويژه‌اي را به نگراني‌هاي ارتش در مسائل داخلي وخارجي خواهد داشت. وي همچنين به ارتش اطمينان خواهد داد كه سهم آن از بودجه كل كشور محفوظ خواهد ماند.
در همين حال، عده‌اي نيز مي‌گويند كه دولت جديد در پاكستان با دريافت كمك‌ها و تجهيزات از آمريكا ارتش كشورش را مجهز خواهد كرد تا در مقابله با هند، همسايه رقيب خود دچار مشكل نشود. در ازاي اين اقدام حزب مردم به جنگ تمام عيار با شبه‌نظاميان در مناطق قبائلي در پاكستان خواهد رفت.
اما براي تحقق اين امر، دولت زرداري از ارتش كشورش و ايالات متحده خواهد خواست تا قدرت بيشتري در اختيارش قرار گيرد و اين همان انتخاب رئيس جمهور و نخست وزير، همزمان از ميان حزب مردم است.
اما در پاكستاني كه دولت غيرنظامي به حاشيه رانده شده و احساسات ضدآمريكايي دائما در حال افزايش است، احتمال آن مي‌رود كه زرداري موفق به اجراي اين برنامه خود نشود.
"مشاهد حسين"، نامزد حزب مسلم ليگ شاخه نواز كه در رقابت با زرداري شكست خورد، قبل از برگزاري انتخابات رياست جمهوري گفت: پاكستان اكنون به اتحاد ملي نياز مبرمي دارد و اگر زرداري به تنهايي بخواهد با مشكلات مقابله كند، با چالش‌هاي اساسي مواجه خواهد شد.
آصف علي زرداري پيش از انتخاب خود به عنوان رئيس جمهور در پاكستان گفته بود كه از ميزان اختيارات رئيس جمهوري به ويژه اختيار "انحلال مجمع ملي" خواهد كاست.
اما تحليلگران پاكستاني وقوع اين امر را كمي بعيد مي‌دانند. آنها معتقدند كه اين اقدام مي‌تواند قدرت حزب مردم را در رسيدن به اهداف خود در صحنه سياسي پاكستان مختل كند.
آنها بر اين باورند كه دولت جديد در اسلام‌آباد در صورتي كه در بازي ديپلماتيك خود دچار اشتباه نشود مي‌تواند آينده سياسي خود را تضمين كند.
نزديكان زرداري اعلام كرده‌اند كه قسمت اعظمي از هزينه‌هاي پيش‌بيني شده در برنامه زرداري مربوط به مناطق روستايي و قبائلي است كه منشا بروز ناآرامي‌ها و بحران‌ها در پاكستان شده است. اين مناطق عبارتند از: مناطق جنوبي ايالت "پنجاب"، ايالت "سرحد"، واقع در شمال غربي اين كشور و بخش‌هاي شمالي ايالت "سند".
يكي از مقامات حزب مردم در اين باره گفت: اگر زرداري موفق به اجراي خوب اين نقشه شود و موقعيت خود را حفظ كند، بوتو حتي با اينكه كشته شده است، برنده خواهد بود.
اما تاريخ همواره نشان داده است كه يك روند پيش‌بيني شده در پاكستان با بروز يك حادثه چگونه كاملا بر عكس مي‌شود.
در اين زمينه مي‌توان به همكاري مشرف و بوتو در زمينه برنامه جامع اشاره كرد كه با ترور بوتو متوقف شد.
از طرفي، عده‌اي از كارشناسان سياسي بر اين باورند كه به رغم تمايل زرداري براي مقابله نظامي با شبه‌نظاميان و نزديكي وي به واشنگتن، كاخ سفيد هنوز مهره قابل اتكاي خود را در اسلام‌آباد نيافته است.
به عقيده اين دسته، آمريكا اكنون به دليل پراكندگي قدرت در پاكستان، براي رايزني با ارتش اين كشور روي آورده است.
در همين زمينه اخيرا يك گروه از فرماندهان رده بالاي آمريكايي به رياست "مايكل مولن"، رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا با گروهي از مقامات ارشد ارتش پاكستان به رياست "اشفق كياني"، فرمانده ارتش پاكستان ديدار كرد.
روزنامه آمريكايي "كريستين ساينس مانيتور" در گزارشي با اشاره به اين مطلب نوشت: با رفتن مشرف از قدرت، مقامات آمريكايي اكنون به جاي نزديك شدن به دولت جديد در اسلام‌آباد به برقراري روابط با ارتش اين كشور تمركز كرده‌اند.
بر اساس گزارش اين روزنامه، از منظر مقامات آمريكايي، زرداري يا شخص ديگري نمي‌تواند خلا بوجود آمده از استعفاي مشرف در پاكستان را پر كند. چون مشرف در زمان تصدي خود در پاكستان هم رئيس جمهور و هم فرمانده ارتش بود و بدين ترتيب مي‌توانست كنترل نسبتا مطلوبي را بر كشورش داشته باشد.
اما در نهايت و به طور خلاصه مي‌توان كليدي‌ترين چالش‌هاي رئيس جمهور جديد در پاكستان را در دسته‌بندي‌هايي كه در ادامه اين مطلب ‌مي‌آيد گنجاند.

* شبه‌نظاميان
دولت جديد در پاكستان بايد خواسته‌هاي آمريكا براي مقابله نظامي با شبه‌نظاميان را برآورده سازد يا در مقابل آن‌ها بايستد.

* بحران اقتصادي
دولت زرداري بايد بتواند با استفاده از سياست‌ها مناسب براي كاهش ارزش "روپيه" پاكستان در مقابل "دلار" آمريكا و تورم در اين كشور كه از 20 درصد نيز فراتر رفته است، چاره‌اي بينديشد.

* مسئله هسته‌اي
رئيس جمهور به عنوان رئيس كميته مشترك دولت و ارتش كه تسليحات هسته‌اي را در اين كشور كنترل مي‌كند، محسوب مي‌شود. به همين دليل وي با درخواست‌هايي در زمينه آزادي "عبدالقدير خان"، دانشمند هسته‌اي پاكستان مواجه خواهد شد.

* دموكراسي
با برگزاري انتخابات امروز دولت غيرنظامي پس از حدود 9 سال به پاكستان بازگشت، اما بسياري معتقدند كه پاكستان براي برقراري دموكراسي بيشتر در اين كشور به اقدامات فراتري نيازمند است. اين مسئله باعث مي‌شود كه وظيفه زرداري بيش از پيش سنگين‌تر شود. وي بايد تصميم مناسبي را در زمينه قدرت انحلال مجمع ملي توسط رئيس جمهور و بازگشت تمامي قضات دادگاه عالي پاكستان به مناصب خود اتخاذ كند.

* هند
يكي از موضوعات مهم در سياست خارجي اسلام آباد مربوط به نحوه برخورد با هند و ادامه مذاكرات صلح بين اين دو كشور همسايه است. اتفاقات اخير در كشمير كه منشا اختلافات پاكستان با هند بوده است، كمي اين موضوع را دشوارتر مي‌كند. هند بارها اسلام‌آباد را متهم به حمايت از جدايي‌طلبان كشمير كرده است.

* زنده ماندن
رئيس جمهور جديد در پاكستان بايد براي زنده ماندن و جان سالم به در بردن از سوء قصدها تدابير امنيتي مناسبي را در نظر بگيرد، چونكه همسر وي سال گذشته در حادثه‌اي ترور شد. هفته گذشته نيز "يوسف رضا گيلاني"،‌ نخست وزير پاكستان از يك سوء قصد جان سالم به در برد كه اين حوادث هشدارهايي براي زرداري براي مراقبت امنيتي از خود است.
انتهاي پيام/.
 شنبه 16 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن