تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 20 مرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1810373258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مقدمه‌ای بر مباحث آموزشی کودکان کم/ناشنوا


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: یكی از مسائلی كه ذهن والدین كودكان كم شنوا را بسیار مشغول می كند، تصمیم گیری در مورد حضور در مدرسه و جایگاه آموزشی این كودكان است. ما به عنوان افرادی كه به جهت حرفه و تخصص خویش از ابتدای امر با سئوالات متعددی در این باب مواجه می شویم، همیشه به دنبال یافتن مناسب ترین شرایط آموزشی برای این كودكان هستیم. البته این موضوع در تمام دنیا بحث برانگیز است و كارشناسان و متخصصان امر راه های مختلفی را پیشنهاد می نمایند. در ایالات متحده تا سال ۱۹۷۵ میلادی این كودكان صرف نظر از میزان افت شنوایی، در مدارس ویژه و غالباً به مدت طولانی طی روز حضور داشتند و زمان محدودی را در جامعه و در كنار خانواده سپری می كردند. از آن زمان و با تغییر قوانین آموزشی راه های جدیدی به روی ایشان باز شد كه تحولی اساسی در سیستم آموزشی كودكان كم شنوا محسوب می شود. از سال ۱۹۹۰ نیز قوانین عمومی آموزش در این كشور دیدگاه نوینی را ارائه كرده است مبنی بر اینكه كودكان كم توان حداقل محدودیت را برای آموزش داشته باشند.
از آنجایی كه كم توانی در مورد كودكان كم/ ناشنوا محدود به یكی از حواس (شنوایی) است، در حال حاضر با پیشرفت علوم پزشكی، توانبخشی و تكنولوژی روش های جدیدی برای كاهش محدودیت این كودكان ابداع شده است. جراحی (كاشت حلزون)، استفاده از سمعك های قوی و مدرن و به كارگیری شیوه های ارتباطی مبتنی بر استفاده موثر از باقی مانده شنوایی همراه با پرورش سایر حواس توسط كارشناسان توانبخشی در این مسیر بسیار موثر است. در كشورهای پیشرفته غالباً این كودكان قبل از سنین مدرسه از آموزش های تخصصی و ویژه كم شنوایان برخوردارند كه این آموزش ها یا موسسه محور و یا خانواده محور است. در این نظام آموزشی، كودك در موسسات ویژه و طی ساعاتی از روز تحت آموزش خاص قرار دارد كه معمولاً در سنین خردسالی، خانواده نیز از این آموزش ها استفاده می كند، یا اینكه در منزل و با حضور كارشناسان توانبخشی (خصوصاً آسیب شناس گفتار و زبان) از آموزش ویژه و توانبخشی شنیداری بهره مند می شود. زمان ورود به مدرسه، جایگاه آموزشی خاص و متناسب با وضعیت كودك برای او تعیین می شود كه شامل طیفی از روش های آموزشی است، از مدارس ویژه كم شنوایان تا حضور تمام وقت در مدارس عادی. كودكی در مدرسه عادی بهترین شرایط را خواهد داشت كه آموزش های پیش از مدرسه او را به توانایی برقراری ارتباط با سایر افراد رسانده باشد، از گفتاری قابل فهم برای برقراری ارتباط با معلمین و هم سالان شنوای خود استفاده نماید، مهارت هوشی در حد متوسط و بالاتر داشته باشد، قادر به انجام فعالیت های شخصی خود باشد، صبور بوده و از میزان توجه كافی برخوردار باشد و از نظر ارتباطی به مهارت های كاربردی دست یافته باشد، به گونه ای كه آنچه را كه شرح داده می شود، پیگیری كرده و در زمان نیاز از طریق سئوال كردن یا سایر مهارت های كاربردی زبان درخواست پاسخ نماید.
چنانچه كودكی از نظر مهارت های ارتباطی (درك و بیان گفتاری) در شرایط قرارگیری در مدارس عادی و عمومی نباشد می تواند از كلاس های ویژه كم شنوایان استفاده نماید. مدل های دیگر آموزشی هم هستند كه استفاده از هر دو محیط را برای كودك پیشنهاد می نماید. از جمله این موارد می توان به استفاده كودك به صورت پاره وقت از كلاس های آموزشی ویژه و كلاس های عادی اشاره كرد كه با توجه به توانایی او بخشی از كلاس ها از جمله آموزش های هنری یا تربیت بدنی در جمع كودكان شنوا و در كلاس های عادی صورت می گیرد و سایر دروس كه تخصصی تر هستند در مدارس ویژه تدریس می شوند و یا ممكن است كودك در كلاس های مدارس عادی تحت آموزش باشد، اما جلسات انفرادی توانبخشی داشته باشد (كه البته برای تمامی كودكان كم شنوا در سنین مدرسه مانند زمان قبل از مدرسه ضروری به نظر می رسد.) شیوه دیگر آموزشی آن است كه معلم تلفیقی با حضور در مدرسه عادی ساعاتی از هفته را به آموزش خاص بپردازد. حضور كودك كم شنوا در مدارس عادی ممكن است به گونه ای باشد كه وی فقط نقش مشاهده كننده و غیرفعال را داشته باشد و لذا قسمت اعظم آموزش او معطوف به كلاس های ویژه باشد و یا اینكه كاملاً در كلاس فعال بوده و معلم تلاش كند كه او در مسیر عادی كلاس قرار گرفته و در تمام تعاملات اجتماعی و آموزشی كلاس سهیم باشد. تلاش برای فعال بودن كودك كم شنوا در كلاس های عادی آموزشی كه بسیار مورد توجه است امروزه الگویی را مطرح ساخته است كه بر طبق آن در درجه اول سازگاری و انطباق پیدا كردن كلاس با فرد كم شنوا مدنظر قرار می گیرد و ابتدا شرایط برای حضور كودك در كلاس مهیا می شود و سپس تلاش برای سازگاری كودك با محیط انجام می گیرد. برای حضور كودك كم شنوا در كنار سایر كودكان لازم است تغییراتی در محیط آموزشی صورت بگیرد. الگوی دیگر آموزش این كودكان شامل اداره كلاس توسط دو معلم است كه یكی از ایشان معلم كودكان كم شنوا است و به عنوان همكار در كلاس به آموزش كودكان كم شنوایی كه در كلاس عادی قرار گرفته اند، كمك می كند. به هر حال امروزه در كشورهایی كه سابقه بیشتری در امر آموزش كودكان كم توان دارند، هدف آن است كه كودك به سمت جریان عادی آموزش حركت كند تا جایی كه به مصلحت او باشد. مهم این است كه متخصصین توانبخشی (آسیب شناس گفتار و زبان و شنوایی شناس) دارای سابقه كار بالینی با كودكان كم شنوا در تعیین جایگاه آموزشی آنها نقش فعال و مثبت داشته باشند كه البته قوانین آموزشی هم باید انعطاف پذیری لازم را در این خصوص دارا باشد.
مامك جولایی(آسیب شناس گفتار و زبان مركز آموزش و توانبخشی آوا)





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن