تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805504175




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کار و اوقات فراغت


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: کار و اوقات فراغت

ارتباط بین کار و اوقات فراغت یکی از مباحث مهم در جامعه شناسی کار و شغل است. نمی دانم در زندگی شما بین کار و اوقات فراغت، چقدر تشابه يا تفاوت وجود دارد. انسانها در برخی از گروه های کاری چنانند که انگار به نوعی سرگرمی و بازی مشغولند. آنان بعد از اتمام وقتِ رسمی کار، باز هم تمایل شدید به ادامه‌ی کار دارند و احساس خستگی نمی کنند. در این معنا کار در نزد آنان نوعی اوقات فراغت محسوب شده و در غیر این صورت اتلافِ وقت است. در عوض برخی دیگر از انسانها فعالیت کاری خود را کاملاً جدا و متمایز از اوقات فراغت می دانند. اوقات فراغت زمانی است که آنان به فعالیتی غیر از شغل خود مشغولند و اصولاً زمانی است که دغدغه‌ی کار برای گذران زندگی را ندارند.

دو نظریه‌ی کلی در باره‌ی ارتباط کار و اوقات فراغت وجود دارد:

دسته‌ی اول به فرضیه‌ی آمیختگی کار و اوقات فراغت معتقدند به این معنا که بین فعالیتهای کاری و فعالیتهای اوقات فراغت در جهان کنونی جدایی، انفکاک و مرز مشخصی وجود ندارد. بر خلاف قبل که کار به صورت فعالیتی سخت و طاقت‌فرسا از اوقات فراغت تفکیک می شد امروزه کار به صورت نوعی بازی در آمده است و با مفهوم اوقات فراغت، قرابت و پیوستگی یافته است.

دسته‌ی دوم فرضیه‌ی جدایی کار از اوقات فراغت را مطرح می کنند. بر اساس این نظریه جدایی کار از اوقات فراغت یکی از نشانه‌های زندگی شهری است و بین فعالیتهای کاری و فعالیت اوقات فراغت، جدایی و شکاف وجود دارد. انسانها در دنیای صنعتی و شهری امروز، در ساعات اوقات فراغت به بازسازی و تمدید اعصاب خویش پرداخته تا بتوانند نیروی لازم را برای حضور در فعالیتهای کاری به دست آورند.

یکی از محققان جامعه شناس سه الگوی متفاوت را برای درک بیشتر ارتباط کار و اوقات فراغت پیشنهاد می کند:

الگوی تداوم: در این الگو بین کار و اوقات فراغت ارتباط کامل وجود دارد بطوریکه اوقات فراغت استمرار کار است. به عبارتی بین کار و اوقات فراغت هیچ مرز مشخصی وجود ندارد. کار در این گروه در هماهنگی کامل با علایق افراد است. میزان رضایت کاری در بین افراد بالاست و کسانی که در این گروه قرار می گیرند در کار خودشان کاملاً خود مختار و آزاد هستند . آنها احساس بسیار خوبی نسبت به کار و شغل خود دارند. همکاران در این گروه اغلب دوستان صمیمی یکدیگر هستند و فعالیتهای کاری در این گروه باعث رشد شخصیت افراد می گردد. نمونه‌ی این گروه را می توان تاجران موفق، پزشکان و معلمان دانست.

الگوی تباین: جدایی کار از اوقات فراغت از مشخصه‌های این گروه است. مرزهای کار و اوقات فراغت در این گروه کاملاً تعریف شده و از هم جداست. کار در این گروه اغلب باعث رضایتِ اندک در افراد شده و به صورت فعالیتی شاق و سنگین تعریف و تصور می شود. افراد در این گروه احساس می کنند از کار صدمه می بینند. اوقات فراغت در این گروه به عنوان جبران خستگی‌های ناشی از کار در نظر گرفته می شود. گروه‌هایی مانند کارگران معادن و کارگران با مشاغل بدنی سنگین از این دسته‌اند.

الگوی تداخل: در این وضعیت بین کار و اوقات فراغت حالتی بینابین وجود دارد. گر چه در این گروه بین کار و اوقات فراغت تفاوت وجود دارد ولی تفاوتها آنچنان نیست که بتوان بین کار و اوقات فراغت جدایی و انفکاک کامل قائل شد. کارمندان عادی نمونه‌ی این گروه هستند. کسانی که کار را فعالیتی خسته کننده و کسالت بار دانسته و راحت طلبی را رویه‌ی زندگی روزمره‌ی خود قرار می دهند. در این گروه نه کار، کار است و نه اوقات فراغت، اوقات فراغت!

الان که نگاه می کنم الگوی کار و اوقات فراغت، در زندگی روزمره‌ام، ترکیبی از الگوی تداوم و تباین است. گاهی از کارم لذت می برم و اصلاً احساس خستگی نمی کنم و تعطیل کردن کار برایم نوع مجازات و تنبیه است. مرزهای کار و اوقات فراغت در این زمان‌ها در هم آمیخته شده و تفکیک ناپذیرند و کار مشابه‌ی اوقات فراغت می شود. گاهی هم کار زجر دهنده و خسته کننده است (مخصوصاً جلسات رسمی اداری که واویلاست). در این زمان احساسِ شدیدِ فرار به سمت خانه! در من اوج می گیرد. مرزهای کار و اوقات فراغت به سرعت خودشان را نشان می دهند و چراغ‌های مرزی چشمک می زنند. در این هنگام، کار متفاوت از اوقات فراغت می گردد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 376]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن