تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805638862




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عيار اصولگرايان، آزمون اصولگرايي


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: عيار اصولگرايان، آزمون اصولگرايي
* بهروز فرهمند
رخدادهايي كه در يك هفته اخير در سپهر سياست كشور و در پي ماجراي رأي اعتماد مجلس به وزير كشور پديد آمد، اين پرسش جدي را به ذهن مي آورد كه آيا در آستانه انتخابات رياست جمهوري، زمينه هاي مرزبندي و صف كشي هاي جديد در ميان اصولگرايان در حال بروز و ظهور است؟
بسته به اينكه چگونه مسايل اخير را تحليل كنيم، پاسخ اين پرسش مي تواند متفاوت باشد.در اين ميان، شايد بتوانيم سه فرضيه را در خصوص تقابل جمعي از اصولگرايان مجلس با وزير پيشنهادي رئيس جمهور براي مسؤوليت وزارت كشور- كه سرانجام نيز رأي آورد- در نظر بگيريم.

نخست: رفتار سياسي با انگيزه انتخاباتي
اين فرضيه بر آن بنا شده است كه تعدادي از اصولگرايان مجلس از مدتها پيش تلاش داشته اند راه خود را از مسير حاميان و هواداران دولت نهم به صورت كامل جدا كنند و براي انتخابات رياست جمهوري آينده نيز از هم اكنون به گزينه اي جز رئيس جمهور كنوني مي انديشند.
براين اساس، اين گروه از ماجراي مدرك دكتراي «كردان» به عنوان دستاويزي بهره گرفته تا زاويه دار بودن رفتار سياسي خود را با عملكرد دولت نهم- دست كم در برخي ابعاد- آشكارا به نمايش بگذارند و زمينه مرزبنديهاي جديد در جريان اصولگرا را پديد آورند.اما درباره اين فرضيه- كه نزد جريان اصلاح طلب نيز هواداران پر و پا قرصي دارد- اين تناقض آشكار وجود دارد كه برخي از كساني كه در مجلس به مدرك دكتراي «كردان» خدشه وارد آوردند، همچنان خود را «حامي منتقد» احمدي نژاد و دولتش مي دانند و دست كم تا به امروز، هيچ نشانه اي وجود ندارد كه بيانگر عبور آنها از احمدي نژاد در انتخابات آينده باشد.
وانگهي اگر اين فرضيه درست بود، اكنون شايد «كردان» در ساختمان وزارت كشور ننشسته و حتي اين گفته علي لاريجاني، رئيس مجلس كه رأي اعتماد به وزيران پيشنهادي را براساس مصحلت خوانده بود، جامه عمل به خود نمي پوشاند.

دوم: رفتار اصولگرايانه
بدون توجه به پيامدهاي انتخاباتي
در اين فرضيه، سخن اين است كه برخي از اصولگرايان هر زمان كه با رفتار و كردار ضد اصولگرايانه از سوي افرادي كه به لحاظ سياسي در يك طيف مي گنجند، روبرو شوند، مصلحت انديشي نمي كنند و بي توجه به پيامدهاي سياسي آن، در خصوص گفتار يا رفتار نامتوازن با مشي اصولگرايي، زبان به اعتراض، گلايه و فرياد گشوده و اجازه نمي دهند ساحت اصولگرايي به برخي عملكردهايي كه هيچ نسبتي با آن ندارد، آلوده شود.
براساس ديدگاه هواداران اين فرضيه، جريان اصولگرايي از چنان ظرفيتي برخوردار است كه خود انتقادي و آشكار كردن خطاهاي سهوي يا عمدي برخي از منتسبان به آن براي افكار عمومي، نه تنها اندك خدشه و آسيبي به آن وارد نمي كند، بلكه بر قوام، استواري و پويايي آن مي افزايد.از اين منظر، تلاش براي حفظ سلامت جريان اصولگرايي و مراقبت از آن در برابر عوامل تهديدكننده و بيماري زا بر همه چيز و حتي اهداف و انگيزه هاي انتخاباتي اولويت دارد، زيرا فرد يا جرياني كه تابلوي اصولگرايي را در دست دارد اما در عمل از خصلتهاي اوليه آن بي بهره است، چگونه مي تواند در انتخابات آينده در برابر چشمان تيزبين و حافظه هوشيار افكار عمومي، اين جريان را نمايندگي كند؟

سوم: رفتار اصولگرايانه با پيامدهاي انتخاباتي
اين فرضيه، بر اين كه تقابل جمعي از اصولگرايان با وزير كشور براساس مشي و منش اصولگرايي بوده و انگيزه انتخاباتي ندارد، مهر تأييد مي زند اما در عين حال معتقد است اين رفتار- خواه ناخواه- داراي پيامدهايي است كه عملكرد انتخاباتي جريان اصولگرا را متأثر مي كند.
به بيان ديگر، پالايش از درون و برخورد با برخي رفتار و گفتار ضد اصولگرايانه در درون طيف اصولگرا بايد به گونه اي مديريت شود كه به انشقاق و افتراق اصولگرايان، بخصوص در انتخابات رياست جمهوري آينده منجر نشود و زمينه هاي شكست آنها را در برابر رقيب فراهم نياورد.
شايد هواداران فرضيه سوم، همان افرادي باشند كه به «مصلحت انديشي سياسي» معتقدند و البته بر سر اين موضوع با معتقدان به فرضيه دوم داراي اختلاف نظر هستند.
با اين همه، تحولات سياسي هفته ها و ماه هاي آينده نشان مي دهند كدام يك از اين فرضيه هاي سه گانه، بيشتر به واقعيت نزديك است؛ تحولاتي كه ظرفيت جريان اصولگرايي را بيش از پيش در بوته آزمون قرار مي دهد و عيار وجودي اصولگرايان را براي مردم آشكارتر مي كند.
 شنبه 26 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن