تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بر خداوند است كه هيچ گرفتارى به زيارت من نيايد مگر آن كه او را شادمان بازگردانم و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805505402




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغذیه دوران سالمندی به اهمیت غذا خوردن کودکان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: تغذیه دوران سالمندی به اهمیت غذا خوردن کودکان


تغذیه باید متناسب با شرایط فردی باشد


تغییرات فیزیولوژیکی که در اثر گذشت زمان و افزایش سن به وجود می آید، سبب وقوع پدیده سالمندی می شود. در دنیای امروز، تحقیقات متعددی به منظور کاهش تبعات این تغییرات و مشکلات ناشی از آن شده است. بطوری که بهبود تغذیه و برنامه های غذایی سالم برای افزایش امید به زندگی در افراد یکی از دستاوردهای توسعه در جهان امروز است.

مطابق با آخرین تحقیقات انجام شده، رابطه مستقیم میان کاهش اشتها، کیفیت و کمیت زندگی در افراد سالمند وجود دارد. به عقیده محققان، با بررسی عوامل مؤثر در اختلال اشتها و پیشگیری از ابتلا به سوء تغذیه در این افراد می توان از ابتلا به بیماری های جسمی و روحی و مرگ زودرس جلوگیری کرد.

● عوامل کاهش اشتها

افزایش سن و عوارض ناشی از آن مانند افزایش فشار خون یا کلسترول، کاهش متابولیسم بدن، اختلالات شناختی و آلزایمر، تنهایی و افسردگی و ... سبب تغییر ذائقه و اختلال اشتها می شود.

دکتر مرتضی صفوی، متخصص تغذیه معتقد است: نیازهای تغذیه ای افراد سالخورده با دیگر افراد متفاوت است. کاهش فعالیت بدنی، ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، تغییر سبک زندگی و اختلال در هضم و جذب مواد غذایی و سایر مشکلات گوارشی، موجب تغییر در رژیم غذایی می شود.

این متخصص اضافه می کند: از آنجایی که توده های استخوانی با افزایش سن در افراد تحلیل رفته و سوخت و ساز بدنی کاهش پیدا می کند، این افراد کمتر به مصرف مواد غذایی چرب و پرحجم علاقه مند هستند و بطور کلی نیاز متوسط بدن به پروتئین، ویتامین و ... کاهش پیدا می کند.

سلامت دهان و دندان، وضعیت اجتماعی، مصرف داروها و دیگر مشکلات فیزیولوژیکی از مؤلفه های تأثیرگذار بر کاهش اشتها و سوء تغذیه ناشی از آن در سالمندان است.

دکتر احمد ساعدی، متخصص تغذیه درخصوص این عوامل می گوید: شرایط زندگی و مشکلات روحی و روانی، نقش مهمی در کاهش اشتهای این افراد دارد. با افزایش سن، روابط اجتماعی محدود تر شده و تنها بودن می تواند عامل مهمی در بی اشتهایی محسوب شود. برای نمونه سالمندانی که مجبور به تبعیت از رژیم های غذایی ویژه که مطابق با علائق آنها نبوده و امکان پرهیز و خودداری از مصرف آن را ندارند، هستند یا به دلیل مشکلات فیزیولوژیکی قادر به خرید و مصرف میوه یا سبزی تازه نیستند، دچار سوءتغذیه می شوند.

این متخصص اضافه می کند: مشکلات گوارشی نظیر خونریزی معده و روده، مانع مصرف موادغذایی بطور کامل می شود، از طرف دیگر مشکلات دهان و دندان و استفاده از دندان مصنوعی بویژه در ماه های اول سبب کاهش اشتها و وزن در افراد سالخورده می شود.

دکتر محمدرضا شکوری، متخصص تغذیه، مصرف برخی داروها بویژه داروهایی که برای درمان مشکلات شناختی، آلزایمر و بیماری های روحی و روانی مانند افسردگی استفاده می شود را از عوامل مؤثر در کاهش اشتهای سالمندان دانسته و معتقد است: احساس تهوع، استفراغ، درد معده و دیگر مشکلات گوارشی از عوارض جانبی مصرف برخی داروها بوده که ممکن است در کاهش اشتهای سالمندان مؤثر باشد. از طرف دیگر در برخی موارد کاهش بزاق دهان در اثر افزایش سن بر هورمون هایی که در ایجاد گرسنگی نقش دارند و میزان ترشح اسید معده تأثیر گذاشته و منجر به کاهش وزن و اشتها در طولانی مدت می شود.

متخصصان تغذیه توجه به نیازهای تغذیه ای افراد سالمند، کمک به حضور آنها در گروه های دوستانه و خانوادگی و مهیا کردن موادغذایی که تهیه آنها برای این گونه افراد مشکل است و استفاده از چاشنی ها و طعم دهنده های مجاز پس از مشورت با پزشک را از جمله عوامل مفید در بهبود اشتها و بهره مندی از یک برنامه صحیح غذایی در افراد سالمند می دانند.

به عقیده آنها توجه نکردن به مشکلات رفتاری تغذیه ای و ابتلا به سوءتغذیه در سنین بالا، عوارض متعددی از جمله ضعف جسمانی و تحلیل قوای بدنی، افزایش احتمال ابتلا به افسردگی و دیگر بیماری های روانی و اختلالات جسمی نظیر پوکی استخوان، نارسایی قلبی، تنفسی، سرطان و... خواهد داشت.

● سو ءتغذیه در سالمندی

همانطور که گفته شد، عوامل متعددی مانند مصرف داروهای متعدد، فقر و مشکلات اقتصادی، زندگی در خانه سالمندان، ناتوانی در خوردن غذا و نیاز به کمک دیگران و نداشتن آگاهی در مورد تغذیه می تواند منجر به سوءتغذیه در سالمندان شود.

دکتر احمد ساعدی متخصص تغذیه کمبود موادغذایی و ویتامین های مورد نیاز بدن را عاملی مؤثر در ابتلا به سرطان، ضعف سیستم دفاعی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری های عفونی و نارسایی های قلبی و عروقی می داند.

این متخصص اضافه می کند: شکستگی های استخوانی در اثر زمین خوردن که حاصل ضعف عمومی بدن است، زخم معده و بهبود نیافتن بیماری ها در سنین بالا از جمله خطرات ابتلا به سوءتغذیه است. مصرف نکردن موادغذایی حاوی پروتئین یا ویتامین ها در طولانی مدت منجر به فقر ویتامین های ضروری در این دوران مانند انواع ویتامین D،A،B و ... شده و مشکلات گوارشی و اختلالات عصبی و روانی را در افراد سالمند تشدید می کند.

● هرم غذایی مناسب

انواع ویتامین ها، بویژه ویتامین های B،C،D،A، مایعات و پروتئین، مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم، روی، سلنیوم و کربوهیدرات ها از جمله موادغذایی مورد نیاز سالمندان محسوب می شوند.

مطابق با تحقیقات انجام شده، مصرف موادغذایی حاوی ویتامین B۶ و B۱۲ و مواد معدنی مانند سلنیوم بطور مداوم، احتمال ابتلا به بیماری های شناختی و حافظه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

دکتر مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در خصوص مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز برای پیشگیری از ابتلا به سوءتغذیه در افراد سالمند می گوید: رژیم غذایی افراد سالمند باید مشابه برنامه غذایی کودکان و متناسب با شرایط زندگی و فیزیولوژیکی آنها باشد. این متخصص اضافه می کند: از آنجایی که نیاز به دریافت موادغذایی پرکالری در این افراد کمتر است، مصرف موادغذایی پرچرب و شیرین باید کاهش پیدا کند. از طرف دیگر مصرف موادغذایی حاوی کلسیم و ویتامین های گروه B(۲BوB۱) سبب آرامش بخشی و پیشگیری از بیماری های عصبی – روحی در آنها می شود. آنتی اکسیدان های موجود در موادغذایی مانند جوانه گندم، میوه ها و سبزیجات برگ تیره، ویتامین D،A، C از جمله موادغذایی مفید در این دوران است. به عقیده این متخصص، ویتامین A در دوران سالمندی، بخوبی جذب دستگاه گوارش شده و مصرف هر دو نوع این ویتامین (گیاهی و حیوانی) که در موادغذایی مانند زرده تخم مرغ، جگر، اسفناج، کلم بروکلی، انبه، سیب زمینی، هویج و ... یافت می شود، نقش مهمی در سلامت آنان دارد.

با افزایش سن و کاهش تولید ویتامین D خطر ابتلا به فقر این ریز مغذی مهم در افراد سالمند افزایش پیدا می کند، از این رو قرار دادن مواد غذایی حاوی ویتامین D در رژیم غذایی سالمندان، توصیه اکید متخصصان است.

دکتر احمد ساعدی متخصص تغذیه، مصرف مکمل ها در افرادی که قادر به مصرف مواد غذایی و دریافت ویتامین ها و مواد معدنی از راه غذا نیستند را به افراد سالمند توصیه کرده و معتقد است، مصرف مکمل هایی که استاندارد بوده و مقادیر دریافتی روزانه آنها صحیح استفاده شده باشد، می تواند روش مناسبی برای پیشگیری از سوء تغذیه در سالمندان باشد اما باید توجه داشت که مصرف این مکمل ها بدون توجه به میزان مورد نیاز بدن، سن و بیماری های گوناگون، می تواند منجر به ایجاد عوارضی مانند ابتلا به سنگ کلیه، کیسه صفرا و ... شود.

منیزیم، امگا ۳، ویتامین ای، روی و آهن از جمله مواد ضروری مورد نیاز بدن است که در استحکام استخوان ها، ترسیم بافت ها و استحکام توده عضلانی بدن نقش دارد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 632]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن