تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که خدا را، آنگونه که سزاوار اوست، بندگى کند، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820709157




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اقتصاد - احتمال افزايش ساعات خاموشي در آينده


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اقتصاد - احتمال افزايش ساعات خاموشي در آينده
اقتصاد - احتمال افزايش ساعات خاموشي در آينده

معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با اشاره به عدم‌بهره‌گيري وزارت نيرو از توليد برق آبي‌ها در دو ماه آتي گفت: با توجه به اين موضوع، در صورت عدم‌تحقق صرفه‌جويي‌هاي پيش‌بيني شده و گرم‌تر شدن هوا خاموشي‌هاي برق گسترش مي‌يابد.

محمد احمديان در يك نشست خبري با تشريح وضعيت توليد و مصرف برق در شبكه سراسري تا يك‌شنبه‌شب گذشته گفت: تا پايان هفته قبل، نيروگاه‌هاي حرارتي به ميزان 69 هزار و 855 گيگاوات ساعت انرژي برق توليد كرده‌اند كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد رشد داشته؛ اين در حالي است كه به دليل محدوديت ناشي از خشكسالي، نيروگاه‌هاي آبي به ميزان 2 هزار و 758 گيگاوات ساعت توليد انرژي داشته‌اند كه در مقايسه با سال قبل كه 8 هزار و 745 گيگاوات ساعت بوده، 69 درصد كاهش نشان مي‌دهد.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي افزود: در مجموع شبكه سراسري اعم از نيروگاه‌هاي حرارتي و آبي با حدود 72 هزار و 613 گيگاوات ساعت توليد انرژي نسبت به سال گذشته 9/6 درصد افزايش توليد داشته‌اند. وي تصريح كرد: در اين مدت انرژي تامين نشده كشور 782 گيگاوات ساعت بوده كه اگر حتي نيمي از ظرفيت برق آبي سال گذشته به مدار وارد مي‌شد اين ميزان انرژي تامين نشده پوشش داده مي‌شد. در عين حال بخشي از اين كاهش با توليد اضافي نيروگاه‌هاي حرارتي جبران شده ولي همچنين بخش تامين نشده منجر به خاموشي‌هايي شده است. احمديان گفت: همانطور كه در سال جاري به فصل تابستان وارد مي‌شويم به شدت تاثير اطلاع‌رساني‌هاي وزارت نيرو در رفتار مصرفي مشتركان نمودارتر مي‌شد به نحوي كه رشد مصرف برق در فروردين ماه نسبت به سال قبل 2/11 درصد افزايش داشت، اين رقم در ارديبهشت ماه به 1/11 درصد و در خردادماه با شروع فعاليت‌هاي اطلاع‌رساني به 7/5 درصد رسيد.
حداكثر نياز مصرف شبكه
اين مقام مسوول در وزارت نيرو حداكثر نياز مصرف شبكه سراسري برق كشور در شب گذشته را 36 هزار و 800 مگاوات ذكر و تصريح كرد: اين رقم بيشترين ميزان مصرف در سال جاري بوده كه با توجه به وضعيت هوا به نظر مي‌رسد در حال گذراندن اوقات حداكثر مصرف شبكه سراسري برق كشور هستيم. به گفته احمديان، خاموشي‌ها در دو مرحله بعدازظهر و سرشب در شبكه سراسري ممكن است اعمال شود اين درحالي است كه حدود 25 هزارمگاوات ساعت در طول روزهاي عادي خاموشي داريم كه در مقايسه با نياز مصرف شبكه سراسري در روز كه 750 هزار مگاوات ساعت است، به طور متوسط 1000 مگاوات خاموشي اعمال مي‌شود. وي خاطرنشان كرد: با اقداماتي كه در طول يك‌ماه اخير صورت گرفته اولا تمام نيروگاه‌هاي حرارتي تعميراتي قبل از تيرماه به اتمام رسيده و تمام واحدهاي حرارتي شبكه هم اكنون مشغول به كار هستند البته به دليل ماهيت نيروگاه‌هاي برق، اشكالات كوتاه‌مدت نيز ممكن است بروز كند، ممكن است خروج اضطراري نيروگاه‌ها را داشته باشيم.
طرح تحول اقتصادي
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي گفت: بناي دولت بر اين است كه در قالب طرح تحول اقتصادي كه در 9 محور پيگيري مي‌شود و يكي از محورهاي آن هدفمندكردن يارانه‌ها است، قيمت برق، گاز و ساير موارد انرژي را در يك بسته كلي تعيين تكليف كند.
وي اظهارداشت: كليات اين طرح توسط رئيس جمهوري توضيح داده شده و توضيح جزئيات اگر مشخص شود توسط كارگروه‌هايي اعلام خواهد شد. احمديان گفت: هرگونه اصلاحاتي روي قيمت برق نيز بايد در قالب آن طرح صورت گيرد. قيمت‌هاي موجود با فرض نهاده‌هاي اوليه است كه در اختيار نيروگاه‌ها قرار مي‌گيرد. مثلا قيمت هر مترمكعب گاز 69 تومان براي نيروگاه‌ها كشور است و گازوئيل و نفت كوره نيز به قيمت بين‌المللي در اختيار آنها قرار مي‌گيرد. به گفته وي، قرار بر اين است كه نظم مشخصي به تامين برق صنايع داده شود و آنها نيز در طرح‌هاي برق‌رساني وزارت نيرو در ايام خشكسالي اولويت يابند. بر اين اساس هر استان براي تامين برق صنعت خود برنامه‌هايي داده كه در اكثر استان‌ها برنامه بر اين شد كه يك روز هفته به غير از جمعه‌ها صنايع تعطيل باشند. البته اين امر براي تمام صنايع اعمال نمي‌شود چراكه برخي از آنها نمي‌توانند از اين الگو تبعيت كنند. احمديان گفت: ميزان دريافتي برون‌مرزي ايران در 30 تيرماه جاري 365 مگاوات بوده كه در طول ماه‌هاي اخير تلاش ما اين بوده كه ميزان برق وارداتي ايران بيشتر شود اما اين به دليل مشكلات همسايگان ميسر نبوده است. همچنين ارسالي برق ايران به كشورهاي همسايه نيز 240 مگاوات بوده است.
 سه شنبه 1 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن