تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر که رکوع نمازش را کامل انجام دهد هیچ ترس و وحشتی در قبر با سراغش نمی آید. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803667285




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آشنايي با انديشمندان جهان اسلام / سيدمجتبي موسوي لاريبرگزاري نشست مقدماتي «نكوداشت آيت‌الله سيدمجتبي موسوي لاري»


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آشنايي با انديشمندان جهان اسلام / سيدمجتبي موسوي لاريبرگزاري نشست مقدماتي «نكوداشت آيت‌الله سيدمجتبي موسوي لاري»
گروه انديشه: نشست مقدماتي «نكوداشت آيت‌الله سيدمجتبي موسوي لاري» با حضور حجج‌ اسلام و المسلمين «محمدرضا نوراللهيان» و «سيدعلي‌اصغر موسوي لاري»، فرزند آيت‌الله سيدمجتبي موسوي لاري برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، چندي پيش؛ هشتم خرداد‌ماه سال جاري نشستي مقدماتي در رابطه با نكوداشت آيت‌الله «سيدمجتبي موسوي لاري» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين «محمدرضا نوراللهيان»، حجت‌الاسلام والمسلمين «سيدعلي‌اصغر موسوي لاري» (فرزند آيت‌الله لاري) و «حسن ابراهيم‌زاده» مسئول تهيه چكيد‌ه آثار، انديشه‌ها و افكار آيت‌الله موسوي لاري و آقاي «علي علي‌زاده» مدير كل سابق حوزه رياست سازمان حوزه‌ها و مدارس علميه خارج از كشور برگزار شد.

در ابتداي اين نشست، حجت‌الاسلام و المسلمين نوراللهيان با قرائت آيه «الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا» (كهف؛ 46)، به ايراد سخن پرداخت و گفت: امروز را به عنوان يك جلسه جدي پيش‌برنامه اجلاس و نشست، سازمان مدارس و حوزه‌هاي علميه خارج از كشور در برنامه داشته است كه در نيمه‌هاي تير و شايد احياناً اوايل مرداد ماه در نظر بود، برگزار شود و خبرگزاري‌ها و مراكز مرتبط و مهم ديگر نيز خبر شده بودند.

وي اظهار كرد: ديروز جناب آقاي «شاه‌آبادي» كه همه اين خير را ايشان رهبري كردند و كارهاي خوبي هم انجام شده تماس گرفته و گفتند كه سعدي افتاده‌اي‌ است آزاد و بايد كه با اعجازات و مراحل خودش باشد و من هم تأييد كردم و گفتم همين طور است و صحيح است.

مشاور و دستيار ويژه دفتر مقام معظم رهبري در امور تبليغي و آموزشي خارج از كشور با اشاره به اين مطلب كه ايكنا هم در اين كار قابليت بالايي دارد گفت: قرار است ايكنا يك شماره نشريه رايحه را هم به عنوان پيش شماره به اين مسئله اختصاص دهد. نمونه‌هايي از كارهاي قبلي هم اين‌جا موجود است كه براي آقايان عطاردي، عابدزاده و ... انجام شد.

وي با اشاره به اين مطلب كه آقاي «سيدجواد شهرستاني» نماينده ‌آيت‌الله سيستاني هم علاقه به حضور در اين كار را دارد، گفت: مراكز ديگر را من در جريان نيستم، ولي بخش بين‌الملل دفتر مقام معظم رهبري، اعلام آمادگي كردند. هم‌چنين آقايان تسخيري و آقاي اختري از مجمع جهاني اهل‌بيت(ع) هم اعلام آمادگي كرده‌اند.

نوراللهيان با اشاره به اين موضوع كه قاعدتا محوريت كار در گذشته، سازمان حوزه‌ها و مدارس علميه خارج از كشور بوده است، گفت: اگر چه اكنون جامعة المصطفي(ص)العالمية اگر عهده‌دار اين كار باشد، بهتر مي‌شود مسير كار را مشخص كرد، ولي در حال حاضر ممكن است آن‌ها اولويت‌هاي كاري ديگري داشته باشند كه حق هم با آن‌هاست. به هر حال خودمان و خداوند متعال هستيم. ولي بسيار متواضعانه و صميمانه بايد عرض كنم كه خدا را شكر حجت‌الاسلام و المسلمين «سيدعلي‌اصغر لاري»، فرزند آيت‌الله لاري را كنار خود داريم.

رئيس سابق سازمان مدارس و حوزه‌هاي علميه خارج از كشور با ماندگار خواندن نشريه رايحه (نشريه اختصاصي ايكنا) كه ويژه آقاي عابدزاده بود، گفت: اين نشريه از آخرين كارهايي بود كه ايكنا انجام داد و از كارهاي ماندگار شد. ما به ايكنا زحمت داديم راجع به مردي كه خدمات فرهنگي و خدمات قرآني گسترده‌اي در مشهد داشت و آقاي خامنه‌اي هم پيام مهمي در اين رابطه داده بودند، فعاليت كند. ايكنا در اين‌باره نزديك چند جلد كارهاي تحقيقاتي و مستندسازي كرد. ايكنا توان بالايي دارد و كيفيت كار و همه مسائل كار هم، الحمدلله خوب است.

وي در ادامه سخنان خود با مهم خواندن مسئله تهيه چكيده آثار و انديشه‌هاي آيت‌الله موسوي لاري، اظهار كرد: مسئله چكيده آثار، كار بسيار خوبي شده كه با يك مقدمه و قدري توسعه، يك كتاب خواندني است كه گويا خود حاج آقا هم بر اين اثر عنايت داشته‌اند كه ان‌شا‌ءالله معاونت پژوهشي آن را به خوبي به پايان مي‌برد.

نوراللهيان در ادامه جلسه، تماسي با حجت‌الاسلام اعرافي، رئيس جامعةالمصطفي(ص)العالمية داشت كه مضمون اين گفت‌وگو را اين‌گونه بيان كرد: طي تماسي كه با آقاي اعرافي داشتم تصميم بر آن شد كه كار اين مراسم در خود جامعة المصطفي(ص)العالمية انجام پذيرد. اگر آيت‌الله موسوي لاري صلاح دانستند، اين كار انجام شود.

مشاور دفتر مقام معظم رهبري افزود: نگاه من اين است كه كار محكم پيش مي‌رود. مروري مي‌كنم كه از انجمن حكمت و فلسفه غفلت نشود و از آقايان مي‌توانيم مقاله داشته باشيم. خود آقاي دكتر «اعواني» و ديگر عزيزان؛ جناب آقاي دكتر مصطفي محقق؛ در لندن و آمريكا، آقاي الگار و ساشادينا؛ كالج اسلامي لندن؛ مركز اسلامي در هامبورگ كه اصل جرقه اوليه تمدن آن‌جاست؛ آقاي لگنهاوزن و ... كه اين مجموعه را بايد در غرب دنبال كنيم. قبل از اين‌كه بگوييم دعوتي هست، بايد مختصري مطالب برايشان برود و درخواست مقاله كنيم.

حجت‌الاسلام نوراللهيان محور بعدي بحث را اين‌گونه عنوان كرد: مطالعه اسناد، آثار موجود، زونكن‌هاي خود ايشان محور بعدي بحث است. از لابه‌لاي اين‌ها بعضي نكات هست و يا نامه‌هايي است كه در اين كتاب مختصر كه چاپ دوم و سوم خورده است، قطعا نيست و حاوي مسائلي است كه انسان مي‌تواند از آن‌ها الهام بگيرد. در ميان دست‌نوشته‌ها معمولا يك حلقه مفقوده از بحث پيدا مي‌شود كه رشته اسلام شيعي در يك كشور را نشان مي‌دهد كه اگر اجازه اين كار باشد، سعي مي‌كنيم خودمان؛ يعني من، آقاي عليزاده و ديگر برادران يادداشت‌برداري كنيم كه مثلا از زونكن فلان نامه شماره فلان تصوير را مي‌خواهيم داشته باشيم كه سير كار خودش هم انجام شود و تمام اين‌ها ديده شود. شايد دو كتاب نادر و كم‌ياب از بين اين‌ها براي انتشار فكر شيعي به دست آيد كه البته با مشاوره خود ايشان است.

مشاور دفتر مقام معظم رهبري در ادامه افزود: در اين بين مصاحبه‌ها و نوارها جمع‌آوري شود و سي‌دي و كارهاي ديگري كه انجام شده است و يك مكاتبه ديگري آقاي عليزاده به امضاي آقاي اعرافي تهيه مي‌كنند، فعلا براي مديران مراكز فرهنگي خارج و بعدا دو معاونت بين‌الملل سازمان فرهنگ و مجمع جهاني اهل‌بيت(ع) كه خاطراتشان و نگاهشان به اين آثار را بنويسند. چند تا سؤال طرح مي‌شود، اين‌كه چه تأثيري در كشورشان داشته، چه كساني با اين آثار ... ؟ اين امر مهمي است كه اگر انجام نشود در اين عرصه حق كار را انجام نداد‌ه‌ايم.

وي اسناد و احكام در اختيار بيت را نيز مهم خواند و گفت: اسناد و احكام و اجازات خود بيت و آقا تهيه شود. مجموعه بيت؛ چون گاهي يك مورد از اين مسائل مي‌تواند فضاي حاكم را مشخص كند. در حد 5 صفحه، ولي اسناد و احكام خود ايشان به طور كامل لازم است. تصاوير به نظر من جمع‌آوري شود. گاهي يك تصوير يك پيامي را منتقل مي‌كند. مثلا نشستن ايشان در كنار كسي كه در جريان حوادث تنباكو يا سال 42. اصلا خود اين تصاوير يك سرمايه است. همه اين عكس‌ها اسكن شده و اصلش و حتي در چند نسخه ديگر به حاج آقا تحويل مي‌شود.

حجت‌الاسلام نوراللهيان در تأييد نظر حجت‌الاسلام لاري، مبني بر اين‌كه از مترجمان آثار آيت‌الله لاري هم دعوت يا درخواست مقاله شود، گفت: در مورد مترجمين در قيد حيات كه عنوان شده است، بايد بگويم بسيار پيشنهاد خوبي است. بايد از هر زباني اين مترجمان را ليست كنيم كه مثلا در زبان آذري كدام كتاب را چه كسي ترجمه كرده، «چه كسي در قيد حيات است؟»، «چه كسي در ارتباط است؟» و ... ما با حساس كردن كارشناسان منطقه مي‌توانيم از آن‌ها (مترجمان) درخواست مقاله كنيم و يا اين‌كه كيفيت ترجمه چگونه است؟ آيا بنابر ترجمه مجدد آن اثر و آن ترجمه است؟ و ... اين كار هم خود احياي مجدد آن اثر و آن مترجم است. البته صحبت از دعوت براي روز برگزاري و سخنراني از آن‌ها بسيار زود است.

وي در ادامه بيان كرد: دو نكته ديگر در اين ميان است؛ يكي بحث فيلم‌برداري و كليپ و ... كه بايد انجام دهيد. مطلب آخر اين‌كه مسائل محبوبيت در اين خانواده، اقبال مردمي به اين خانواده، تكليف‌مداري اين‌ها، تجسم اخلاق اسلامي در مشي والدين، والد و مادر و نقش مادر. مگر مي‌توان از مادر امام خميني(ره) نگفت و از امام(ره) گفت. مگر مي‌شود از عيسي(ع) گفت و از مريم(س) نگفت. تازه عيسي را هم ابن‌مريم مي‌خوانند. مي‌توان از سيد الشهدا(ع) سخن گفت، ولي از حضرت زهرا(س) نگفت، بحث از مادر مهم است و مادران الگوي حوزوي‌اند. اين مادرانند كه براي نشر انديشه شيعي و ايستادگي و مبارزه، به نسل جوان كمك مي‌كنند.

مشاور دفتر مقام معظم رهبري با اشاره به اين مطلب كه هيچ‌كس نمي‌توانست از منزل مرحوم عابدزاده خبري داشته باشد، در پايان سخنانش گفت: به نظر من ايكنا كه با تيمي به بيت ايشان رفت، توانست از درون، اسرار و اسناد زيادي را از 5 دختر ايشان بياورد و اين خيلي خوب بود كه بايد ايكنا، خانم دكتر «محقق» و ديگر دوستان از بيت ايشان استفاده كنند. البته عكس‌برداري از كتاب خانه ايشان، زونكن‌ها و مؤسسه و بيت ايشان نيز توسط عكاس محترم ايكنا همين امروز انجام مي‌شود. خردنامه، مجله بينات و ايكنا هم در اين امر شركت دارند.

گزارش اين نشست ادامه دارد ... .
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن