واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: اقتصاد - درباره «گزارشي از خودكشي سه كارگر ايراني»
اقتصاد - درباره «گزارشي از خودكشي سه كارگر ايراني»
گروه اقتصاد: پس از انتشار گزارشي از خودكشي سه كارگر ايراني در صفحه7 روزنامهكارگزاران كه در روز هشتم خرداد به چاپ رسيد سايت اينترنتي الف اين گزارش را روي خط خبري خود قرار داد كه با واكنشهاي بسياري همراه شد. سايت الف كه به باور صاحبنظران، رسانهاي نزديك به احمد توكلي نماينده مردم تهران به شمار ميآيد، در پاسخ به واكنشهاي گسترده مخاطبان خود به انعكاس اين گزارش كارگري در مطلبي مستقل آوردهاست:
الف: انعكاس گزارشي درباره خودكشي سه كارگر ايراني بر اثر فقر و درماندگي و شرمندگي از روي خانواده(1)، باعث برخي حساسيتها در ميان همكاران و دوستان محترم اصولگرا شده است. تعدادي از عزيزان، انتشار چنين گزارشي را طعنه به دولتمردان سختكوش و برخي هم آن را بسيار تلخ و مصداق سياهنمايي دانستند. درباره انتشار اين گزارش و حساسيتهاي برانگيخته شده درباره آن تذكر چند نكته ضروري است:
1- برخي دوستان، انتشار اين گزارش را باعث ناراحتي مسوولان دانستند. درباره اين نكته بايد يادآوري كرد؛ اتفاقا هدف اصلي انتشار گزارش اين بوده كه مسوولان كشور نه تنها ناراحت شوند، بلكه دردشان بيايد.
اصولگرايان كه اكنون در مصدر مسووليت تكيه زدهاند نبايد فراموش كنند كه با شعار «مبارزه با فقر و فساد و تبعيض» اقبال عمومي را به خود جلب كردهاند.
دوستان عزيز اصولگرا درواقع به جاي ناراحتشدن از انعكاس رنج و فقر برخي هموطنان، بايد از خود بپرسند كه چرا از سال 83 به اين سو، مبارزه با فقر و فساد و تبعيض در ادبيات گروههاي اصولگرا كمرنگ شده است؟
2- برخي دوستان اصولگرا انتشار اين گزارش را باعث رنجش دولتمردان دانستهاند. درباره اين نكته بايد گفت كه اين واقعا بيانصافي بزرگي در حق رئيسجمهور محترم و دولت نهم است. اتفاقا رئيسجمهوري كه با اعضاي كابينه دائم در معرض تماس نزديك و دريافت نامه استمداد فقيرترين و محرومترين و دورافتادهترين هموطنان هستند، خود به خوبي ميدانند كه اقشار فقير در موج سهمگين تورم چه ميكشند؟
اين مديران مياني هستند كه بايد با خواندن سرگذشت كارگر مظلومي كه از فرط فقر و خجالت از روي خانواده گرسنه خود به خودكشي و خودسوزي متوسل ميشود، عرق شرم بريزند و به خود آيند؛ همان مديراني كه قابليت و تخصص مسووليتي كه اشغال كردهاند را ندارند؛ همانها كه مسوول بهبود شرايط زندگي هموطنان هستند، اما با ندانمكاريهايشان، وضع را بدتر ميكنند؛ همان مديراني كه دائم حق ماموريت سفر خارجي و در پايان سال پاداشهاي چندده ميليوني از بيتالمال براي خود تصويب ميكنند و به دستورالعمل دولت در منع چنين دريافتهايي بياعتنا هستند.
3- برخي اظهار عقيده كردهاند كه چرا با انتشار چنين گزارش تلخي، دولت را تضعيف ميكنيد و خدمات دولت نهم را زير سوال ميبريد؟
درباره اين نكته بايد يادآوري كرد كه فشار شديد و مهيب معيشتي به اقشار ضعيف، واقعيت امروز جامعه ايران است. در واقع، روزي كه دولت محترم، گسترش سرمايهگذاري و طرحهاي عمراني را بر مهار تورم اولويت داد و تورم را فداي طرحهاي عمراني كرد و نمايندگان مجلس هفتم هم بهرغم هشدار اكيد اقتصاددانان، اين تصميم اشتباه را تاييد كردند، بايد به فكر چنين روزي ميبود.
دولتي كه با بودجههاي شديدا انبساطي عملا بر تنور تورم ميدمد و معاون محترم رئيسجمهور آن رسما تاييد ميكند كه عمدا زير بار تورم رفتهايم(2)، بايد بداند كه تورم شديد، چه بلايي بر سر خانوادههاي مستضعف آورده است.
نمايندگاني كه هشدار و التماس همكاران اقتصاددان خود درباره بيماري هلندي را ناديده ميگيرند و به بودجههاي شديدا انبساطي و برداشت مكرر از حساب ذخيره ارزي راي ميدهند، بايد ببينند و بخوانند كه تورم ناشي از بهمن نقدينگي چطور ضعيفترين اقشار جامعه را له كرده است؛ همانها كه نايي ندارند تا صدايشان به جايي برسد و ديگر از فرط تكيدگي، صورتشان با سيلي هم سرخ نميشود. اين واقعيت تلخ جامعه امروز است. منطق اقتصاد با كسي شوخي ندارد. نه با آقاي هاشمي اهل سازندگي و نه با آقاي احمدينژاد اهل عدالت؛ در اقتصاد امروز ايران، هركسي بيمحابا بر تنور نقدينگي بدمد، آتش تورم را شعلهور كرده و در نتيجه آن صاحبان اموال و املاك، ثروتمندتر و حقوقبگيران و مستاجران و مستضعفان، فقيرتر ميشوند... متاسفانه اين قانون اقتصاد با نيت و ايدئولوژي افراد كاري ندارد و دولت اهل سازندگي يا گفتوگو يا مهرورزي را از هم تشخيص نميدهد. بر تنور نقدينگي كه بدميد، بر شكاف طبقاتي افزودهايد؛ پولدارها را فربهتر و فقرا را نحيفتر كردهايد. بنابراين برادراني كه انعكاس چهره كريه فقر را باعث تضعيف دولت تلقي ميكنند، بايد بدانند كه پنهانكردن حقيقت و چشم بستن بر واقعيت، تضعيف دولت است نه مواجهه با آن و ريشهيابي و چارهجويي براي اين درد.
4- در گزارش ياد شده، به نگاه شديدا منفي جامعه كارگري به موضوع خصوصيسازي و سابقه ذهني بسيار تلخ كارگران از واگذاري شركتهاي دولتي اشاره شده بود.
متاسفانه روندي كه در حال حاضر در خصوصيسازي به شدت دنبال ميشود (واگذاري شركتهاي صدر اصل 44)، نه فقط مغاير سياستهاي كلي اصل 44 است، (اين را رئيس محترم سازمان خصوصي سازي هم تاييد كردهاند و نوار اظهار نظرشان در الف موجود است) بلكه واجد اشكالات بسيار مهم از جمله ناديده گرفتن وضعيت كارگران واحدهاي واگذاري شده، دست به دست شدن شركتهاي دولتي ميان مالكان دولتي و شبهدولتي، غفلت از هدف اصلي خصوصي سازي يعني «كارايي» واحدهاي واگذار شده و... است.
الف سال گذشته نسبت به انحرافات بسيار خطرناك در روند موجود خصوصيسازي هشدار داده بود كه متاسفانه اين هشدارهاي خيرخواهانه هم از سوي دولت محترم با بياعتنايي مواجه شد و تذكرات نمايندگان مجلس نيز درباره انحرافات خصوصيسازي موجود از قانون اصل 44 راه به جايي نبرد.
پينوشتها:
1- اصل اين گزارش در روزنامه كارگزاران هشتم خرداد به قلم آقاي اسماعيل محمدولي منتشر شده است.
2- سخنان آقاي دكتر داودي در مراسم توديع وزير سابق اقتصاد: دولت به قيمت افزايش تورم، سرمايهگذاري اشتغالزا را دامن زده است.
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]