تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 16 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):بنده به ايمان ناب نرسد، مگر آن كه شوخى و دروغ را ترك گويد و مجادله (بگومگو) را رها كن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821298027




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بابك طيبي: جريان جدي ادبيات ايران كم‌تر مجال ترجمه داشته است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بابك طيبي: جريان جدي ادبيات ايران كم‌تر مجال ترجمه داشته است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

بابك طيبي گفت: از آن‌جايي كه ترجمه امكاني است كه داستان‌نويسي هر مرز و بومي را به جهان معرفي مي‌كند، آثاري كه قابليت ترجمه را داشته باشند، جهاني مي‌شوند.

اين داستان‌نويس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اظهار كرد: دو گونه آثار در حال ترجمه هستند؛ اول گروهي هستند كه نويسندگان‌شان مورد حمايت مسؤولان هستند و هزينه‌هاي هنگفتي صرف ترجمه‌ي‌ اين آثار مي‌شود و مترجم به خاطر مسائل مالي به ترجمه‌ي‌ آن‌ها تحريك مي‌شود. در آمريكا هم ناشري با هزينه‌ي‌ دولت اين آثار را به چاپ مي‌رساند. نقدي كه به اين آثار وارد است، نگاه توريستي است كه آ‌مريكايي‌ها به آن دارند؛ نه نگاهي كه به آثار ناب دارند و اين آثار از رهگذر توريستي خوانده مي‌شوند.

او در ادامه بيان كرد: گروه دوم، آثار نويسندگاني است كه مورد حمايت دولت آمريكا هستند. اين گونه آثار يك نماي بد همراه با نداري و فقر از ايران نشان مي‌دهند و مورد حمايت غرب قرار مي‌گيرند.

طيبي اظهار كرد: جريان جدي ادبيات ناب ايران كم‌تر مجال ترجمه در غرب را داشته؛ چون در هيچ‌كدام از اين دو گروه نيست.

او با اعتقاد به اين‌كه يك جريان جدي بايد راه بيافتد و ايران قانون كپي‌رايت را بپذيرد، در اين‌باره توضيح داد: منظور اين است كه اگر يك اثر از غرب در ايران استفاده مي‌شود، ايران بايد حق‌التأليف را بپردازد و برعكس. اگر ايران كپي‌رايت را بپذيرد، به صورت اتوماتيك ترجمه‌ي آثار مهجورمانده و ناب صورت مي‌گيرد و ديگر اين‌كه ارتباط خوب فرهنگي ايران‌زمين با مراكز فرهنگي جهان مي‌تواند در جهاني شدن اين آثار مهجورمانده مؤثر باشد.

طيبي تأكيد كرد: هنگامي كه ما يك نويسنده را از غرب به ايران دعوت مي‌كنيم، كه دستاورد آن، استفاده‌ي ادبي از آن نويسنده و معرفي آثار ما به جهان است، با مرزهاي ايدئولوژيكي فرهنگي كه در ايران حاكم است، روبه‌رو مي‌شويم؛ در حالي‌كه مسؤولان بايد با اين مسأله بايد با سعه‌ي صدر برخورد كنند.

بابك طيبي متولد سال 1352 و نويسنده‌ي‌ كتاب‌هاي "پايي از اين دست تماشا"، "از پله صداي دف مي‌آيد"،‌" تك قطره دو چشم"، "برف‌هاي داغ"،"نه مثل غرب نه مثل جنوب" و "انار پشت پا" است كه " از پله صداي دف مي‌آيد" او در حال ترجمه به زبان عربي است.

اين نويسنده در حال بازنويسي مجموعه‌ي داستان "ميز شماره‌ي 113" است.

انتهاي پيام
 شنبه 18 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن