واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: سيدحسن خميني در جمع احزاب: نياز ما به امام براي وحدت تعريف، نياز امروزي است
براي اينكه وحدتي شكل بگيرد ابتدا بايد به وحدت تعريف برسيم و اينجاست كه انديشهاي كه مورد اعتماد و پذيرش همگان است ميتواند نقش مهمي را ايفا كند و امام چنين نقشي را در شرايط كنوني جامعه ما داراست.
آفتاب: حجتالاسلام والمسلمين سيد حسن خميني در مراسم تجديد ميثاق اعضاي خانه احزاب ايران و كانون وكلاي دادگستري با حضرت امام خميني كه پيش از ظهر پنجشنبه در محل حسينيه جماران برگزار شد، در سخناني اظهار داشت: «حزب در دل خود نوعي تفرق را نهفته دارد و وقتي احزاب يكجا جمع ميشوند بهگونهاي جمع افتراقهاست و بر اين اساس، اقتضاي بلاغت در چنين مجلسي اين است كه سخنران پيرامون وحدت صحبت كند چرا كه اينگونه جلسات به خودي خود كثرت دارد».
به گزارش خبرنگار سياسي آفتاب، سيد حسن خميني در اين گردهمايي كه در آستانه نوزدهمين سالگرد ارتحال ملكوتي بنيانگذار كبير جمهوري اسلامي و با حضور برخي چهرههاي شاخص و دبيران كل احزاب برگزار شد، با اشاره به اينكه "وحدت خواست قبلي همه ماست"، افزود: «با وجود اين خواست بايد ديد، بزنگاهي كه مانع از شكلگيري و تحقق وحدت ميشود چيست؟ در واقع وحدت مثل هر عامل ديگري علت دارد».
وي با بيان اين مطلب كه "هر معلولي داراي علل چهارگانه فاعلي، غايي، صوري و مادي است كه در كنار هم علت تامه را شكل ميدهند و باعث به وجود آمدن و تحقق آن معلول ميشوند"، افزود: «در امور اجتماعي نيز وضع به همين گونه است. احزاب در جامعه در سه علت فاعلي، غايي و مادي به راحتي به وحدت ميرسند. ما فاعلهاي متعددي هستيم كه در دست هم داريم و علت غاييمان هم يكي است و از ظرفيتهايي كه در جامعه وجود دارد نيز استفاده ميكنيم تا به هدف برسيم اما آنچه كه در مسايل اجتماعي در دسترس نيست و تعدد دارد و به آن توجهي هم نميشود، تعدد علل صوري است».
فرزند يادگار امام افزود: «همه ما خواستار سعادت جامعه هستيم اين علت غايي است. اما سعادت در ذهن هر يك از ما تعريفي جداگانه دارد. يكي سعادت جامعه را در رفتن به سمت سوسياليسم اقتصادي ميداند و ديگري در انديشههاي كاپيتاليستي، يكي سعادت را در گسترش آزاديها در جامعه ميبيند و فلاني در تحديد آزاديها».
وي افزود: «علت غايي در بستر نيروهاي انقلاب واحد است. علل فاعلي همه نيروهاي انقلاب كه دست در دست هم دادهاند اعتلاي اسلام و كشور است اما علل صوري آنها با هم متفاوت است».
سيد حسن خميني تاكيد كرد: «بهجاست براي اينكه وحدتي شكل بگيرد ابتدا به وحدت تعريف برسيم و اينجاست كه فرد يا انديشهاي كه مورد اعتماد و پذيرش همگان است ميتواند نقش مهمي را ايفا كند و امام چنين نقشي را ميتواند به خوبي در شرايط كنوني جامعه ما ايفا كند».
نوه حضرت امام در پايان اضافه كرد: «همين جا است كه نياز ما به امام نياز امروزي ميشود و اينجاست كه امام ميشود مشخصكننده، توضيحدهنده و راهگشاي شناخت علل صوري واحد و پس از آن ميتوانيم پيرامون او گرد هم بياييم و باز دست در دست يكديگر دهيم».
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]