واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گردهمايي خانه احزاب و كانون وكلا در حسينيه جماران/ موسوي تبريزي: - امام (ره) عنايت ويژهاي به احزاب داشتند - دموكراسي واقعي از طريق احزاب ايجاد ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
اعضاي شوراي مركزي خانه احزاب و جمعي از دبيران كل احزاب و جمعي از اعضاي كانون وكلا، ظهر امروز با حضور در حسينيه جماران، با آرمانهاي امام (ره) تجديد ميثاق كردند و به بيان ديدگاههاي خود درخصوص احزاب و فعاليت سياسي در كشور پرداختند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين ديدار حجتالاسلام والمسلمين حسين موسوي تبريزي اظهار داشت: امام (ره) در تمام حركتهاي سياسي خود به مردم توجه داشتند و همواره ملت را مورد خطاب قرار ميدادند. احزابي كه از طرف مردم بجوشند و به عنوان نمايندگان بخشي از مردم باشند، شديدا مورد عنايت حضرت امام (ره) بودند.
رييس خانه احزاب اظهار داشت: در سالهاي 56 و 55 كه با تحميل كارتر، فضاي سياسي باز شد و ميشد حركتهايي انجام داد، امام (ره) در چند اعلاميه آوردند كه احزاب و سازمانها اين روزها كه فضاي باز سياسي در مملكت به وجود آمده كنار هم بنشينند و فعاليتها و وظايف خود را انجام دهند.
موسوي تبريزي گفت: هر رهبري كه بخواهد فعاليت سياسي انجام دهد توجه دارد كه واسطههايي ميخواهد كه مردم را در رابطه با جذب مسايل مبارزه تحريك كند و آگاه سازد و مجتمع نمايد. در كشور ما يك سلسله تشكلهاي طبيعي هست كه امام (ره) از اول تاكيد بر تقويت آنها داشت مثل تشكلهاي روحاني. دقيقا يادم هست كه امام (ره) از سالهاي 42 تاكيد داشتند كه علما و روحانيون حداقل هفتهاي يك بار دور هم بنشينند. همين دور هم نشستن خير و بركت دارد. از هم دور شدن هيچگاه بركتي نداشته و ضرر نيز داشته است. امام (ره) ميخواست افراد دور هم بنشينند و آگاهسازي كنند.
دبيركل مجمع محققين و مدرسين حوزهي علميهي قم گفت: نطفهي جمع شدن اساتيد حوزهي علميهي قم از سال 41 شروع شد و ميدانيد كه آثار زيادي داشت. وقتي حاج آقا مصطفي رحلت فرمودند، با جمع شدن گروهي از اساتيد حوزهي علميهي قم و صدور اطلاعيه، حركتي آغاز شد. 19 دي نيز وقتي كه اعلاميهي رشيدي مطلق در روزنامه چاپ شد 12 نفر از بزرگان را با مشكلاتي در منزل آقاي نوري همداني جمع كرديم. همان 12 نفر اطلاعيه دادند و درسهاي حوزهي علميهي قم تعطيل شد. مردم آگاهي داشتند اما حركتها از تشكلها شروع ميشود.
وي افزود: هنر امام (ره) اين بود كه احزاب مختلفي كه موجود بودند و با انديشههاي مختلف فعاليت ميكردند را دور هم جمع كرد. امام (ره) انقلاب را هدايت كرد. حتي پس از پيروزي انقلاب، وقتي امام (ره) مرحوم بازرگان را مامور تشكيل دولت ميكند، مشروط ميكند كه فقط از حزب خود، افراد را به كار نگيرد و نظام بايد با حضور انديشههاي مختلف اداره شود. مهم حركتي است كه بايد انجام گيرد. وقتي در كشور، نظام ميخواهد پشتوانهي قوي از مردم داشته باشد و مردم بخواهند در حركتي شركت كنند، طبيعتا در آن حركت بايد عدهاي باشند كه آن حركتها را هدايت و راهنمايي كنند و بتوانند دانههاي پخش شدهي جامعه را در زنجيري جمع كنند و آن را ادامه دهند.
موسوي تبريزي با بيان خاطرات خود از سالهاي مبارزه براي پيروزي انقلاب گفت: جامعهي روحانيت مبارز تهران از سال 56 تا انقلاب نقش بسيار مهمي در مبارزات داشت. وقتي اطلاعيهاي امضا ميكردند مردم بر اساس اعتماد به آن تشكل حركت ميكردند. حتي تشكلهاي روحاني اگر تنها بودند و يك جا جمع نميشدند پيروزي شكل نميگرفت. امام (ره) عنايت شديد داشت چون تشكلهاي روحاني قدرت بيشتري داشتند دور هم جمع شوند.
وي ادامه داد: پس از پيروزي انقلاب وقتي حزب جمهوري تاسيس شد و آقاي آيتالله خامنهاي دبيركل آن و آقاي جاسبي دبير اجرايي آن بود امام (ره) به دليل عنايت ويژهاي كه به حزب داشت مقداري پول به من داد كه به حساب حزب جمهوري واريز كنم كه در آن زمان پول قابل توجهي بود. عنايت امام (ره) به احزاب بسيار روشن است.
وي تاكيد كرد: اگر ميخواهيم در جامعه حركتهاي اصلاحي انجام دهيم بايد به وسيلهي گروه خاصي كه در جامعه حضور دارند باشد. البته احزاب بايد طوري حركت كنند كه وجود معنوي و پشتوانه در جامعه داشته باشند. البته هر حزب و گروهي كه ميخواست انحصارطلبي كند و قدرت را فقط براي خود بخواهد امام (ره) ناراحت ميشدند و همان روزهاي آخر هم افرادي كه در حزب جمهوري بودند از آنجا كه منتسب به امام (ره) بودند و هر كاري كه ميكردند به امام (ره) نسبت داده ميشد و نوعي مركزيت را تداعي ميكرد، امام (ره) با انحلالش موافقت كردند.
انتهاي پيام
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]