واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك مقام بلندپايه عراقي: مفاد توافقنامه امنيتي عراق و آمريكا اشكالاتي بسيار دارد
خبرگزاري فارس: يك مقام بلندپايه عراقي از وجود اشكالاتي بسيار در روند گفتگو بين آمريكاييها و عراقيها درباره توافقنامه امنيتي بلندمدت ميان دو كشور خبر داد.
به گزارش فارس، "سعد جواد قنديل"، مشاور معاون رئيسجمهور عراق در گفتگو با شبكه خبري "العالم" اظهار كرد: در پيشنويس توافقنامه امنيتي مورد بحث بين عراق و آمريكا اشكالاتي فراوان وجود دارد و در جريان گفتگوها نيز اشكالاتي بسيار بروز خواهد كرد.
قنديل افزود: مسئله مهم در اين مرحله بحث و بررسي مباني اساسي است كه تعيينكننده جزئيات توافقنامه خواهد بود و اين مباني بر حفظ و احترام به حاكميت كامل عراق و خارج كردن عراق از بند هفتم منشور سازمان ملل، تلاش براي پايان دادن كامل به حضور خارجي در عراق و برعهده گرفتن مسئوليت كامل امنيتي از سوي عراقيها، شفافيت كامل در مذاكرات درباره مفاد توافقنامه و ارائه توافقنامه به مردم براي آگاهي يافتن از آن تاكيد دارد.
اين مسئول عراقي تاكيد كرد: عدم ايجاد هرگونه پايگاه نظامي نيروهاي آمريكايي از مباني و شروط اساسي توافقنامه است كه آن را شوراي امنيت ملي عراق تعيين كرده است و نيروهاي آمريكايي تا زمان بينيازي نيروهاي عراقي از آنها در اجراي ماموريتهاي امنيتي خود در اين كشور حضور خواهند داشت.
قنديل با اشاره به اينكه توافقنامه در حال بحث و بررسي است، اظهار كرد: همه مسايل مطرح و گفته شده درباره توافقنامه صرفا نقطهنظرات و تحليلهاي رسانهاي است و تا اين لحظه متن رسمي آن منتشر نشده است.
وي تصريح كرد: آنچه مطرح شده صرفا پيشنويسهاي قابل بحث و بررسي و تعديل است و توافقنامه تنها در صورتي قابل اجرا خواهد بود كه دو كشور به طور قانوني و رسمي آن را تصويب كنند.
مشاور معاون رئيس جمهور عراق گفت: جريانها و مراجع سياسي عراق و پارلمان ممكن است بعد از پايانيافتن كار تدوين توافقنامه و ارائه به مردم براي آگاهي يافتن از آن تصميم بگيرند تا توافقنامه را براي مشاركت ملت در اين تصميمگيري مهم و سرنوشتساز به همهپرسي بگذارند.
قنديل تاكيد كرد: عراق هرگز اجازه نميدهد كه از خاك اين كشور به ديگران تعرض شود، زيرا آن را مخالفت آشكار با قانون اساسي و به منزله خط قرمز خود ميشمارد.
اين مسئول همچنين خواستار درج مفاد ممنوعيت تعرض نيروهاي آمريكايي از خاك عراق به هر كشور ديگري شد.
قنديل همچنين خواستار آن شد كه اين توافقنامه حاوي مفادي براي نظارت و كنترل تحرك نيروهاي خارجي و استفاده آنها از سلاح و بخش جنايي ويژه رسيدگي به تخلفات قانوني اين نيروها باشد، زيرا بايد حاكميت عراق در اين مسئله رعايت شود و مرجع و تصميم گيرنده نهايي طرف عراقي باشد.
پيشنويس توافقنامه امنيتي بين بغداد و واشنگتن كه از سوي آمريكا در ژانويه (ديماه) سال 2008 تنظيم شد و در 17 مارس (اسفند) به امضاي دو طرف رسيد و قرار است در اوايل جولاي (تيرماه) امسال توافق نهايي درباره آن صورت گيرد.
اين پيشنويس كه به "سري و حساس" موسوم است، تغيير قيموميت عراق از سازمان ملل متحد به آمريكا را هدف قرار داده است و به آمريكا اجازه ميدهد تا فرماندهي نظامي در عراق و بازداشت افراد را بر حسب ضرورت و اوضاع امنيتي و بدون تعيين مدت زماني، به جاي نيروهاي عراق بر عهده بگيرد.
انتهاي پيام/.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 375]