واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزير بازرگاني: ايران قطب توليد و صادرات گياهان دارويي
اقتصاد. بازرگاني
معاون وزير بازرگاني در ديدار با جمعي از استادان دانشگاه دولتي جيبباي ژاپن بر توانمندي ايران براي تبديل شدن به يكي از قطبهاي توليد و صادرات گياهان دارويي تاكيد كرد.
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از سازمان توسعه تجارت ايران، مهدي غضنفري گفت: با توجه به شرايط مساعد و بهره مندي از يك اكولوژي منحصر بفرد، ايران از ۱۳اقليم شناخته شده در جهان ۱۱نوع آن در ايران وجود دارد.
وي در اين ديدار كه در محل سازمان توسعه تجارت ايران برگزار شد، افزود : هم اكنون بيش از ۹۰درصد گونههاي گياهي جهان در ايران شناسايي شده و همين امر ايران را در زمره مستعد-ترين كشورهاي جهان براي توليد گياهان دارويي قرار داده است.
غضنفري، گرايش جهانيان به استفاده از داروهايي با منشا گياهي به دليل نداشتن عوارض جانبي و سوء را مورد تاكيد قرار داد.
وي تاكيد كرد: سازمان بهداشت جهاني در جايگزيني تدريجي مواد طبيعي به جاي مواد شيميايي سبب شده تا كشورهاي مختلف جهان نسبت به سرمايه گذاري، برنامه ريزي كشت و توليد انبوه گياهان دارويي در سطوح صنعتي و استفاده از آن در صنايع دارويي، بهداشتي و غذايي اقدام كنند.
وي افزود: چنين رويكردي به گياهان دارويي، كشت و تجارت آن را در جايگاه اقتصادي مناسبي قرار داده است.
رييس كل سازمان توسعه تجارت ايران، عمده صادرات گياهان دارويي ايران طي سالهاي اخير را زعفران، زيره، پنبه، خاك شير، انواع صمغ، ريشه شيرين بيان، كتيرا و انواع آن، حنا و سدر برشمرد.
غضنفري تصريح كرد: توتون، تنباكو، لينتر و تخم گشنيز از ديگر محصولات صادراتي است كه زعفران عمده صادرات اين گياهان را به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به منابع طبيعي فراوان در ايران، گفت: با وجود قريب ۴۳ ميليارد دلار تجارت سالانه گياهان دارويي در جهان، مشاركت و سرمايهگذاري در گياهان دارويي و صنعتي ايران يك تجارت برد- برد است و براي سرمايه گذاران، تجار و بازرگانان ژاپني اعم از بخش خصوصي و دولتي ، موقعيت خوبي است تا از اين فرصت طلايي بهره برداري كنند.
اين مقام مسئول با تاكيد بر سود سرشار حاصل از تجارت گياهان دارويي، از احتمال سرمايهگذاري تجار برخي كشورها در اين بخش از كشور، خبر داد و افزود: كشورمان از حضور بازرگانان و تجار ژاپني در اين زمينه در ايران استقبال ميكند.
رييس كل سازمان توسعه تجارت ايران، انعقاد قراردادهاي تجاري بين دو كشور را سبب بسط روابط تجاري و نيز تبليغ برند ملي محصولات ايراني در خارج از مرزها اعلام كرد.
در اين نشست پرفسور ايكاگامي ، استاد دانشگاه دولتي چيبباي ژاپن با اشاره به عدم رويش گياهان دارويي در ژاپن و لزوم واردات داروهاي گياهي به علت علاقه مندي ژاپنيها به درمان با طب سنتي، تصريح كرد: تمايل مردم ژاپن به پيشگيري و درمان بيماريها توسط طب سنتي و سابقه و قدمت طولاني ايرانيان در مصرف چنين داروهايي، سبب جذب سرمايهگذاران ژاپني به ايران شده است.
وي برگزاري چندين سمينار با هدف معرفي زعفران و ويژ گيهاي دارويي و تغذيهاي آن در ژاپن را كه طي چند سال اخير و با حمايت سازمان توسعه تجارت ايران صورت گرفته، موثر ارزيابي كرد.
استاد دانشگاه دولتي چيبباي ژاپن بررسي و مطالعات ميداني بيشتر در خصوص وضعيت توليد و جمع آوري، فرآوري، همچنين معرفي بيشتر خواص و ويژگي هاي بهداشتي زعفران و ديگر گياهان دارويي به مردم ژاپن را خواستار شد.
يادآور ميشود: سال گذشته با حمايت سازمان توسعه تجارت ايران دو تفاهم نامه بين سازمان تجارت خارجي ژاپن (JETRO(و دفتر همكاري خاورميانه ژاپن )JCCME(با صندوق توسعه صادرات زعفران و سازمان توسعه تجارت ايران به امضا رسيد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 429]