محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832946661
ايسكانيوز گزارش مي دهد: اقتصاد ايران در هفته اي كه گذشت...
واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: ايسكانيوز گزارش مي دهد: اقتصاد ايران در هفته اي كه گذشت...
تهران_خبرگزاري ايسكانيوز:اقتصاد ايران در هفته اي كه گذشت ،اتفاقات زيادي را به خود ديد ،كه در آن نفت ايران صد ساله شد ، از وقايع اين هفته ادامه روند خشكسالي ، افزايش صادرات و ... بود كه مشروح آن به قرار زير است:
*نفت ايران 100 ساله شد
ساعت چهار بامداد روز يكشنبه(5خرداد) يكصد سال از اولين فوران نفت در ايران و خاورميانه گذشت و صنعت نفت ايران وارد سده دوم فعاليت خود شد.
100سال پيش در روز چهارشنبه 16 ماه مه 1908 بوي تند گاز از محل حفاري چاه شماره يك مسجدسليمان استنشاق شد.
همان گونه كه مته حفاري با قدرت و زورمندي به كندن و كاويدن در گردش بود، به يك طبقه سخت سنگي رسيد، حفاران مي دانند كه برخورد با چنين لايه اي حتي مي تواند ويران كننده دستگاه باشد و در چنين شرايطي كنترل چاه بسيار مشكل و بلكه محال است، حفاري به عمق 360 متري رسيده بود كه نفت بالاخره در سپيده دم پنجم خرداد 1287 فوران زد، بلافاصله و با سرعت، گودالي عميق و بزرگ كنده شده تا نفتي كه به ارتفاع 75 متر از چاه ديوانه فوران مي كرد در آن جا داده شود.
*اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده از مهر
قانون ماليات بر ارزش افزوده به عنوان نظام نوين مالياتي كشور پس از دو دهه انتظار از مهر ماه امسال در سراسر كشور اجرا مي شود.
رئيس كل سازمان امور مالياتي كشورگفت: كمك به افزايش توليد و سرمايه گذاري از ويژگي هاي مهم اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده است.
علي اكبر عرب مازار افزود: در اين قانون حجم زيادي از كالاهاي مصرفي مردم از جمله مواد غذايي اصلي ، نهاده هاي كشاورزي ، خوراك دام ، كتاب ، مطبوعات ، نوشت افزار ، خدمات اموزشي ، دارو ، حمل ونقل مسافري ، فرش دستباف و خدمات بانكي از ماليات معاف است .
رئيس كل سازمان امور مالياتي كشور گفت : با اجراي اين قانون همچنين نه تنها هيچگونه مالياتي از كالاهاي صادراتي دريافت نمي شود بلكه مالياتهايي كه در دوره توليد از كالاي صادراتي گرفته شود هنگام صادرات مسترد خواهد شد.
*لايحه 2 هزار ميلياردي براي مقابله با خشكسالي
وزير نيرو از تقديم لايحه 2 هزار ميليارد توماني دولت براي مقابله بـا خشكسالي به مجلس خبر داد.
پرويزفتاح روز پنجشنبه(9 خرداد)گفت: درصورت تصويب اين لايحه بخش زيـادي از مشكلات كم آبي و توسعه زيرساختهاي منابع آب در استان هاي كشور مرتفع خواهد شد.
وزير نيرو افزود: در مـرحله نخست 250 ميليارد تومان اعتبار براي مقابله با خشكسالي امسال به 14 استان كشور اختصاص يافت.
وزير نيرو افزود: براي مـديريت بهينه منابع آب و رفع مشكل آب بخش كشاورزي مازندران 5 ميليون مترمكعب آب از ذخيره سد لار در رودخانه هراز رها سازي شده است.
فتاح از اختصاص 60 ميليارد تـومان اعتبار براي تكميل و بهره برداري سد البرز و شبكه آن در مـازندران خبر داد و گفت: اين سد يكي از 5 طرح مهم آبي كشور است كه تـاكنون پيشرفت خوبي داشته است.
*علت خاموشي هاي اخير، نقص فني در شبكه سراسري بوده است
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي امروز در ارتباط با خاموشي هاي اخير گفت: به دليل محدوديت جدي در منابع آب، نيروگاه هاي برق - آبي كشور در حال حاضر دچار كاهش توليد شده اند، لذا به دليل افزايش مصرف و كاهش توليد، تراز توليد و مصرف داراي آهنگ منفي است.
دكتر احمديان افزود: ميزان كمبود برق، در حال حاضر 4000 مگاوات نيروگاه برق - آبي است و از طرفي در روزهاي اخير به دليل برخي از مشكلات فني در شبكه برق كشور، به ناچار براي حفظ بايداري برق، خاموشي هايي در بعدازظهر و سرشب اتفاق افتاد و اميدواريم با مصرف بهينه هم ميهنان عزيز، جريان برق در شبكه به حالت عادي خود برگردد.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي دليل اصلي خاموشي هاي روزهاي اخير را سقوط سه دكل از خط جلال به گلپايگان كه تبادل برق بين جنوب و شمال شبكه سراسري برق كشور را دچار مشكل كرد، دانست و تصريح كرد: اين نقص طي 6 روز برطرف مي شود.
*ممنوعيت صادرات انرژي برق به ساير كشورها
وزير نيرو با بيان اينكه در وضعيت كنوني و با وجود خشكسالي و كمبود باران ، در تامين انرژي با كاستي ها رو به رو هستيم از ممنوعيت صادرات انرژي برق به ساير كشورها خبر داد.
پرويز فتاح وزيرافزود: با وجود كمبود برق در شرايط كنوني بايد در مصرف برق صرفه جويي كرد تا كشور در ماه هاي گرم تابستان با بحران كمبود برق مواجه نشود.
وي افزود: با وجود ادامه اين صرفه جويي ها، كمبودي در تامين نخواهيم داشت. مردم بايد در مصرف بهينه برق بيشتر سعي كرده و حتي با خاموش كردن يك لامپ اضافي هرچه بيشتر به صرفه جويي كمك كنند.
فتاح تصريح كرد: براي بهره مندي مردم كشور از اين نعمت و با توجه به ادامه خشكسالي ها تصميم به قطع صادرات برق به كشورهاي همسايه گرفته شده تا اين نعمت اول در خانه هاي ايران مصرف شود.
وزير نيرو در مورد بهينه سازي سيستم هاي انتقال برق گفت: با توجه به فاصله زياد بين منبع و مصرف كننده، وزارت نيرو نيز با اجراي ساماندهي سيستم هاي انتقال نيرو قصد دارد بخش زيادي از هدر رفتن برق جلوگيري كند تا از اتلاف برق كم شود.
*متوسط تسهيلات اعطايي صندوق تعاون به ازاي هر شعبه 13 ميليارد ريال بوده است
متوسط تسهيلات اعطايي موسسه اعتباري بخش تعاون به ازاي هر شعبه در طي سال 86 بالغ بر 13 ميليارد ريال بوده است و بر اين اساس رقم پرداختي مذكور نسبت به سال قبل معادل 5/62 درصد رشد داشته است .
ايرج شيخ زاده معاونت برنامه ريزي و تجهيز منابع صندوق تعاون كشور با بيان مطلب فوق اظهار داشت : طبق برنامه هاي پيش بيني شده مقرر است در سال جاري تعداد شعب صندوق تعاون به 380 شعبه افزايش يابد و بر اين اساس سقف برنامه اي تسهيلات اعطايي شعب موسسه اعتباري بخش تعاون تا پايان سال 87 بالغ بر 6000 ميليارد ريال تعيين گرديده است و
بر اساس آن در صورت تحقق برنامه مورد اشاره طي سال جاري متوسط تسهيلات اعطايي صندوق تعاون به ازاي هر شعبه به بيش از 15 ميليارد ريال افزايش خواهد يافت .
شيخ زاده با اشاره به تلاش مستمر كاركنان اين موسسه بالاخص سرپرستي ها و شعب استانها در تحقق يكصد در صدي شاخص هاي مختلف كارايي عمليات افزود : با توجه به رويكرد غير انتفاعي صندوق تعاون سهم تسهيلات اعطايي آن در قالب قراردادهاي ميان مدت و بلند مدت افزون بر 70 درصد بوده است.
*دلالان پودر شوينده را نشانه گرفتند
بعد از گذر از بحران برنج در بازار دلالان پيكان گراني خود را به سمت پودر شوينده نشانه رفتند .
به گزارش "ايسكانيوز"،يكي از توليد كنندگان پودرشوينده در خصوص كمياب شدن ناگهاني اين محصول در بازار گفت: متاسفانه بعد از اعلام حذف يارانه پودر شوينده كه طبق هماهنگي وزارت بازرگاني و وزارت صنايع موجب به هم خوردن تعادل توزيع وفروش اين محصول درسطح شهر شديم.
وي ادامه داد: با وجود توزيع اخير پودر قبل از اعلام حذف يارانه كه طي سال جاري حدود 40 تا50 هزارتن توسط كارخانجات با يارانه دولتي توليد و درسطح شهر پخش و عرضه شده است.
اين درحالي است كه طي اين دو روز دلالان با جمع آوري پودر وگاها فروش تعداد كمي از اين محصول ازنرخ درج شده 300 تا 360 تومان پافراتر گذاشته و به 600 تا 700 تومان رسيده است.
*تغيير مديرعامل بانك صنعت و معدن ، بركناري نبوده است
تغييرمديرعامل بانك صنعت ومعدن براساس تصميم مجمع عمومي اين بانك صورت گرفته و اين تغييرمديريت ، بركناري نبوده بلكه جابجايي مديران است .
درپي انتصاب دكتر محمدرضا پيشرو بهعنوان رئيس هيئت مديره و مديرعامل بانك صنعت و معدن، برخي رسانهها در انعكاس اخبار اين تغيير عادي مديريت برخلاف معمول، از عنوان بركناري مديرعامل بانك صنعت و معدن استفاده كردند كه اين موضوع كاملا كذب و غيرقابل استناد است.
براين اساس ، اين تغيير مديريت بركناري به يك باره نبوده و در طول زمان و براساس مصوبه مجمع عمومي بانك صنعت و معدن صورت گرفته و جابجايي مديران محسوب مي شود.
*ايران به قطب توليد و صادرات گياهان دارويي تبديل مي شود
مهدي غضنفري معاون وزير بازرگاني گفت: با توجه به شرايط مساعد و بهره مندي از يك اكولوژي منحصر بفرد، ايران از 13 اقليم شناخته شده در جهان 11 نوع آن در ايران وجود دارد.
وي در اين ديدار كه در محل سازمان توسعه تجارت ايران برگزار شد، افزود: هم اكنون بيش از 90 درصد گونههاي گياهي جهان در ايران شناسايي شده و همين امر ايران را در زمره مستعدترين كشورهاي جهان براي توليد گياهان دارويي قرار داده است.
غضنفري، گرايش جهانيان به استفاده از داروهايي با منشا گياهي به دليل نداشتن عوارض جانبي و سوء را مورد تاكيد قرار داد.
وي با اشاره به منابع طبيعي فراوان در ايران، گفت: با وجود قريب 43 ميليارد دلار تجارت سالانه گياهان دارويي در جهان، مشاركت و سرمايهگذاري در گياهان دارويي و صنعتي ايران يك تجارت برد- برد است و براي سرمايهگذاران، تجار و بازرگانان ژاپني اعم از بخش خصوصي و دولتي ، موقعيت خوبي است تا از اين فرصت طلايي بهره برداري كنند.
*52 درصد آب استان تهران از آب چاه تامين شده است
روز چهارشنبه (8خرداد) 52 درصد آب استان تهران و 38 درصد آب شهر تهران از طريق چاه تامين شده است.
ميزان مصرف آب در استان تهران طي 24 ساعت گذشته سه ميليون و 890 هزار مترمكعب بوده كه ميزان دو ميليون و 976 هزار متر مكعب آن در شهر تهران مورد مصرف قرار گرفته است.
در اين ميان مصرف آب استان تهران نسبت به روز گذشته 15/1 در صد افزايش داشته كه در تهران اين افزايش برابر 50/1 درصد است.
همچنين جمع ميزان مصرف آب در استان تهران از ابتداي سال جاري تاكنون 255 ميليون و 902 هزار متر مكعب و در شهر تهران 181 ميليون و 881 هزار متر مكعب است كه نسبت به سال قبل 16/6 درصد افزايش داشته است.
حجم مفيد آب منابع آب هاي سطحي تهران در سدهاي كرج ، لتيان و لار 236 ميليون مترمكعب است.
* هزار تن برگ سبز چاي از چايكاران خريداري شد
رييس سازمان تعاون روستايي گفت: امسال حدود 55 هزار تن برگ سبز چاي از چايكاران استان مازندران و گيلان خريد تضميني شد.
محمد علي شم آبادي گفت: يكي ديگر از محصولات كشاورزي كه خريد تضميني آن صورت گرفته است.
وي تصريح كرد: توليد مازاد پياز كشاورزان كه حدود 40 هزار تن است توسط سازمان خريد تضميني انجام گرفته است.
شم آبادي در خصوص خريد تضميني سيب زميني از كشاورزان گفت: اخيرا در دو استان فارس و گلستان براي تنظيم نرخ و توزيع اين محصول انجام گرفته است.
وي در خصوص تحويل مبلغ فروخته شده محصولات كشاورزي توسط كشاورزان از سوي وزارت خانه گفت: تمام استان ها محصول خريد تضميني را تحويل مي دهند و همان روز وجه نقد را در ازاي فروش محصولات خود دريافت مي كنند.
رييس سازمان تعاون روستايي در مورد موفقيت 80 درصدي توافق خريد در سال گذشته و جاري گفت: حدود يك ميليون و 200 هزار تن از محصولات باغي و زراعي و مرغ خريداري شده است.
*نرخ طلا به طور چشمگير كاهش يافت
روز چهارشنبه (8خرداد) قيمت جهاني هر اونس طلا با 30 دلار كاهش نسبت به روز گذشته به 900 دلار تنزل يافت.
در همين روز سكه تمام بهار آزادي طرح قديم با قيمت 238 هزار تومان به فروش رسيد.
سكه تمام بهار آزادي طرح جديد نيز 212 هزار تومان داد و ستد شد.
در اين ميان نيم سكه 106 و ربع سكه 54 هزار و پانصد تومان مبادله شد.
قيمت طلا در بازار ايران نيز به شرح زير بود:
هر مثقال طلاي 17 عيار، 87 هزار و 200 تومان
هر مثقال طلاي 18 عيار، 92 هزار و 800 تومان
هر گرم طلاي 18 عيار، 20 هزار و 130 تومان
همچنين در بازار تهران قيمت خريد هر دلار آمريكا 922 تومان و قيمت فروش آن 925 تومان بود. قيمت خريد يورو هزار و 446 تومان و قيمت فروش آن هزار و 450 تومان در اين ميان قيمت خريد پوند در بازار هزار و 810 تومان و قيمت فروش آن هزار و 815 تومان اعلام شد.
همچنين قيمت خريد دلار كانادا، فرانك سوئيس،ريال عربستان، درهم امارات به ترتيب هزار و 933 ، 871 ، 247 و 251 تومان اعلام شد.
اين در حالي است كه قيمت فروش اين ارزها به ترتيب هزار و 943 ، 880 ، 250 و 254 تومان اعلام شد.
*گوشت قرمز، تخم مرغ و آبزيان شامل خريد توافقي مي شود
رييس سازمان تعاون روستايي گفت: امسال محصولات جديد از جمله گوشت قرمز، تخم مرغ و آبزيان شامل خريد توافقي مي شود.
محمد علي شم آبادي گفت: درسال جاري طرح جامعه خريد و فروش محصولات وفرآورده هاي كشاورزي در شوراي سياست گذاري طرح جامع خريد وفروش محصولات كشاورزي انجام مي شود.
وي تصريح كرد: اين شورا كه درراس آن وزيرجهاد كشاورزي و پنج تن از معاونان و تعدادي از مديران و مديرعاملان وشركت هاي تعاوني متشكل شده است.
وي اعلام داشت: سال گذشته توسط اين طرح جامع حدود 2 ميليون و 350 هزار تن محصولات كشاورزي خريد و فروش شده است.
رييس سازمان تعاون روستايي ازاحقاق 20درصدي بخش اقتصادي تعاون وتعاوني هاي ايران و خارج شدن اين ميزان ازدست دولت و واگذاري سنجش خصوصي را طبق اصل 44 تا پايان مرحله برنامه پنجم دولت خبرداد.
وي متذكر شد: ازاقدامات ديگر اين سازمان درخواست يك صدميليارد تومان كمك اعتباري براي اجراي بهتر اين طرح و تحقق بخشيندن به حمايت از تشكلها است.
*ثبات قيمت نفت در معاملات امروز بازارهاي آسيا
پس از كاهش بيش از سه دلار قيمت نفت در معاملات روز چهارشنبه(8خرداد)بازار الكترونيكي سنگاپور قيمت نفت در معاملات در مرز 129 دلار هر بشكه ثابت ماند.
در معاملات بازار الكترونيكي سنگاپور، قيمت نفت خام سبك و شيرين براي تحويل در ماه ژوييه با شش سنت افزايش به 128 دلار و 91 سنت در هر بشكه رسيد.
در جريان معاملات قيمت نفت با سه دلار و 34 سنت كاهش به 128 دلار و 85 سنت هر بشكه رسيده بود.
بهاي نفت روز پنج شنبه هفته گذشته به ركورد تاريخي 135 دلار و 9 سنت هر بشكه رسيده بود.
كارشناسان توقف روند افزايش قيمت نفت را به كاهش تقاضا براي سوخت در جهان نسبت مي دهند. آنان معتقدند كه افزايش قيمت سوخت در آمريكا به كاهش مصرف آن منجر شده است.
آمريكا بزرگ ترين مصرف كننده انرژي در جهان است و هر گونه نوسان قيمت در اين كشور بر بازارهاي جهاني تاثير مي گذارد.
اين در حالي است كه بسياري پيش بيني مي كردند با توجه به اختلال در جريان توليد نفت در كشورهاي مكزيك و نيجريه قيمت نفت افزايش يابد.
*پالايشگاه آناهيتا با مشاركت 80 درصدي بخش خصوصي احداث ميشود
مديرعامل پالايشگاه آناهيتا از مشاركت 20 درصدي شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي، 55 درصدي سازمان تامين اجتماعي و 25 درصدي سازمان بازنشستگي كشوري براي ساخت اين پالايشگاه خبر داد.
مهندس شاهرخ خسرواني اظهار داشت: براي اجراي اين طرح، نيازمند حدود 2 ميليارد دلار سرمايهگذاري هستيم كه نحوه تامين آن از منابع داخلي و خارجي در دست بررسي است.
وي در باره پيشرفت پروژه تصريح كرد: انجام توپوگرافي در مراحل پاياني قرار دارد و قرارداد ژئوتكنيك به تازگي منعقد شده همچنين براي تامين آب پالايشگاه نيز حفر چاههاي عميق در كنار رودخانه گاماسياب در دست اجراست.
مديرعامل شركت پالايش نفت آناهيتا در باره انتخاب پيمانكار مطالعات مقدماتي اين پروژه، گفت: بر اساس سياستگذاري وزارت نفت مبني بر بوميسازي صنعت و به منظور استفاده حداكثري از توانمندي شركتهاي داخلي پنج گروه متشكل از شركتهاي مشترك ايراني و خارجي در مناقصهاي محدود شركت كردند.
*قرارداد واگذاري مجتمع پتروشيمي رازي با كنسرسيوم تركيهاي امضاء شد
قرارداد واگذاري مجتمع پتروشيمي رازي ايران به كنسرسيوم تركيه اي به سرپرستي اتحاديه تعاونيهاي كشاورزي تركيه و كارخانجات كودسازي اين كشور موسوم به گوبره تاش با اداره خصوصيسازي ايران به امضا رسيد.
قرارداد واگذاري مجتمع پتروشيمي رازي ايران به كنسرسيوم تركيه اي روز يكشنبه (5 خرداد) با حضور طرفين قرارداد در كشور تركيه امضا شد.
بهمن ماه سال گذشته كنسرسيومي از شركت هاي تركيه اي به سرپرستي اتحاديه تعاوني هاي كشاورزي تركيه و كارخانجات كودسازي تركيه موسوم به گوبره تاش در مزايده فروش مجتمع پتروشيمي رازي با پرداخت ۴۶۲/۶ميليون يورو، برنده مزايده شده بود كه پس از طي مراحل قانوني در ايران، روند واگذاري مجتمع به اين كنسرسيوم آغاز شد.
*شركت نفت و گاز مجارستان در پي سرمايه گذاري در خاورميانه
يك مقام ارشد شركت نفت و گاز مجارستان از تلاش اين شركت براي جذب شركايي از خاورميانه با هدف سرمايه گذاري بيشتر در اين منطقه خبر داد.
شركت نفت و گاز مجارستان (مول) روز گذشته از امضاي قرار داد اين شركت با آژانس سرمايه گذاري ليبي براي سرمايه گذاري در كشور ديگري خبرداد.
يك مقام رسمي شركت نفت و گاز مجارستان گفت: اين شركت براي توسعه روابط با ديگر كشورهاي علاقمند به سرمايه گذاري با شركت هاي ملي نفت منطقه اي است.
«فرانك فاركاس» معاون رئيس بخش توسعه دارايي هاي نفتي شركت مول گفت: شركت هاي نفت منطقه اي بايد بين المللي شوند و ما در اين زمينه مهارت داريم و مي توانيم به آنها كمك كنيم.
وي از بيان جزئيات بيشتر در زمينه اين قراداد همكاري با ليبي خودداري كرد.
شركت مل مجارستان در سال 2007 قراردادي را در زمينه همكاري با شركت قطرپتروليوم در بخش هاي بالا دستي نفت و گاز و بخش هاي پتروشيمي امضاء كرد.
همچنين قراداد مول با شركت قطرپتروليوم در زمينه اكتشاف نفت و گاز، توسعه و توليد، پروژه هاي بازيافت نفت و پتروشيمي را دربر مي گرفت.
*توليد خودرو در 2 ماهه اول امسال به 156 هزار دستگاه رسيد
در اين مدت تعداد 129 هزار و 813 دستگاه خودروي سواري توليد شده كه بيشترين آنها شامل پرايد نسيم و صبا 22 هزار و 21 دستگاه ، پرايد مونتاژ نسيم و صبا (پارس خودرو ) 18 هزار و 208 دستگاه ، پرايد نسيم و صباي گازسوز 17 هزار و 482 دستگاه ، پژو 405 انژكتوري 9 هزار و 622 دستگاه ، پژو 206 تعداد 8 هزار و 472 دستگاه ؛ پژو پارس 8 هزار و 760 دستگاه ، پرايد مونتاژ نسيم و صباي گازسوز (پارس خودرو ) 8 هزار و 750 دستگاه ، پژو روآ گازسوز 7 هزار و 583 دستگاه و سمند 6 هزار و 804 دستگاه توليد شده است .
همچنين در اين مدت ايران خودرو 3 هزار و 63 دستگاه و پارس خودرو 2 هزار و 686 دستگاه تندر 90 توليد كرده اند. در گروه وانت 21 هزار و 905 دستگاه ، در گروه كاميون 2 هزار و 478 دستگاه ، در گروه خودروهاي دو ديفرانسيل هزار و 493 دستگاه ،در گروه خودروهاي ون 535 دستگاه خودرو توليد شده است. همچنين در اين مدت تعداد 515 دستگاه اتوبوس نيز توليد شده است.
*كاهش 31/15 درصدي مصرف بنزين
شركت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران از كاهش 31/15 درصدي مصرف بنزين در امروز (7 خرداد) نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
بر اين اساس در روز سه شنبه (7 خرداد) 5ميليون ونهصد هزار تن گاز مايع مصرف شده،كه نسبت به سال گذشته در اين روز 67/11 كاهش داشته است.
همچنين مصرف بنزين در اين روز به 65 ميليون و سيصد هزار ليتر رسيد كه 31/15 درصد كاهش را نشان مي دهد.
مصرف گازوييل در اين روز 94 ميليون وچهارصد هزار ليتر بوده ، كه از رشد 09/29 درصدي مصرف گازوييل در كشور خبر مي دهد.
بر اساس اين گزارش نفت كوره با 11 ميليون ليتر ، نفت كوره با 61 ميليون و نهصد هزار تن مصرف به ترتيب با 81/35 درصد كاهش و 33/3 درصد افزايش روبرو بوده اند.
متوسط مصرف فرآورده هاي نفتي در اين روز جمعا 232 ميليون و 400 هزار ليتر بوده كه 06/2درصد كاهش نسبت مدت مشابه سال قبل را در پي داشته است.
*ايران چهاردهمين كشور مطلوب براي سرمايهگذاري شناخته شد
يك مؤسسه مشاوره اروپايي اعلام كرد: ايران در ميان 192 كشور در حال توسعه چهاردهمين كشور مطلوب براي سرمايه گذاري شناخته شده است.
موسسه مشاورهاي «گرفت تورنتون» اروپا گزارشي را با نام «تجارت بينالمللي 2008» منتشر كرده است كه در آن به مقايسه كشورهاي مختلف در حال توسعه از نظر ميزان آمادگي و مناسب بودن براي سرمايهگذاري پرداخته است.
27 كشور در حال توسعه داراي شرايط مناسب براي سرمايهگذاري هستند و نمراتي از 496 تا 47 را در شاخصي با نام «شاخص بازارهاي در حال ظهور» كسب كردهاند.
اين شاخص با توجه به توليد ناخالص داخلي هر كشور، جمعيت، ثروت، حضور در بازار جهاني و پتانسيل رشد تهيه شده است.
چين با كسب نمره 496 در شاخص بازارهاي در حال ظهور به عنوان مناسبتترين مكان براي سرمايهگذاري شناخته شده است.
هند و روسيه به ترتيب با كسب نمرات 234 و 142 در رتبههاي دوم و سوم قرار گرفتهاند.
ايران نيز با كسب نمره 76 به عنوان چهاردهمين مكان مناسب سرمايهگذاري در ميان كشورهاي در حال توسعه شناخته شده است.
*ارزش توليدات صنايع نساجي سالانه 5/6 ميليارد دلار است
مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنايع و معادن گفت: ارزش توليدات كالاهاي مرتبط با صنايع نساجي، پوشاك، چرم و كفش سالانه 5/6 ميليارد دلار است.
هوشنگ قادريان افزود: 10 هزار و 200 واحد صنايع نساجي و پوشاك و چرم و كفش در كشور وجود دارد كه 9/13 درصد از صنعت را شامل مي شود.
وي افزود: ميزان سرمايه گذاري دربخش نساجي، پوشاك، چرم و كفش تا بهمن سال گذشته 33 ميليارد و 137 ميليون ريال بوده كه به نسبت كل صنعت 4/7 درصد است و سهم ارزش افزوده بخش نساجي نسبت به كل صنعت 5 صدم درصد است.
*صادرات يك ميليارد و 260 ميليون دلاري محصولات پتروشيمي تا پايان ارديبهشت
مجموع كل صادرات محصولات پتروشيمي كشور تا پايان ارديبهشت ماه سال جاري به يك هزار و 554 هزار تن رسيد.
محصولات صادراتي در قالب 24 نوع محصول است كه از اين ميزان در اين مدت، بيشترين ركورد محصول صادر شده متعلق به متانول به ميزان 300 هزار تن بوده است.
مجموع كل صادرات محصولات پتروشيمي كشور در نخستين ماه سال نوآوري و شكوفايي تا ابتداي ارديبهشت به 751 هزار تن به ارزش 572 ميليون دلار برآورد شد.
پيش بيني مي شود در سال 1387 مجموع فروش اين شركت به رقم 5/14 ميليارد دلار افزايش يابد كه از اين ميزان حدود 9 ميليارد دلار به صادرات و 5/5 ميليارد دلار نيز به فروش داخلي اختصاص دارد.
مجموع كل فروش شركت ملي صنايع پتروشيمي تا پايان سال 1386 درحدود 3/8 ميليارد دلار بوده است كه از ميزان 5/5 ميليارد دلار به صادرات و 3 ميليارد دلار نيز به فروش داخلي اختصاص يافت.
ميزان صادرات محصولات پتروشيمي در شش ماه نخست سال گذشته ۴ ميليون و ۱۹هزار تن بود كه در ميان انواع محصولات صادراتي، گاز مايع به ميزان يك ميليون و ۲۱۷هزار تن، بيشترين ميزان را به خود اختصاص داده است.
*لوله گذاري مراحل 17و 18پارس جنوبي در تير ماه آغاز مي شود
مدير طرح مراحل 17 و 18 پارس جنوبي گفت:عمليات مهندسي خط لوله به پايان رسيده وخريد لوله و متعلقات آن كه بيش از 220 كيلومتر است انجام شد و درنيمه اول تيرعمليات لوله گذاري آغاز مي شود.
هادي عاصمي مدير طرح مراحل 17 و 18 پارس جنوبي افزود: 50 درصد لوله در كارخانه اندود بتن در يارد قائم(عج) خرمشهر پوشش داده شد و آماده لوله گذاري در درياست.
وي گفت: پيشرفت در بخش مهندسي، خريد و نصب خط لوله حدود 64 درصد است و طبق برنامه زمان بندي در قسمت لوله گذاري مطابق برنامه هستيم و در بخش چهار پايه ها و دك ها به خاطر مشكلاتي كه در بخش مهندسي مشاور و تغيير تعداد سكوها از 2 به 4 (كه از طرف كارفرما صورت پذيرفته است) و نهايي نشدن فاينانس طرح تأخيرداريم كه اميدواريم تا پايان سال اين تأخير را به نحو قابل قبولي جبران كنيم.
طرح توسعه مراحل 17 و 18 ميدان گازي پارس جنوبي به منظور توليد روزانه 50 ميليون متر مكعب گاز طبيعي، 80 هزار بشكه ميعانات گازي و 400 تن گوگرد توليد ساليانه يك ميليون تن اتان و يك و نيم ميليون تن گاز مايع انجام مي شود.
*كشف بيش از سه هزار تن برنج در انبارهاي شهر ري
مديركل تعزيرات حكومتي استان تهران اعلام كرد: با تلاش اداره تعزيرات حكومتي شهر ري و همكاريهاي مردمي، چندين انبار بزرگ نگهداري برنج كه بيش از سه هزار تن برنج را ذخيره كرده بودند، كشف شد.
پروندهاي در اين خصوص تشكيل و در حال بررسي و رسيدگي است و با توجه به تقاضاهايي كه در جامعه براي خريد برنج در يكي دو ماهه اخير وجود داشته بعضاً با قصد سودجويي نگهداري ميشده است و عمده تخلفاتي كه در حال بررسي آنها هستيم احتكار ، عرضه خارج از شبكه، اخفاء و امتناع از عرضه و عدم صدور فاكتور رسمي است مضافاً اينكه از سازمان بازرگاني خواسته شده است كه قيمت متعارف يا رسمي برنجهاي مكشوفه را اعلام تا متعاقباً در بازار توزيع شود كه به محض اعلام قيمت نسبت به توزيع آن اقدام خواهد شد.
آزادي افزود : همينجا لازم ميبينم هشدار بدهم سازمان تعزيرات حكومتي با متخلفيني كه حقوق مردم را مراعات نكنند با صلابت و اقتدار برخورد خواهد كرد.
*افتتاح نخستين شعبه بانك ايران و اروپا به همت بانك صنعت و معدن
نخستين شعبه بانك تجارتي ايران و اروپا براي اولين بار پس از انقلاب، با تلاش بانك صنعت و معدن روز چهارشنبه در تهران افتتاح مي شود.
با افتتاح بانك تجارتي ايران و اروپا كليه عمليات بانكي بين المللي در ايران امكان پذير خواهد شد.
بر اساس اين گزارش بانك تجارتي ايران و اروپا ، بانكي اروپايي است كه تحت مقررات و قوانين و ونظارتي اروپا فعاليت مي نمايد و با افتتاح نخستين شعبه آن در ايران عمليات مربوط به راهبري اعتبارات اسنادي، ضمانت نامه هاي ارزي و امور مربوط به صادرات و واردات براحتي امكانپذير مي شود.
اين بانك با بهره گيري از ابزارهاي نوين بانكي در عرصه بين المللي، علاوه بر تامين مالي پروژه هاي داخلي، با بهره گيري از متخصصين سرمايه گذاري آماده ارائه هر گونه خدمات كارشناسي و مشاوره اي به تجار و سرمايه گذاران ايران و اروپايي است.
افتتاح حساب جاري و سپرده، صدور دسته چك، ايجاد روابط كارگزاري بانكي با ساير بانكها شامل پرداختهاي داخلي و بين المللي، تنزيل،خريد و فروش ارز، صدور كارتهاي اعتباري، اعطاي تسهيلات براي خريد كالاهاي بورسي و مديريت نقدينگي منابع مالي از جمله فعاليتهاي ديگر اين بانك مي باشد.
*افزايش 18 تا 22 درصدي ماليات واحدهاي صنفي در تهران
رييس شوراي اصناف كشور گفت: افزايش درصد ماليات واحدهاي صنفي تهران از 15 تا 20 درصد به 18 تا 22 درصد تغيير يافت.
محمد آزاد گفت: افزايش ماليات يك مصوبه اي است كه هر سال از سوي سازمان امور مالياتي طي يك لايحه بودجه به مجلس تقديم و بعد از توافق به تاييد مي رسد.
وي ادامه داد: امسال اين دستورالعمل توسط كارگروه دولت در اختيار اصناف قرار داده شده است.
وي با بيان انيكه بهتر است كار وصول ماليات توسط اتحاديه ها از اتحاديه هايي كه داراي واحد صنفي كمتري هستند آغاز شود افزود: روساي اتحاديه هاي كوچكتر بر كار واحدهاي صنفي خود اشراف بيشتري دارند و براي تعيين ماليات قادرند عدالت مالياتي را رعايت كنند.
وي تصريح كرد: به همين دليل شهرستان ها مشاركت بيشتر و بهتري نسبت به تهران براي اين طرح داشته اند.
به گفته آزاد در تهران تعداد كمي از اتحاديه ها براي وصول ماليات واحدهاي صنفي مربوط به خودشان داوطلب شدند.
رييس شوراي اصناف كشور گفت: پيشنهاد مجامع امور صنفي تهران براي توافق مالياتي صنوف با سازمان امور مالياتي افزايش 15 تا 20 درصد به 18 تا 22 درصد براي واحدهاي صنفي نسبت به سال گذشته است.
*خريد و فروش امتياز مسكن مهر بيهوده است
وزير تعاون گفت: ارايه مسكن مهر بر اساس نام ثبت نام كنندگان خواهد بود و خريد و فروش امتياز آن كار بيهوده اي است.
دكتر محمد عباسي گفت: سال گذشته چهار ميليون نفر در طرح مسكن مهر ثبت نام كردند.
وي افزود: از اين تعداد يك و نيم ميليون نفر واحد شرايط بوده و خانه هاي مسكن مهر به آنها ارايه مي شود.
وزير تعاون خريد و فروش امتياز خريد و فروش مسكن مهر را خلاف قانون دانسته و اظهار داشت: ثبت نام كنندگان حق فروش امتياز مسكن مهر را ندارند چرا كه در پايان كار، خانه ها به خود ثبت نام كنندگان داده مي شود.
وي افزود: بعد از تحويل مسكن مهر متقاضيان در صورت تمايل مي توانند اقدام به فروش آن كنند اما تا قبل از آن امكان پذير نخواهد بود چرا كه سند به نام ثبت نام كنندگان خواهد بود.
عباسي خاطرنشان كرد: زمين هاي مسكن مهر در جاهاي مختلفي از كشور قرار دارد و مكان و زمان تحويل آن امتياز محسوب نمي شود و سوء استفاده كنندگان حق خريد و فروش آن را ندارند.
*پروژه آزاد راه قزوين- رشت امسال به پايان مي رسد
مجري پروژه آزاد راه قزوين– رشت گفت: اگر تامين سيمان مطابق برنامه اعلام شده صورت نگيرد، تحقق اهداف زماني اين پروژه كه پايان سال جاري است، امكان پذير نيست.
جمشيد رسايي، در رابطه با ميزان پيشرفت پروژه آزاد راه قزوين- رشت گفت: تاكنون 89 كيلومتر از مسير آزاد راه قزوين- رشت آسفالت شده و حدود 90 درصد از ابينه فني شامل پل و ديوار حائل ساخته شده است.
وي ضمن اشاره به پيشرفت فيزيكي 88 درصدي، اظهار داشت: پنج هزار و 200 متر طول تونل هاي آزاد راه، حفاري پنج هزار متر انجام شده و كار حفاظت سه هزار و 400 متر از تونل ها به پايان رسيده است.
وي در ادامه گفت: ميزان اعتبار پروژه سه هزار و 70 ميليارد ريال است كه مسوولان پروژه درصدد هستند با فراهم كردن امكانات و مواد اوليه خصوصا سيمان در پايان سال 87 اين پروژه به اتمام برسد.
*شركتهاي پتروشيمي به صورت يكجا به بخش خصوصي واگذار مي شوند
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي گفت: با همكاري سازمان خصوصيسازي، مسئول اجراي اصل 44 در وزارت نفت و شركت ملي صنايع پتروشيمي در حال بررسي شرايط و چگونگي واگذاري شركتهاي پتروشيمي به بخش خصوصي هستيم.
مهندس نجابت در باره واگذاري شركت هاي پتروشيمي به بخش خصوصي گفت: سازمان خصوصي سازي در اين باره بر اساس برنامه از پيش تعيين شده عمل مي كند و به موازات آن شركت ملي صنايع پتروشيمي نيز در حال برنامه ريزي است كه تمام پتروشيمي را به صورت يكجا به بخش خصوصي واگذار كند.
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي با تاكيد بر اين كه تمام خريداران داخلي و خارجي در خريد شركتهاي پتروشيمي آزاد هستند، افزود: هيچ اولويتي براي هيچ شركتي قائل نشديم و همه براي خريد واحدهاي پتروشيمي آزاد هستند.
*افزايش 6/1 ميليارد مكعبي مصرف گاز در نيروگاه ها
مصرف گاز طبيعي نيروگاه هاي كشور در سال جاري به علت كاهش مصرف سوخت مايع و كاهش توليد برق در نيروگاه هاي آبي، با افزايش 14 درصدي مواجه شد.
عبدالرضا ابراهيميان رئيس واحد برنامه ريزي ديسپچينگ در اين خصوص گفت: نيروگاه ها از ابتداي سال 87 تا كنون 8/7 ميليارد متر مكعب گاز مصرف كرده اند كه 6/1 ميليارد بيشتر از مدت مشابه سال گذشته است .
رشد مصارف نيروگاه ها در طول مدت مذكور26 درصد است كه در مقايسه با ساير بخش ها قابل ملاحظه است .
مصرف گاز در بخش صنايع عمده از ابتداي سال تا كنون 3/3 ميليارد متر مكعب بوده كه 620 ميليون مترمكعب بيش از مدت مشابه سال قبل است كه رشدي معادل 23 درصد را نشان مي دهد.
اين در حالي است كه در طول مدت مذكور بخشهاي خانگي و تجاري حدود 2 ميليارد متر مكعب كمتر از مدت مشابه سال قبل گاز مصرف نموده اند كه بيانگر 20 درصد كاهش مي باشد.
بر اساس اين گزارش از ابتداي سال جاري حدود 930 ميليون متر مكعب از گاز شبكه شركت ملي گاز به مخازن نفتي تزريق شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 16 درصد رشد داشته است .
بررسي هاي آماري نشان مي دهد كه افزايش مصرف گاز طبيعي در نيروگاه هاي كشور، كاهش مصرف فرآورده هاي نفتي در فروردين ماه را به دنبال داشت است.
بدين ترتيب مصرف گازوييل نيروگاه ها از 133 ميليون ليتر در فروردين 86 به 51 ميليون ليتر در ماه نخست سال جاري كاهش يافت.
همچنين مصرف نفت كوره در مدت زمان مشابه از 342 ميليون ليتر به 154 ميليون ليتر كاهش يافت كه صرفه جويي ارزي قابل توجهي را در پي داشت.
*شركت ملي گاز در بخش شبكه گذاري و انشعاب 50 درصد از برنامه جلو تر است
سيد رضا كسايي زاده گفت: طي سه سال گذشته در شركت ملي گاز 50 درصد بيش از برنامه در بخش شبكه گذاري و انشعاب فعاليت شده است.
سيد رضا كسايي زاده معاون وزير نفت در بخش گاز با اشاره به يكصد ساله شدن صنعت نفت كشور از بهره برداري از چنديدن طرح و پروژه گاز در اين روز خبرداد و افزود:در اين 3 سال بيش از 140 شهر و 4000 روستا از نعمت گاز طبيعي بهره مند شدند و 8000 كيلومتر خطوط انتقال فشار قوي تحت عنوان شبكه ملي گاز نيز احداث شده است.
وي با يادآوري اين موضوع كه در طي سه سال اخير فازهاي يك و دو پالايشگاه پارسيان ، پالايشگاه مسجد سليمان و فاز اول پالايشگاه گاز ايلام مورد بهره برداري قرارگرفته شده است ، تصريح كرد : همچنين عمليات ساخت پالايشگاه بيدبلند و با ظرفيت توليد روزانه حدود 57 ميليون متر مكعب گاز آغاز شده است.
*توليد سيمان به 64 ميليون تن مي رسد
محمدمسعود سميعي نژاد، معاون معدني و صنايع وزارت صنايع و معادن،گفت: شركت هاي سيماني درحال حاضر با ظرفيت 52 ميليون تن سيمان توليد مي كنند، برنامه وزارت صنايع نيزكمك به سرعت دهي به توليد اين كارخانه ها بود.
وي افزود: ابتدا بايد توليد برعرضه غالب و پس از آن براي توزيع برنامه ريزي شود.
سميعي نژاد، درباره قاچاق سيمان دربرخي استان ها گفت: در سه چهار استان كشور شاهد افزايش قيمت بوده ايم به خصوص در شهرهاي مرزي كه قاچاق سيمان صورت مي گيرد.
وي اظهارداشت: با اجراي طرح ساماندهي در استان هايي كه توليد بيش از عرضه است با هماهنگي وزارت بازرگاني سيمان به استان هايي كه كمبود دارند منتقل مي شود.
معاون معدني وصنايع وزارت صنايع و معادن، درادامه تصريح كرد: سال گذشته 40 ميليون تن سيمان توليد شده كه 5/1 ميليون تن آن را با توجه به سرماي شديد وقطعي سوخت از دست داديم.
وي با بيان اينكه سال گذشته طي شش ماه 10 ميليون تن به توليد سيمان افزوده شده گفت: دستيابي اين رقم در دولت هاي پيشين بي سابقه بوده است، تا پايان امسال نيز مقدر است توليد سيمان به 64 ميليون تن برسد.
*ضرب الاجل پاكستان به هند براي تصميم گيري در باره خط لوله صلح
وزير امور خارجه پاكستان اعلام كرد كه كشورش نمي تواند بيشتر از ماه ژوئن منتظر تصميم گيري هند در باره خط لوله صلح بماند.
پاكستان معتقد است هند براي ادامه حضور در خط لوله صلح تعلل مي كند و اين كشور به «پرناب موخرجي» وزير امور خارجه هند نيز گفته است كه در صورت ادامه ترديد اين كشور، اسلام آباد در آينده نزديك قرارداد اين خط لوله را با ايران به امضا مي رساند.
وزير امور خارجه هند نيز هفته گذشته در ديدار با همتاي پاكستاني خود اعلام كرده بود كه كشورش به دنبال دريافت تضمين عرضه يكنواخت گاز در خط لوله صلح از پاكستان است.
*ادامه مذاكرات ايران و تركيه براي توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي
شركت نفت تركيه پس از انجام مذاكرات پنج روزه در ايران، نتيجه بررسي هاي خود را به طور رسمي اعلام مي كند.
هفته گذشته هيئتي از مديران شركت نفت تركيه (TPAO) با مقام هاي شركت نفت و گاز پارس مذاكره كردند و قرار است به زودي نظر خود را براي انعقاد قرارداد توسعه فازهاي 22 تا 24 اعلام كنند.
اين مذاكرات به دنبال سفر هيات ايراني به تركيه در فروردين ماه انجام شد و پيش بيني مي شد مقدمات انعقاد قرارداد ايران و تركيه فراهم شود، اما طرف ترك اعلام كرده نيازمند زمان بيشتري است.
مذاكرات ايران و تركيه در ادامه امضاي تفاهمنامه اي ميان وزير نفت پيشين ايران، سيدكاظم وزيري هامانه و حلمي گولر، وزير انرژي و منابع طبيعي تركيه در 22 تير ماه سال گذشته دنبال مي شود.
در اين تفاهمنامه تركيه و ايران موافقت كردند كه سالانه 30 ميليارد متر مكعب گاز طبيعي ايران از طريق خط لوله اي از خاك تركيه به اروپا صادر شود، ضمن اين كه در مقابل ايران هم اجازه دهد گاز خريداري شده تركيه از تركمنستان به اين كشور برسد.
*واردات شكر به سه ميليون و 680 هزار تن رسيد
مسعود ميركاظمي،وزير بازرگاني گفت: در سال 86 واردات شكر به كشور سه ميليون و 680 هزار تن بود.
وي تصريح كرد: بخشي از مصرف شكر هر ماه در كشور رقمي معادل 185 هزار تن است كه بخشي از اين نياز از طريق خريد شكر از كارخانجات كشور و بخش ديگر آن توسط واردات مرتفع مي شود.
وي در خصوص انبارهاي شكر كشور گفت:در حال حاضر ذخاير كشور كافي است و سال گذشته ما خريد دوسالانه از توليد كنندگان و كارخانه هاي شكر داشته ايم.
وي اعلام كرد: خشكسالي سال جاري متوجه توليد نيشكر نيز مي شود و حدود 40 درصد از توليدات نيشكر در كشور با كاهش رو به رو خواهد شد.
وي بخشي از واردات شكر را متوجه توليد آبميوه، نوشابه، شيريني و شكلات هاي صادراتي دانست و ادامه داد: از اين ميزان شكر حدود يك ميليون و 600 هزار تن باقي مي ماند كه اين در بخش توزيع توسط كالا برگ شكر صورت مي گيرد.
وي در پايان متذكر شد: عرضه شكر در كشور هيچ مشكل و معضلي ندارد و قيمت آن نيز افزايش نخواهد داشت.
*ظرفيت بنادر كشور به ۱۵۰ ميليون تن افزايش مي يابد
مهندس عطاء ا… صدر معاون فني سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به ظرفيت ۱۱۰ ميليون تني بنادر و ورود و خروج ۹۰ درصد از كالاهاي وارداتي و صادراتي به كشور از طريق بنادر خاطرنشان كرد: ظرفيت بنادر ايران در سال ۱۳۹۴ به ۱۵۰ ميليون تن خواهد رسيد.
وي با بيان اينكه با اجراي طرح توسعه بندر چابهار ، ظرفيت اين بندر از دو ميليون تن به شش ميليون تن افزايش مييابد خاطرنشان كرد: باتوجه به قرار گرفتن بندر چابهار در كنار درياي عمان و اقيانوس هند مي توان انتظار داشت در آينده اين بندر به عنوان يك بندر منطقهاي و فرا منطقهاي در بخش ترانزيت كشور تبديل شود.
*اختصاص 39 هزار ميليارد ريال يارانه به بخش نان
امسال 39 هزار ميليارد ريال يارانه به بخش نان اختصاص يافت.
ميركاظمي وزير بازرگاني گفت: احداث بخش صنعتي نان براي كنترل قيمت و كيفيت نان در كشور الزامي است كه اولين بخش آن در حال راه اندازي است.
وي اعلام كرد: واردات و خريد ماشين و ادوات مورد نياز اين صنعت از اهم كارهاي در حال اقدام است.
ميركاظمي اظهار داشت: توزيع آرد به خبازان با استفاده از كارت توزيع شبكه صورت مي گيرد.
وي اظهار داشت: در توليد نان كشور بايد تحول ايجاد شود، قيمت تمام شده، موارد بهداشتي و ماندگاري نان از ديگر اقدامات لازم براي اين تحولات است.
وزير بازرگاني واردات ماشين آلات مورد نياز صنعت نان را به داخل كشور مقرون به صرفه دانست و اظهار داشت: با واردات در طول يكي دو سال هزينه اين بخش كاهش مي يابد
وي متذكر شد: وزارت بازگاني علاقه مند به انحصاري كردن صنعت نان به يك بخش و يا شركت خاصي را ندارد.
* ميليون تن واردات و 375 ميليون تن صادرات ميوه در سال گذشته انجام گرفته است
وزير بازرگاني گفت: در سال گذشته 288 ميليون تن واردات ميوه و 375 ميليون تن صادرات ميوه خشك و تر انجام گرفت.
ميركاظمي در پي سوال يكي از نمايندگان مجلس درخصوص اختصاص 800 ميليون دلار هزينه براي واردات ميوه به كشور گفت: اين مبلغ هنوز از سوي دولت به دست وزارت بازرگاني نرسيد ه است.
وي تصريح كرد: اگر اين مبلغ را وزارتخانه دريافت كند مطمئنا براي خريد كالاي مورد احتياج و اصلي مثل برنج اقدام خواهد شد.
وزير بازرگاني افزود: در پي واردات ميوه در سال 86، صادرات اين محصولات نيز صورت گرفته است.
ميركاظمي ميزان حجم صادرات ميوه را بيشتر از واردات آن دانست و ادامه داد: حدود 220 هزار و 773 تن سيب و مركبات در هنگام سرمازدگي به كشورهاي ديگر صادر شده است.
وي صادرات را در فصل برداشت ميوه و واردات آن را خارج از فصل توليد برخي از محصولات كشاورزي الزامي دانست.
*مصرف بنزين در مقايسه با هفته گذشته يك ميليون ليتر افزايش يافت
مصرف بنزين كشور در هفته گذشته به 471 ميليون و 700 هزار ليتر رسيد كه نسبت به هفته پيش از آن (470 ميليون و 600 هزار ليتر) يك ميليون و 100 هزار ليتر افزايش داشته است.
بر اساس آمارهاي رسمي شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران، متوسط مصرف روزانه بنزين در هفته گذشته 67 ميليون و 38 هزار ليتر در روز گزارش شده است.
مصرف بنزين تهران نيز در هفته گذشته به 89 ميليون و 600 هزار ليتر رسيد كه نسبت به هفته پيش از آن (91 ميليون ليتر) يك ميليون و 400 هزار ليتر افزايش داشته است.
آمارهاي رسمي همچنين نشان ميدهد كه بيشترين مصرف بنزين هفته گذشته كشور روز سهشنبه (31 ارديبهشت) به ميزان 71 ميليون ليتر و در تهران مربوط به روز چهارشنبه (اول خرداد) به ميزان 13 ميليون و 200 هزار ليتر بوده است.
*هر اونس طلا با كاهش هشت دلاري رو به رو شد
يك كارشناس طلا و ارز گفت:هر انس طلا در روز شنبه(4خرداد) با كاهش هشت دلاري در بازار جهاني مواجه شده است.
در خصوص تغييرات نرخ هر انس طلا در بازار جهاني گفت:بعد از گذشت چند روز از افزايش قيمت هر انس طلا در بازار جهاني، اين فلز گرانبها سير نزولي را در پيش گرفت.
وي ادامه داد: طي پيش بيني ها از اوضاع بازار جهاني با بالا رفتن مجدد نفت كه در طي روزهاي اخير صورت مي گيرد، قيمت طلا نيز مجدد به سمت بالا در حركت است.
خانزاده نرخ هر قطعه سكه تمام طرح قديم را در بازار تهران 240 هزار تومان و هر قطعه سكه تمام طرح جديد 212 هزار تومان و هر قطعه نيم سكه 106 هزار تومان و هر قطعه ربع سكه را 55 هزار تومان عنوان كرد.
وي افزايش يك تا دو هزار توماني را روي هر قطعه سكه تمام و حدود هزار و 500 تومان افزايش هر قطعه ربع سكه را از تحولات جديد بازار مسكوكات دانست.
خانزاده قيمت هر دلار آمريكا را در حال حاضر 924 تومان و هر پوند انگليس را يك هزار و 818 تومان، يورو يك هزار و 449 تومان و ريال سعودي را 250 تومان و درهم امارات را 254 تومان اعلام كرد.
*دولت مجوز واردات سيمان را صادر كرد
دولت با هدف تخصيص هر چه بيشتر سيمان توليد داخل به تقاضاهاي مردمي و بخش خصوصي به وزارتخانههاي نيرو، راه و ترابري، نفت، آموزش و پرورش و مسكن و شهرسازي اجازه داد سيمان مورد نياز خود را از طريق واردات تامين كنند.
هيئت وزيران بنا به پيشنهاد وزارت نيرو و به استناد اصل يكصد و سي و هشتم قانون اساسي به وزارتخانههاي نيرو، راه و ترابري، نفت، آموزش و پرورش و مسكن و شهرسازي اجازه داد جهت تامين سيمان مورد نياز طرحهاي در دست اجراي خود نسبت به واردات آن به صورت متمركز اقدام كند.
بر اساس اين مصوبه ، وزارتخانههاي ياد شده ميتوانند معادل سه درصد (3%) از سر جمع اعتبارات طرحهاي عمراني مربوط را به عنوان تنخواه به اين موضوع اختصاص دهند و در نهايت از محل صورت كاركرد پيمانكاران بازپرداخت كنند.
*بيمه انرژي كليه عمليات در حوزه نفت را پوشش مي دهد
كليه عمليات حوزه نفت در زمان اكتشاف ،چه در زمان استحصال، استخراج و انتقال تحت پوشش بيمه انرژي قرارمي گيرد.
سهرابي رييس شوراي عالي بيمه گفت: سرمايه گذاري بازار بيمه كشور تا سال 1400 بين 325 تا 380 ميليارد دلار است.
وي افزود :به لحاظ وجود حجم عمليات در پايان برنامه توسعه تا سال1400 عملا بين 150 تا 170 ميليارد دلار پكيج از بازار بالقوه درصنعت بيمه درفازهاي مختلف اعم از گاز، پتروشيمي و .. جذب خواهد كرد واز مجموع 170 ميليارد دلار، 120 ميليارد دلار باقيمانده است كه مي بايست ازبازارهاي مختلف جذب شوند.
وي ادامه داد: اين پكيچ تا آنجايي كه بتوان از بازارداخلي جذب شود ادامه مي يابد مابقي از كشورهاي خارجي جذب مي شود.
وي در ادامه افزود: از سال 78 نياز به حضور صنعت بيمه در صنايع نفت و گاز وانرژي احساس شد و طي اين چندسال تا سال87 بيمه توانست توانايي هاي خود را درخدمات دهي به اين صنايع نشان دهد./120
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1506]
-
گوناگون
پربازدیدترینها