تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838009540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انديشه خدمت در باور امام خميني (ره)


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انديشه خدمت در باور امام خميني (ره)
ابوذر ابراهيمي تركمان
در آموزه‌هاي ديني و اخلاقي ما، مردم در كليت خود داراي جايگاه و ارزش والايي هستند. از منظر اخلاق، مردم عيال خداوندند و نبايد به فراموشي سپرده شوند و از منظر سياسي و اجتماعي پايه‌هاي اصلي حكومت به دوش آن‌ها نهاده شده است و به هر ميزان كه در حكومت نقش آفرين باشند، آن حكومت از استواري و استحكام بيشتري برخوردار است. هرگز نبايد از نظر دور داشت كه هر تلاشي بي‌آنكه به سعادت مردم بيانجامد نمي‌تواند از مقبوليت اجتماعي برخوردار باشد.

امام خميني (ره) در نهايت محبوبيت خويش كه بي‌اغراق كمتر رهبري در قرن اخير به اين ميزان مورد توجه و اقبال عمومي در جامعه خود قرار داشته است، هرگز در محاسبات خود فارغ از مردم عمل نكرد و با آنكه به مقتضاي اينكه يك رهبر روحاني بودو مشروعيت را از ناحيه خداوند مي‌دانست. در عين حال مخلوق را در رتبه طولي پس از خالق مي‌ديد و هر گونه خدمت به مخلوقات را عين اطاعت از خالق مي‌انگاشت و البته چنين ديدگاهي هرگز به نگاه سياستمدارانه براي جلب آراي مردم تبديل نشد و هبچگاه مردم اين احساس را نداشتند كه در باور امام خميني (ره) كمتر از آني هستند كه به زبان او مي‌آيد.

امام خميني (ره) در انديشه سياسي خود اساس تشكيل حكومت اسلامي را مقدمه براي واجبات ديگري برمي شمارد و در استدلال‌هاي ايشان در كتاب ارزشمند ولايت فقيه، اين استدلال كه تشكيل حكومت مقدمه انجام واجبات خداوند است، جايگاه ويژه‌اي دارد.
اين انگاره از حكومت، هرگز تحليل‌هاي تئوري قدرت در انديشه سياستمداران را برنمي‌تابد، به ويژه آنكه از نگاه يك رهبر مذهبي به اين معني است كه فضاي خدمت به جامعه گسترده‌تر شود و از مجراي تشكيل حكومت بتوان در گستره جامعه، زمينه خدمات رساني را به عموم و به ويژه آسيب پذيرترين اقشار، فراهم آورد.

امام خميني (ره) بي‌آنكه خود را نيازمند حفظ پيراموني مردم بداند، انديشه خدمت به آنان را جزو وظيفه خويش تلقي مي‌كرد و بسيارند نامه‌هاي خصوصي ايشان به ديگران كه متضمن همين معني هستند.
بارها تعبير اينكه «خدمتگزار همه هستم» در كلام ايشان جاري شد و اين نبود جز آنكه ايشان به اين جمله باورداشت، و مردم نيز اين را باورداشتند. برخي از تعابير ايشان را در ذيل مي‌آوريم تا اين باور را از درون كلمات ايشان بكاويم.

«اميدوارم دعا كنيد كه كوتاهي نكنم»
«من هر جا باشم خدمتگزار همه هستم»
«من به حق، خدمتگزار شما هستم»
«اميد است كه اين آخر عمر در خدمت شما باشم»
«تا نفس مي‌كشم، خدمت به شما مي‌كنم»
«من تا آنقدر كه هستم خدمت مي‌كنم به شما»

از اين نمونه‌ها در كلام ايشان فراوان يافت مي‌شود. نكته مهم آن است كه اين گفته‌ها يا نوشته ها، هرگز براي جلب نظر و محور توجه قرار گرفتن ادا نشده است. آنان كه دوران امام خميني (ره) را درك كرده‌اند به خوبي مي‌دانند كه اصلاح بين امام خميني (ره) و مردم ، مرهون اصلاح بين او و خدا است كه «من اصلح بينه و بين ا...، اصلح ا... بينه و بين الناس» هركه ميان خويش با خدا را اصلاح كند، خداوند ميان او با مردم را اصلاح خواهد كرد.
امام خميني (ره) كرده‌هاي خود را هيچ مي‌پنداشت و هرگز حتي يكبار از او سخني در ستايش خود شنيده نشد و اين واقعا بي‌نظير است.

«من هميشه اين مطلب در ذهنم بوده است كه در مقابل ملت ايران كه الآن همه چيزشان را دارند در راه اسلام مي‌دهند و در مقابل اين پدرهاي جوان از دست داده من خدمتي نكرده ام» اساسا چنين نگرشي، به جهان بيني امام خميني (ره) بر مي‌گردد، رمز وراز چنين نگاهي را در شرح ايشان بر چهل حديث مي‌توان يافت: «اي مدعي معرفت و جذب سلوك و محبت و فنا، خداوند از لسان پيامبرش فرموده «اوليائي تحت قبائي لايعرفهم غيري» تو اگر از اولياي حق و محبين و مجذوبيني، خداوند مي‌داند، به مردم اين قدر اظهار مقام و مرتبت مكن و اين قدر قلوب ضعيفه بندگان خدا را از خالق خود به مخلوق متوجه مكن و خانه خدا را غضب ناك مكن»

عارف همه موجودات را در معيت حق مي‌داند و خود را نمي‌بيند
عالم عشق است هرجا بنگري از پست و بالا
سايه عشقم كه خود پيدا و پنهاني ندارم
هرچه گويد عشق گويد، هرچه سازد عشق سازد
من چه گويم، من چه سازم، من كه فرماني ندارم

كم نبوده‌اند مسئولين و روسايي كه در جوامع مختلف، براي آنكه خود را مردمي نشان دهند و آراء آينده مردم را از آن خود كنند، سخنان روح نوازي را بر زبان جاري ساخته‌اند و خواسته‌اند چنين بنمايانند كه مردم در انديشه آنان از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است. حكومت‌هاي كمونيستي بيش از ديگران با بهره گيري از شگردهاي تبليغاتي خود را دوستدار مردم نشان داده‌اند و همه را رفيق ناميده‌اند ولي در نهايت چهره پنهان شده آنان نمايان شده است.

چه آنكه در انديشه آنان حكومت ابزاري براي به قدرت رسيدن بوده است. اما در انديشه امام خميني (ره) حكومت مركب راهواري است كه راكب را به خدمت بر خلق خدا مي‌رساند.
مقام معظم رهبري بارها در خلال سخنانشان بر اين موضوع تاكيد كرده‌اند و تا آنجا كه سالي را با نام سال خدمت رساني ناميده‌اند و اين نشان از آن دارد كه ايشان نيز بر همين باور و راي هستند.

در انديشه مردمسالاري ديني، حكومت اهداف چهار گانه تامين عدالت ، امنيت،رفاه وتربيت جامعه را دنبال مي‌كند ودر اين ميان هر تلاشي براي تحقق هريك از اين اهداف تلاش در جهت دستيابي به اهداف حكومت اسلامي و مردمسالاري ديني خواهد بود
خدمت در انديشه امام خميني يعني تحقق يافتن عدالت ،امنيت،رفاه وتربيت وآموزش در جامعه . كه خود در اين راه تا واپسين روزهاي حياتش كوشيد اميد آنكه ما نيز در متحقق ساختن خطوط ترسيم شده از سوي ايشان موفق باشيم
 چهارشنبه 8 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن