تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836782954




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قلعه سب


واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
قلعه سب
قلعه سب     قلعه قديمي سب در روستاي سب از توابع بخش سيب و سوران در 52 کيلومتري سراوان واقع در سيستان وبلوچستان است .اين قلعه به قلعه ميرغلام رسول نيز معروف است و مربوط به دوران زنديه-قاجار مي باشد. ارتفاع آن 30 متر و در 2 طبقه است و حصار ارگ آن داراي تيرکش و کنگره ونيز داراي يک حلقه چاه آب و 4 برجک نگهباني مي باشد. قلعه سب زيباترين وسالم ترين قلعه اي است که از دوران اسلامي سيستان وبلوچستان مانده است.
قلعه سب
آيينه تماي نماي اين قلعه که حاکمان صفويه و بعد از آنها است، ازجمله 27 بناي تاريخي استان است که هنوز پابرجاست. قلعه سب در اوايل قرن دوازدهم هجري مرکز حکمراني حاکم محلي به نام «ملک دينارخان» بزرگ و فرزندان او بود که در مناطق اطراف «سيب و سوران» حکمراني مي کردند. آخرين حکمران «قلعه سب» غلام رسول خان بود که دو اتاق طبقه دوم قلعه را به ساختمان اضافه کرد .نام قلعه «سب» از نام روستاي «سيب»(به معناي جايگاهي که درآن آب روان است )گرفته شده است .اين واژه به طايفه هاي کهن در سراوان هم اطلاق مي شود.
قلعه سب
قلعه سب روي صفحه اي سنگي و صخره طبيعي کم ارتفاع با خشت وگل در قرن دوازدهم هجري قمري ساخته شد و در پايان قرن سيزدهم آخرين تغييرات اساسي درآن صورت گرفت. ساختمان قلعه مجموعه اي از حصار و بناي اصلي است که با 23 متر ارتفاع در روستاي «سيب» 25 کيلومتري جنوب غرب سراوان قرار دارد. بناي اصلي قلعه در قاعده، به صورت مستطيلي 36*25 متر، در 2 طبقه ساخته شده است ، به گونه اي که هرچه بر ارتفاع آن افزوده مي شود از حجم آن کم مي شود و به ظاهر به شکل «مصطبه هرم» درمي آيد که موجب ايستايي بيشتر بنا و جلوگيري از رانش ديوارهاي قطور ومرتفع آن مي گردد، معماران چيره دست محلي با بهره گيري از تجربه خود، براي احداث قلعه سب تخم گياهي به نام «توتري» را با گل مخلوط مي کردند و ملاطي چسبناک مي ساختند که وقتي خشک مي شد، شديدترين رگبارها و باران هاي فصلي بلوچستان نيز توانايي شستن آن را نداشت وبه همين دليل قلعه پايدار مانده است.
قلعه سب
حصار قلعه سب با 3 متر ارتفاع 74*48 متر به شکل مستطيل ، دورتادور قلعه را فراگرفته و به وسيله غلام گردها(محلي ويژه نگهبانان و تيراندازي) در داخل ديوار و 4 برج چهارگوش در 4 رأس حصار از قلعه محافظت مي شد.
قلعه سب
سازندگان قلعه همچنين با بهره گيري از تنه خرما و شاخ و برگ آن وگاهي حصيرهايي از داز(DAZ ، نخل کوتاه وحشي) ،سقف ها را مي پوشاندند و روي آنها را از کاهگل پوشش مي دادند. ورود به قلعه تنها از طريق پلکان جنوب شرق امکان پذير است و وارد شونده ها پس از عبور از درب اصلي قلعه به وسيله معبري به درگاهي ، ر سمت مياني ديواره غربي و از آنجا به وسيله يک راهرو تونل مانند به طول 5/16 متر با شيب نسبتا تند به حياط مرکزي مي رسيدند.همچنين براي دسترسي ساکنان قلعه به آب شيرين، چاهي در دل صخره و حياط مرکزي مي رسيدند.همچنين براي دسترسي ساکنان قلعه به آب شيرين، چاهي در دل صخره و حياط مرکزي حفر شده است. بناي تاريخي قلعه سب مهر ماه سال 1375 در ليست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.
قلعه سب
قلعه سب در مجموع 10 اتاق کوچک و بزرگ دارد که در اطراف حياط مرکزي جاي گرفته اند و براي دسترسي به فضاهاي حاکم نشين و تابستاني، راه پله اي مخفي و کم عرض با شيب زياد وجود دارد . قلعه سب بعد از زمان صفويه به ويژه در عصر افشاريه محل سکونت حاکمين بوده است. منبع: نشریه ی ایرانیان ش 34 /ج  
#فرهنگ و هنر#





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1026]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن