واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
بررسي موردي جلوه هاي بصري سريال «در چشم باد» -3 نويسنده: از جنگ جهاني دوم تا جنگ بندرانزلي نويسنده : امير رضا معتمدي در اين قسمت به مرور برخي از انواع جلوه هاي بصري سريال در چشم باد مربوط به قسمت هاي پانزدهم تا هيجدهم سريال شامل مشين دودي، تصاوير بازسازي شده جنگ جهاني دوم و جنگ بندرانزلي خواهيم پرداخت. ماشين دودي ماشين دودي، اولين قطار شهري در ايران بوده که در شهرک سينمايي غزالي از آن براي يکي از سکانس هاي قسمت پانزدهم سريال استفاده شد. در اين سکانس در دو نماي لانگ شات نياز به حرکت ماشين دودي بود که براي حرکت دادن آن از يک جرثقيل با استفاده از يک زنجير قطور بهره برديم، سپس در مراحل پس توليد جرثقيل از صحنه حذف شد، به تعداد واگن هاي ماشين دودي اضافه شد و صحنه با انبوهي از گياهان در پيشزمينه آراسته و وزن تصوير هماهنگ شد در نماي روبه روي ماشين دودي نيز اتفاقات مشابه همراه با بخار آب به ماشين دودي اضافه شد. در انتها رنگ سربي آسمان آبي شد و ابرهايي هم براي زيبايي به آن اضافه شد.
جنگ جهاني دوم در قسمت هفدهم سريال نماهايي از تصاوير مستند جنگ جهاني دوم بوديم که کليه نماهاي مستند جنگ جهاني دوم بوديم که کليه نماهاي مستند ويدئويي سياه و سفيد روز به نماهاي رنگي شب در ابعاد آکادميک 35 ميليمتري با وضوح 2k تبديل و کليه نماهاي هوايي و هواپيماهاي روسي و انگليسي براساس تصاوير مستند ويدئويي در ابعاد آکادميک 35 ميليمتري با وضوح 2k بازسازي شدند براي اين کار از الگوي پروازي هواپيماهاي همان دوران در تصاوير مستند بهره برديم تا خدشه اي به مستند بودن آن ها وارد نيايد هواپيماهاي بازسازي شده در دو نوع روسي و انگليسي براساس تصاوير مستند موجود ساخته و به کار گرفته شدند. جنگ بندرانزلي در اين سکانس جنگي هواپيماهاي روسي به پايگاه دريايي ايران در بندرانزلي يورش مي آوردند و همه را نابود مي کنند. اين سکانس از نظر جلوه هاي بصري ساختار متفاوتي با ديگر بخش هاي سريال داشت و از آن جا که جلوه هاي بصري محتواي تصاوير را تغييرداده بود؛ در روند تدوين نيز تغييراتي را باعث مي شد. در اين سکانس بيش از صد نما دستخوش جلوه هاي بصري بودند که در اين جا به طور اختصار به نمونه هايي از آن ها اشاره مي کنيم. درج کشتي و اجساد و درد در نماهايي از اين سکانس همراه با حفظ راکورد در نماهاي متوالي و گاه ايجاد راکورد در نماهاي متوالي و گاه ايجاد راکورد در توالي نماها، تکثير تعداد هواپيماهاي جنگي، کشتي ها و قايق هاي نظامي از موارد قابل ذکر است که تمامي آن ها به صورت نامحسوس اجرا شد تا خدشه اي در ساختار تصاوير ايجاد نشود. از آن جا که انفجارها و آتش سوزي ها براي کاهش آسيب به کشتي هاي جنگي بسيار محدود در صحنه اجرا شده بودند و اتش سوزي هاي پس از انفجار زمان زيادي ماندگاري نداشتند، دود و آتش در دو جنس غليظ و رقيق به نماهاي مورد نظر اضافه شد و با حرکت دوربين هماهنگي لازم را پيدا کرد تا از جنس و پرسپکتيو فيلم باشد، در نماهاي نزديک به سربازها براي افزايش تاثير آتش دشمن فوران آب و حجم خون به زخمي ها و آتش دهانه تفنگ ها افزده شد.
در بسياري از نماهاي انفجاري براي حفظ توالي انفجارها بدون افزايش سرعت نما انفجارها از نظر زماني به يکديگر نزديک شدند تا نماهاي انفجار حجيم تر و پرانرژي تر باشند و در عين حال چون به تمام نماهاي انفجاري بمب در حال سقوط از هواپيما اضافه شده بود، بايد آهنگ زماني انفجارها با زمان بندي و موقعيت بمب ها هماهنگ مي شد. در مورد انفجارها و واکنش بازيگرها نيز موارد مشابهي داشتيم که همگي از لحاظ زمان بندي هماهنگ شدند. راکت هايي که از هواپيماها به سمت هدف هاي زميني شليک مي شد نيز از موارد قابل ذکر است. در اين موارد راکت ها در نماهاي متوالي با حفظ جهت شليک به نماها اضافه شد و انفجارهاي مربوط از لحاظ زماني با راکت ها هماهنگ شدند. افزايش حجم انفجارها در کشتي ها و انفجار کشتي هايي که بدون انفجار بودند نيز از مواردي است که به دليل محافظت از کشتي ها در زمان توليد بسيار کنترل شده اجرا شده بودند. در برخي از نماها نيز براي ايجاد عمق جغرافياي تصويري و گاه ايجاد راکورد با نماهاي قبل و بعد، انفجارهايي در دوردست به صحنه اصلي اضافه شد. اصابت و سقوط يکي از هواپيماهاي روسي در آب و انفجار آن در آب نيز از موارد قابل اشاره است که همان طور که واضح است در صحنه، هواپيمايي سقوط نکرده و منفجر هم نشده است. همان طور که در ابتداي کلام اشاره کرديم، اين نماها نمونه هايي از بيش از صد نماي اصلاح و دستکاري شده در سکانس جنگ بندرانزلي است و هدف نامحسوس بودن و هماهنگ بودن جلوه هاي بصري با ديگر نماهاي سکانس بود که به طور رضايت بخشي اجرا شدند. همچنين از توضيح نماهايي که مشابه با قسمت هاي قديمي سريال بودند، براي احترام به وقت خوانندگان محترم گذر کرديم. منبع:ماهنامه صنعت سینما ش 89 /ج
#فرهنگ و هنر#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 310]