واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بعداز انتشار گزارش جديد البرادعي/ عضو كميسيون امنيت ملي: ديگر هيچ بهانهاي را نميپذيريم
سياسي. انرژي هسته اي
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم، همكاريهاي تهران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي را كامل خواند و تصريح كرد كه جمهوري اسلامي ايران ديگر هيچ بهانه جديدي را نميپذيرد.
رشيد جلالي جعفري لحظاتي پس از آنكه گزارش جديد محمد البرادعي مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در اختيار اعضاي شوراي حكام آژانس قرار گرفت ، در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا افزود:آمريكا چون برنامه هايش در منطقه به نتيجه نرسيده است، مدام در پي ايجاد شبهات جديد عليه برنامه هستهاي صلح آميز ايران است .
وي تاكيد كرد: به رغم بهانه جوييهاي آمريكا درباره برنامه صلح آميز هسته اي ايران، ما همچنان فعاليتهاي هستهاي خود را ادامه خواهيم داد.
جلالي جعفري در عين حال خاطرنشان كرد: البته ما آمادگي خود را براي مذاكره در قالب بسته پيشنهادي اعلام كردهايم و نظارتهاي متعارف بينالمللي بر فعاليتهاي هستهاي خود را نيز پذيرفته ايم.
وي با بيان اينكه از نظر ما موضوع هستهاي ايران ، حتي در آژانس پايان يافته است، اظهار داشت: اعضاي ۵+۱منهاي آمريكا، چندان تمايلي به پيگيري موضوع هستهاي ايران در چارچوب سياستهاي واشنگتن ندارند.
جلالي جعفري تاكيد كرد: از آنجا كه برنامههاي آمريكا درباره موضوعاتي چون عراق و افغانستان و نيز حذف حزب الله به نتيجه نرسيده، لذا در مقاطع مختلف سعي كرده است كه از ايران، چهره متعهد و پايبند به مقررات آژانس در دنيا نشان ندهد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم در خصوص مساله تعليق فعاليتهاي غنيسازي اورانيوم نيز گفت: ما قرار تعليق نداشتهايم و تعليق در چارچوب ان .پي . تي نيست.
وي اظهار داشت: بر اساس معاهده ان .پي .تي و اساسنامه آژانس ، آنها بايد از نظر تجهيزات و تحقيقات به ما كمك كنند.
جلالي جعفري تصريح كرد: با توجه به اينكه ايران در چارچوب مداليتي با آژانس همكاريهاي لازم را داشته است و آژانس نيز در گزارشهاي خود به همكاريهاي ايران اشاره داشته است، لذا بهانه جوييهاي جديد نشاندهنده آن است كه برخي با برنامه هستهاي صلح آميز ايران، برخورد حقوقي ندارند بلكه برخورد آنها كاملا سياسي است.
وي در عين حال گفت كه اين برخوردهاي سياسي هيچ نتيجهاي ندارد و تعليق در دستور كارتهران نيست بلكه تهران ، ادامه و توسعه فعاليتهاي هستهاي صلح آميز را در دستور كار خود دارد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم اظهار داشت: اگر كسي بحثي در چارچوب ان .پي .تي داشته ، ما آن را پاسخ دادهايم لذا بهانه جويي هاي جديد، موجب عقب نشيني ما از حقوق مسلم مان نميشود.
تهران در پي توافقنامه ۲۱اوت ۳۱) ۲۰۰۷مرداد (۸۶كه به مداليتي و طرح اقدام مشهور شد، به همه سوالات و ابهامات آژانس در خصوص موضوعات پلوتونيوم ، گذشته سانتريفيوژهاي پي يك و پي دو، سند اورانيوم فلزي، منشا آلودگي در يك دانشگاه فني در تهران، پلونيوم ۲۱۰و معدن گچين پاسخ داد.
در پي ارايه پاسخهاي ايران به شش موضوع ياد شده ، محمد البرادعي مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز در گزارشهاي خود اعلام كرد كه موضوعات فوق حل و فصل شده است.
جمهوري اسلامي ايران همچنين ارزيابي خود را در زمينه ادعاهاي غرب عليه برنامه صلح آميز هستهاي خود كه تحت عنوان مطالعات ادعايي در توافقنامه ۲۱اوت گنجانده شده است، ارايه كرد. از نظر تهران اين ادعاها بياساس ، جعلي و ساختگي است.
به رغم آنكه تهران ارزيابي اوليه خود را در خصوص مطالعات ادعايي ارايه كرده بود و اين مساله در گزارش ۲۲فوريه ۲۰۰۸البرادعي نيز بيان شد ليكن برخي كشورها به ويژه آمريكا ادعاهاي جديد ديگري را عليه موضوع هسته اي ايران مطرح كردند و آژانس نيز ملاقاتهاي جديد را در اين زمينه تقاضا كرد.
تهران به رغم آنكه مداليتي را پايان يافته ميداند اما حاضر شد سه دور با مقامات آژانس در ارديبهشت ماه مذاكرات فني داشته باشد كه اين امر حاكي از شفافيت در برنامه صلح آميز هستهاي ايران و نيز اثبات حسن نيت تهران است.
جمهوري اسلامي ايران همچنين به رغم آنكه مذاكرات سياسي با گروه ۵+۱به دليل بداخلاقيهاي غرب متوقف شده است، در قالب بسته پيشنهادي در موضوعات سياسي و امنيتي، اقتصادي و هستهاي پيشنهادهايي را به نهادهاي بينالمللي و قدرتهاي موثر در عرصه بينالمللي ارايه و آمادگي خود را براي مذاكره اعلام كرده است.
تهران در موضوع هستهاي ، تحقق خلع سلاح هستهاي و تعيين كميتهاي براي پيگيري اين موضوع، تقويت نظارت آژانس بر فعاليت هستهاي كشورها، همكاري هاي مشترك در ايمني و حفاظت فيزيكي هسته اي، همكاري مشترك براي دستيابي و بهرهگيري از فناوري صلح آميز هستهاي و تسهيل بهره مندي عموم كشورها از آن ، ايجاد كنسرسيوم غنيسازي و توليد سوخت هستهاي در نقاط مختلف دنيا از جمله ايران و حصول اطمينان بيشتر از عدم انحراف فعاليت هستهاي كشورها را پيشنهاد كرده است.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]