واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارشنظر كارشناسان درباره شيوه ساختمان سازي در كشور
حسين خدادادي :اكثر كشورهاي جهان تلاش ميكنند تا با روي آوردن به فنآوريهاي نوين در عرصه ساختوساز و استفاده از مصالح جديد از يك سو ايمني ساختمانها را بالاتر برده و از سوي ديگر با تسريع بخشيدن روند ساخت هزينههاي نهايي ساختمان را كاهش دهند و اين در حالي است كه ساختوساز به سبك سنتي خود همچنان در كشورمان ادامه دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، آنچه هماكنون به عنوان فرآيند ساختمان سازي در كشورمان رواج دارد استفاده از سبكي سنتي و پرهزينه است. كشورهاي پيشرفته و حتي برخي كشورهاي در حال توسعه سالها است كه در حال فاصله گيري از آن هستند حال آن كه اكثر سازندگان ساختمان به ويژه افرادي كه به طور شخصي اقدام به ساخت واحدهاي مسكوني ميكنند نه تنها با فنآوريها و مصالح نوين ساختمان آشنايي ندارند بلكه با نحوه درست استفاده از مصالح موجود آنچنان كه بتواند ساختماني ايمن و مقاوم را ايجاد كنند نيز آشنا نيستند.
هزينههاي بالاي ساختوساز عمر مفيد بالا را امروزه به يكي از خصوصيات ضروري براي هر ساختماني تبديل كرده به نحوي كه بسياري از كشورها در طراحيهاي خود عمر مفيد بالاي صد سال را براي ساختمانها در نظر ميگيرند در اين ميان كارشناسان ساختوساز معتقدند طيف گستردهاي از ساختمانهاي كشور عمر مفيد چنداني ندارند.
سيد محمود فاطمي عقدا، رييس مركز تحقيقاتي ساختمان و مسكن با اشاره به استفاده از مصالح سنتي و كم دوام در ساخت ساختمانها گفت: استفاده از چنين مصالحي منجر به ساخت ساختمانهايي در كشور شده كه داراي عمر مفيد كمتر از 20 سال هستند.
وي ادامه داد: متاسفانه در فرآيند فرآوري مصالح ساختماني نيز حركت رو به رشدي نداشتهايم به نحوي كه برخي از بناهاي قديمي ما به لحاظ نوآوري درست مصالح وضعيت بهتري نسبت به ساختمانهاي كنوني دارند و ساخت آجر ملات و بتنها كم دوام از مصاديق اين امر هستند.
ساختوساز به سبك 30 سال قبل
شايد براي بسياري اين سوال پيش آمده باشد كه سبك كنوني ساختوساز در كشور مربوط به چند سال قبل است.
هرمز فاميلي، رييس انجمن بتن ايران با اشاره به قديمي بودن چنين سبكي با توجه به ورود تكنولوژيهاي نوين به عرصه ساختوساز، گفت: آنچه به عنوان تكنولوژي ساختمانهاي پيش ساخته در كشور استفاده ميشود مربوط به 30 سال قبل است.
وي افزود: در حالي كه استفاده از بتنهاي سبك در اكثر كشورها رواج يافته ما همچنان از بتنهاي سنگين استفاده ميكنيم.
فاميلي بر پايدار نبودن چنين توسعهاي در ساختوساز تاكيد كرد و گفت: توسعهاي كه با استفاده بيش از حد مصالح از يك سو منابع را از بين برده و از سوي ديگر آلودگي ايجاد كنند پايدار نخواهد بود.
ضرورت آموزش به مهندسان
محمد شكرچي سرپرست انستيتو مصالح ساختماني دانشكده فني دانشگاه تهران آشنايي نداشتن مهندسان و افراد فعال در ساختوساز را يكي از موانع رواج يافتن فنآوريها و مصالح ساختمانهاي نوين در ساختمان سازي عنوان كرد و گفت: اگر از ساختمانهايي كه به طور موردي با استفاده از فنآوريهاي روز ساخته ميشوند چشمپوشي كنيم ميتوان گفت: ما تقريبا از فنآوريها و مصالح ساختماني نوين استفاده نميكنيم و در اين ميان كساني كه صاحب سرمايه در بخش ساختوساز هستند نيز تمايل چنداني براي روي آوردن به شيوههاي جديد از خود نشان نميدهند.
بهروز سرابندي، رييس انجمن توليدكنندگان و فناوران صنعتي ساختمان نيز با تاكيد بر لزوم فرهنگ سازي براي رواج دادن استفاده از شيوههاي روز دنيا در ساختوساز گفت: نبود آگاهي لازم در خصوص اين شيوهها ميان مردم يكي از دلايلي است كه سبب ميشود آنها كمتر به چنين روشهايي روي بياورند حال آن كه ما اميد فراوان داريم با فرهنگ سازيهاي لازم استفاده از مصالح جديد در ساختوساز بيش از پيش در كشورمان رواج يابد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]