واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: تلاش براي باز كردن پاي سياست به حوزه IT
ايتنا - در اين صورت زمينه براي شكلگيري نهادهاي جديدتر در بخش خصوصي با گرايشهاي سياسي متفاوت نيز فراهم خواهد شد، كه به اين ترتيب احتمال چندبخشي شدن رسانههاي حوزه هم محتمل بوده و اعتراضي نيز به وضع ايجاد شده وارد نخواهد بود. كما اين كه در حوزههاي تخصصي به علت تقويت گرايشهاي سياسي نهادهاي موازي شكل گرفتهاند كه معتقدند مسايل سياسي به مسايل كارشناسي ارجح شناخته شده است.
تلاش براي باز كردن پاي سياسيون به حوزه IT
علي شميراني
اين روزها حوزه فناوري اطلاعات ظاهرا تنها محدود به رسانهها و افراد متخصص نيست، و عدهاي در تلاش براي وسط كشيدن پاي رسانهها و افراد سياسي به اين حوزه هستند.
تز اين عده نيز از آنجا نشات ميگيرد كه ايشان معتقدند تا زماني كه سياستمداران و رسانههاي سياسي درگير موضوعي نشوند، آن موضوع هيچ گاه جدي گرفته نخواهد شد و يا لااقل حق مطلب آن گونه كه شايسته است ادا نخواهد شد.
از اين رو و از مدتي قبل برخي از فعالان حوزه فناوري اطلاعات كه داراي گرايشهاي سياسي روشني نيز هستند، قصد دارند حيطه فعاليت رسانهاي خود را از رسانههاي بعضا تخصصي و اقتصادي كه به پوشش اخبار و مسايل حوزه فناوري اطلاعات ميپردازند به رسانههاي كاملا سياسي بكشانند.
بر اين اساس كارشناسان و روزنامهنگاران فعال حوزه فناوري اطلاعات در صورت مواجهه با سوژههاي كاملا كارشناسي و تخصصي ICT از زبان افراد و رسانههاي كاملا سياسي و غيركارشناسي، نبايد چندان متعجب شوند، چرا كه اين سوژهها و فراهم آوردن زمينه سياسي شدن حوزه فناوري اطلاعات، حامل دو پيام است، اول آن كه اين دسته، از رسانههاي تخصصي حوزه نااميد شدهاند، و دوم آن كه ايشان با كشاندن مسايل به رسانههاي سياسي ظاهرا به دنبال جلب بيشتر نظر سياسيون كه به اعتقاد ايشان نقشي كليدي در تصميمسازيها و گرفتن امتيازات در حوزههاي متعدد را دارند، هستند.
معتقدان به بكارگيري سياسيون، در حال طرح و پيگيري خواستهها، اعتراضات و انتقادات خود در رسانههاي سياسي هستند.
اين در حالي است كه در گذشته به شدت از سياسي شدن مسايل حوزه فناوري اطلاعات پرهيز شده و همواره وجود گرايشهاي سياسي در ميان برخي متخصصان انكار ميشد.
براي تحليل وضع در پيش گرفته فعلي از سوي برخي از فعالان حوزه فناوري اطلاعات، به اعتقاد نگارنده چنين ميتوان نتيجهگيري كرد كه ممكن است در مورد برخي سوژهها جو سياسي خوبي به راه انداخت، اما اين كه لزوما بتوان نتيجه كارشناسي لازم را(در بلندمدت) گرفت چندان محتمل نيست.
از سوي ديگر در اين صورت زمينه براي شكلگيري نهادهاي جديدتر در بخش خصوصي با گرايشهاي سياسي متفاوت نيز فراهم خواهد شد، كه به اين ترتيب احتمال چندبخشي شدن رسانههاي حوزه هم محتمل بوده و اعتراضي نيز به وضع ايجاد شده وارد نخواهد بود.
كما اين كه در حوزههاي تخصصي به علت تقويت گرايشهاي سياسي نهادهاي موازي شكل گرفتهاند كه معتقدند مسايل سياسي به مسايل كارشناسي ارجح شناخته شده است.
البته بد نيست فعالان حوزه آي.سي.تي بريده از رسانههاي تخصصي كه راه نتيجهگيري را در گره زدن خواستههاي خود به سياست ديدهاند به اين پرسش پاسخ دهند كه به اعتقاد ايشان چرا رسانههاي تخصصي حوزه كارايي لازم را ندارند؟
آيا خود ايشان در تقويت، به كارگيري مستمر، آموزش و حمايت رسانهها و خبرنگاران حوزه تخصصي خويش تلاش لازم را كرده و نتيجه نگرفتهان؟د يا آن كه صرفا راه را در رفتن به سمت سياست ديدهاند؟
و بالاخره اين كه آيا اقدامات اخير، نوعي فرافكني محسوب نشده و چه عاملي موجب ميشود كه ايشان تصور كنند كه رسانههاي تخصصي پاسخگوي نياز ايشان نيست؟
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 310]