واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت (طيف شيراز): - نقش كليدي دانشگاهها در تعيين جو سياسي كشور بارز است - استفاده از تجربيات اعضاي سابق، باعث پيشرفت تشكلها ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت (طيف شيراز)، گفت: براي كليه مجموعههاي سياسي داخل و خارج از كشوربه خصوص دهه گذشته نقش كليدي دانشگاهها در تعيين جو سياسي كشور بارز و مبرهن شده است.
عباسي مهر، در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: در فضاي سياسي كشور كليه جريانهاي سياسي، بخش ويژهاي را به دانشگاهها تعميم ميدهند، اما با توجه به اينكه تشكلهاي دانشجويي، قسمتي از فعاليتهايشان ، سياسي و اجتماعي است عدهاي تصور ميكنند كه تشكلهاي دانشجويي ، جريانهاي سياسي محسوب ميشوند، اما بزرگترين اختلاف تشكلهاي سياسي و جنبش داننشجويي در دانشگاهها بحث توليد و مولد بودن جريانسازي در جامعه است.
وي افزود: بخش اعظمي از فعاليتهايي كه براي به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي داشتيم، در دانشگاهها كليد خورده است و قسمت اعظمي از دانشجويان مسلمان پيگير اين جريان بودند و با الگو قرار دادن صحبتهاي امام (ره) و شخصيتهاي برجسته آن دوره كه نقش كليدي در دانشگاهها داشتند در پيروزي انقلاب موثر واقع شدند.
اين فعال دانشجويي تصريح كرد: پس از انقلاب اسلامي شاهد تشكيل انجمنهاي اسلامي به صورت رسمي و كليد خوردن بحث انقلاب دوم و تسخير سفارت آمريكا و لانه جاسوسي توسط دانشجويان بوديم و حضرت امام (ره) نيز در آن دوره فرمودند «دانشگاه مبدا تمام تحولات است».
وي همچنين به جنگ و حضور فعال تشكلهاي دانشجويي و انجمن اسلامي و بحث دوم خرداد كه در آن دانشجويان توليد كننده و ايفا كننده نقش در پيروزي خاتمي در انتخابات رياست جمهوري بودند، اشاره كرد و افزود: در سوم تير و پيروزي احمدينژاد با گفتمان عدالتخواهي نيز جنبش دانشجويي بود كه اين گفتمان را به كل اجتماع تعميم داد و باعث پيروزي احمدينژاد در انتخابات رياست جمهوري شد و شايد بتوان گفت، كليد گفتمانسازي و جريان سازي دو رييس جمهور اخير از دانشگاهها شروع شده است.
اين فعال دانشجويي تصريح كرد: تمامي موارد ذكر شده، نشان دهنده جايگاه كليدي تشكلهاي دانشجويي در جامعه است و مقام معظم رهبري نيز بارها در صحبتهايشان در بين دانشجويان متذكر شدند كه جايگاه ويژه تشكلهاي دانشجويي، فراتر از جريانهاي سياسي و احزاب است و اين جايگاه همچون گذشته بايد حفظ شود.
وي افزود: با توجه به اهميت تشكلهاي دانشجويي، وظايفي برعهده مسوولين، به خصوص مسوولين وزارت علوم و دانشگاهها وجود دارد تا بسترهاي مناسبي را براي فعاليت تشكلها در دانشگاه ايجاد كنند. بنابر آنچه كه بارها بزرگان ما به عنوان الگوهاي تشكلهاي اسلامي دانشجويي متذكر شدهاند، تشكلهاي دانشجويي براي حفظ پارامترهاي خود بايد به نقد سازنده و نگاه نقادانه به مجموعه دستگاههاي اداري و جامعه، نگاه منتقدانه به مقولهي اجتماع در ايران با نگرش اسلامي، كرسيهاي آزادانديشي در دانشگاهها بپردازند و در مقابل مسوولان نيز وظيفه دارند فضايي را ايجاد كرده و از تشكلهاي دانشجويي حمايت كنند.
وي به برخي از موازيكاريها در دانشگاهها اشاره و ابراز عقيده كرد كه برخي دستگاههاي اداري در دانشگاهها با ديدي كه نسبت به تشكلها دارند، فضايي را كه مختص دانشجويان و تشكلهاي دانشجويي است را از اختيار آنها خارج ميكنند و اين موضوع ضربه سنگيني به تشكلها وارد ميكند. بنابراين دستگاههاي اداري دانشگاهها، معاونت دانشگاه و وزارتخانه بايد نقش حامي و حمايتكننده طرحهاي دانشجويي را داشته باشند تا اعضاي تشكلها تجربه كسب كنند، چرا كه بسياري از مديران آينده اين مرز و بوم را فارغالتحصيلان دانشگاهها تشكيل ميدهند بنابراين مناسب است كه دانشجويان در دانشگاهها و تشكلهاي دانشجويي تجربه كسب كنند.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت (طيف شيراز) بيان كرد: بايد ميان محيط دانشگاه و محيط بيرون دانشگاه تفاوت قايل شد، چرا كه در دانشگاه با قشري مواجه هستيم كه به شدت به دنبال كسب علم و تجربه است و نياز است فضايي بازتر و آزادتر براي دانشجويان در مقولات فكري، فرهنگي و اجتماعي ايجاد شود، تا دانشگاه كه به فرموده امام (ره) مبدا تحول جامعه است، مبدائي براي تمام تحولات جامعه در چارچوب قانون باشد، تا جامعهاي با فرهنگ ايراني و اسلامي و موفقيتهاي بيش از پيش در نظام جمهوري اسلامي داشته باشيم.
اين فعال دانشجويي ضمن اينكه يكي از عوامل موفقيتهاي انجمنهاي اسلامي را ارتباط داشتن آن با اعضاي سابق دانست و ادامه داد: استفاده از تجربيات اعضاي سابق تشكلها باعث پيشرفت شوراي مركزي امروز تشكلها ميشود؛ چرا كه آنها با ادامه فعاليتهاي صحيح اعضاي سابق خود و دوري از تكرار خطاهاي گذشتگان در آينده، پلههاي ترقي را سريعتر طي خواهد كرد.
عباسيمهر اظهار كرد: در اتحاديه انجمنهاي اسلامي نيز ارتباط با ادوار حفظ شده و خواهد شد و از تجارب گذشتگان در جلسات شوراي حقوق مجمع عمومي، استفاده ميشود.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]