تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على! از ارجمندى مؤمن در نزد خدا اين است كه برايش وقت مرگ، معيّن نفرموده است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827935517




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مادران باردار مراقب باشند خطر كم‌آبي بدن بر اثر ويار حاملگي‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: مادران باردار مراقب باشند خطر كم‌آبي بدن بر اثر ويار حاملگي‌
جام جم آنلاين: پديده بارداري براي بسياري از مادران يادآور لحظات سخت و طاقت‌فرسايي به نام «ويار» يا بيماري صبحگاهي است. تقريبا سه‌چهارم زنان حامله در 3 ماهه اول حاملگي خود از تهوع رنج مي‌برند. اين وضعيت كه بيماري صبحگاهي يا ويار خوانده مي‌شود در بعضي از زنان صبح‌ها شديد بوده و با گذشت روز بهتر مي‌شود ولي اين بيماري در هر زماني از روز مي‌تواند بروز كند.


دكتر سيدمحمدحسين بشيري، جراح و متخصص زنان و زايمان و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتگو با «جام‌جم» اين گونه بيماران را به سه دسته تقسيم كرده و اظهار مي‌كند: عده‌اي كه اكثريت زنان حامله را تشكيل مي‌دهند از مختصري تهوع شكايت دارند (تهوع صبحگاهي)‌، تعداد كمي از استفراغ شديد حاملگي و عده‌اي از ويار شكايت مي‌كنند.

اين متخصص مي‌افزايد: گرچه تهوع يا بيماري صبحگاهي ممكن است باعث آزار زنان باردار شود، ولي به ندرت به مشكلاتي از قبيل كم شدن آب بدن منجر مي‌شود. در شرايط معمولي اثري روي جنين ندارد و دال بر بيماري جنين نيست، بلكه تهوع نشانگر آن است كه روند حاملگي خوب پيش مي‌رود.

مراقبت‌هاي تغذيه‌اي‌

براي جلوگيري از تهوع يا بيماري صبحگاهي چه بايد كرد؟! «طبق بررسي‌هاي انجام شده، اگر كمي غذا در معده مادران باردار باشد، بهتر از معده خالي يا معده پر است.» دكتر بشيري ضمن ابراز اين موضوع چند توصيه را در پيشگيري و درمان ويار موثر مي‌داند. او مي‌گويد: مادراني كه از بيماري ويار رنج مي‌برند بايد مقادير كمي غذا به دفعات متعدد در طول روز ميل كنند و صبح‌ها قبل از اين كه از تختخواب بيرون بيايند، چند قطعه بيسكويت خشك يا نان تست شده مصرف كنند.

دكتر بشيري مي‌افزايد: همچنين مادران بايد از بوها يا غذاهايي كه باعث بدتر شدن اين حالت مي‌شود پرهيز كنند و همراه با غذا مايعات كمتري ميل كنند.

به گفته اين پزشك متخصص، استفاده از كربوهيدرات‌ها مثل (برنج، نان تست يا سيب‌زميني تنوري)‌ و نيز غذاهاي كم‌چرب و پر پروتئين مثل شير، ماست، بيسكويت خشك با پنير، چهارمغز و مقاديري كره بادام زميني روي برش‌هاي سيب به كاهش ويار حاملگي كمك مي‌كند.

روش‌هايي براي بهبود تهوع‌

- تهويه اتاق به خوبي انجام شود، بوي سيگار يا پخت و پز اين حالت را تشديد خواهد كرد. از هواي تازه و آزاد بيشتر استفاده شود. (قبل از خواب كمي راه برويد و در هنگام خواب پنجره را باز بگذاريد.)

- خستگي كه در اوايل حاملگي شايع است منجر به بدتر شدن تهوع مي‌شود پس استراحت مي‌‌تواند مفيد باشد.

- فرآورده‌هاي ويتاميني حاوي آهن در ايجاد تهوع صبحگاهي موثر است،‌ با نظر پزشك خودتان از انواع جويدني موجود در بازار استفاده كنيد.

- فرآورده‌‌هاي ويتامين ب 6 در كاهش تهوع و استفراغ موثرند.

تهوع شديد حاملگي‌

گاهي حالت تهوع در حاملگي به حدي شديد است كه زنان باردار قادر به استفاده كافي از غذاها نيستند و تهوع شديد و شديدتر رخ مي‌دهد و به دنبال آن احساس منگي،‌ گيجي و حتي گاهي زمين خوردن اتفاق مي‌افتد و زن باردار آب زيادي از بدنش دفع مي‌شود كه عوارض وخيمي را به همراه خواهد داشت كه در اين حين جان جنين نيز در معرض خطر مي‌افتد و اين كه علت اصلي اين نوع تهوع و استفراغ چيست، هنوز مشخص نشده است،‌ با اين حال دكتر بشيري بالا بودن هورمون جفت انساني را يكي از علل اصلي در اين زمينه مي‌داند و معتقد است اين تهوع بيشتر در حاملگي‌هاي مول (انگورك يا بچه‌خوره)‌، حاملگي چند قلو، حاملگي شكم اول و حاملگي زنان جوان محسوس است.

نشانه‌‌هاي كم‌آبي بدن‌

بشيري، برافروختگي چهره، تشنگي خيلي زياد، ادرار كم و غليظ (به رنگ چاي)‌، سرگيجه بخصوص در هنگام ايستادن،‌ گرفتگي عضلات بازو و ساق پا، سردرد و خشكي دهان و غليظ شدن آب دهان را از نشانه‌هاي كم‌آبي بدن ذكر و ابراز مي‌كند: قبل از هرگونه درمان خودسرانه‌اي بايد موضوع را با پزشك متخصص در ميان گذاشت.

چه زماني با پزشك مشورت كنيم؟

دكتر بشيري يادآور مي‌شود كه هرگاه تهوع و استفراغ به حدي شديد بود كه هيچ غذا يا مايعي در معده نمانده يا تعداد دفعات استفراغ به 2 يا 3 بار در روز رسيد و اين روند تا 3 ماهه دوم حاملگي ادامه پيدا كرد و نشانه‌هاي كم‌آبي بدن نيز از سويي ديگر عارض شد، عاقلانه‌ترين كاري كه بايد انجام داد مراجعه به پزشك متخصص است تا با انجام دستورات پزشكي شاهد به دنيا آمدن نوزادي سالم باشيم.
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 434]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن