واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: عضو هيات علمي دانشگاه تهران مركز: دولت مي تواند با روانشناسي جمعي ناهنجاري هاي اجتماع را مرتفع سازد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: عضو هيات علمي دانشگاه تهران مركز گفت: دولت مي تواند با استفاده از روانشناسي جمعي ناهنجاري هاي اجتماع را مرتفع كرده و براي كاهش كج روي ها، در برخورد با جوانان ملايمت بيشتري لحاظ كند.
دكتر حسين تنهايي روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، در زمينه آسيب هاي اجتماعي عنوان كرد: در عصر حاضر شاهد تفاوت طرز نگاه و تلقي ارزش هاي اجتماعي از سوي جوانان و مسوولين كشور هستيم چرا كه نسل قديم مسووليت اجرايي را عهده دارند و يكي نبودن تلقي ها از هنجارهاي ارزشي خود منجر به وجود ناهنجاري ها، كج روي ها، اعتياد و مسايل گوناگون ديگر در اجتماع مي شود.
وي اذعان داشت: به دليل وجود تناقض ميان هنجارهاي ارزشي مسوولين كشور با هنجارهاي ارزشي جوانان، شاهد برخي اقدامات نامناسب كه با هنجارهاي ارزشي دولت تطابق ندارد، هستيم كه اين اقدامات در مراسم چهارشنبه سوري و يا برد تيم هاي فوتبال در مسابقات گوناگون نمود بيشتري پيدا مي كند.
دكتر تنهايي اظهار داشت: مطلوب است مسوولين براي از ميان بردن اين تناقض ها، جوانان عصر حاضر را درك كرده و افكار و ارزش هاي خود را با ارزش هاي نسل جوان تطابق دهند.
وي با بيان اينكه چنانچه مسوولين و نسل جوان جدا از هم بر ارزش هاي خود اصرار ورزند و به هيچ عنوان در مسير سازگاري قرار نگيرند شاهد افزايش ناهنجاري ها مي شويم، عنوان كرد: دولت براي كاهش ناهنجاري هاي اجتماع بايد همانند سرپرست خانواده رفتار كند چرا كه در يك خانواده اگر ارزش هاي فرزندان متفاوت از ارزش هاي والدين باشد، آن ها مورد ضرب و شتم قرار نگرفته، فراري نمي شوند و پدر و مادر سعي مي كنند جوانان نسل امروز را درك كرده و با رفتاري منطقي همراه با محبت آنان را به خود جذب كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه تاكيد كرد: بايد توسط لحاظ كردن روانشناسي جمعي از سوي دولت، جوانان به دولت پناهنده شوند و نه در مقابل آن قرار گيرند.
دكتر تنهايي با خاطر نشان كردن اين مطلب كه مطلوب است دولت در مورد برنامه ريزي ها، نوع برخورد، تفريح، اشتغال، لباس و آرايش يك مقداري ملايم تر با جوانان برخورد كند، ابراز داشت: هم اكنون شاهد روند تند دولت در برخورد با مسايل پوششي جوانان هستيم كه اين شدت به ايجاد آسيب هاي اجتماعي گسترده تري مي انجامد.
وي تصريح كرد: ممكن است با برخوردهاي تندي كه از سوي پليس با جواناني كه از لحاظ ظاهر نامناسب بودند شاهد كم شدن بد لباسي در جامعه شده باشيم اما بايد به اين نكته توجه كنيم در مكان هايي كه پليس حضور ندارد كج روي هاي بيشتري به انجام مي رسد.
دكتر تنهايي تاكيد كرد: چنانچه برخورد با جوانان در مورد ارزش هاي اجتماعي به شدت به انجام رسد، قطعا شاهد افزايش آسيب هاي اجتماعي خواهيم بود كه ممكن است ديگر غير قابل كنترل باشد.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران مركز گفت: مطلوب است دولت اين تندروي ها را لحاظ نكرده و جوانان را همچون فرزندان خود لحاظ كند.
وي با بيان اينكه خود را از نسل گذشته با سليقه غذايي نسل آبگوشتي معرفي مي كند، اذعان داشت: در جامعه شناسي مزه، نسل حاضر، نسل ماكاروني و همبرگر هستند و ما همان طور كه نمي توانيم سليقه غذايي خود را به آن ها تحميل كنيم، نمي توانيم انتظار تحقق عقايد و ارزش هاي اجتماعي خود توسط نسل حاضر را داشته باشيم.
دكتر تنهايي با تاكيد بر اينكه در برخي موارد جوانان كاملا فرهنگ هايي را جدا از فرهنگ كشور خود پذيرفته و اجرايي مي كنند، تاكيد كرد: بايد صدا و سيما، وزارت ارشاد و حوزه پژوهش هاي دانشگاهي با اقدامات كارشناسانه جوانان را با فرهنگ غني خود به طورصحيح آشنا كرده تا آنان از دل و جان اين فرهنگ را پذيرا باشند.
اين استاد دانشگاه با يادآور شدن اينكه دو ديدگاه كه يكي نگاه سنتي و محافظه كار و ناسازگار با تغييرات اجتماعي و ديگري نگاه همراهي با تغييرات اجتماعي در كشور وجود دارد، بيان كرد: اين دو نگاه مانند دو نيروي كششي هستند كه از دو طرف يك ماشين به طرف خود كشيده و در نهايت سبب نابودي خودرو خواهند شد و در نتيجه در كشور وجود چنين تناقضي به نفع دولت و جوانان نيست./05/06/110
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]