تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833248106
دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي
واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي
دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي
كيوان فيض اللهي: آژانس پروژههاي تحقيقاتي پيشرفته دفاعي (DARPA)، آژانسي است متعلق به وزارت دفاع ايالات متحده كه به منظور توسعه تكنولوژيهاي نوين مورد استفاده در ارتش آمريكا به وجود آمده است. اين آژانس در ابتدا كارش را با عنوان آژانس پروژههاي تحقيقاتي پيشرفته آغاز كرد، اما در سال 1972 كلمه دفاعي نيز به ابتداي عنوان آن اضافه شد. البته اين نام يك بار ديگر در سال 1993 به حالت اولش برگشت كه سرانجام در سال 1996 دوباره به آژانس پروژههاي تحقيقاتي پيشرفته دفاعي تغيير نام داد. دارپا اساسا در سال 1958 و در پاسخ به پرتاب نخستين ماهواره اتحاد جماهير شوروي موسوم به اسپوتنيك در سال 1957، و با اين هدف تاسيس شد كه ارتش ايالات متحده را همواره جلوتر از دشمنانش نگه دارد. به بيان ديگر ماموريت ابتدايي دارپا اين بود كه از غافلگيريهاي تكنولوژيكي مثل پرتاب اسپوتنيك جلوگيري كند كه در آن زمان نشانهاي از شكست ايالات متحده در برابر اتحاد جماهير شوروي در عرصه فضا تلفي ميشد. اما به هر حال در طول عمر 50 ساله دارپا وضعيت اين آژانس دگرگون شد. امروز هنوز هم هدف اول دارپا جلوگيري از غافلگيريهاي تكنولوژيكي براي آمريكا است اما اين آژانس پس از آن به غافلگير كردن رقبا نيز چشم دوخته است. دارپا به لحاظ سلسله، مراتب مستقل از ديگر واحدهاي تحقيق و توسعه نظامي عمل ميكند و گزارشهاي اين آژانس مستقيما در اختيار وزير دفاع قرار ميگيرد. تعداد پرسنل اين آژانس در حال حاضر 240 نفر است كه بودجه سالانه آنها به 2/3 ميليارد دلار ميرسد. با وجود اينكه قرار بود اين آژانس تنها در خدمت اهداف نظامي باشد اما دارپا در طول اين 50 سال كه از تاسيسش ميگذرد، متصدي توسعه بسياري از تكنولوژيهاي مدرني بوده است كه دنيا را تكان دادهاند. در ميان پروژههاي بسيار اثرگذار دارپا شايد اينترنت به لحاظ نفوذ و اثرش در ميان جهانيان، بزرگترين باشد. در ادامه به برخي از بزرگترين و اثرگذارترين پروژههاي اين آژانس اشاره ميشود.
پروژههاي موفق
1 - اينترنت: اينكه دقيقا چه كسي شبكه كامپيوترهاي متصل به هم يا همان اينترنت امروزي را براي نخستين بار اختراع كرده است موضوعي است بحث انگيز كه پاسخ آن به روشني معلوم نيست. اما اين پديده به طور قطع بدون شبكه آرپانت (ARPANET) كه توسط دارپا در دهه 1960 ساخته شد، هرگز به وجود نميآمد. ايده اوليه اين پروژه در دارپا ايجاد يك شبكه ارتباطاتي «خود درمان» بود كه بتواند با وجود نابودي برخي از بخشهايش همچنان به كار ادامه دهد. در واقع اين نخستين شبكه انتقال اطلاعات درتكههاي بزرگ و مجزا به حساب ميآيد. با اينكه جريان اطلاعات در آن شبكه پيوسته و دائمي نبود اما همين شبكه منجر به شكلگيري پروتكل ارسال اطلاعات در شبكهها و سيستمهاي ارتباطي (TCP/IP) شد كه امروزه نيز هنوز مورد استفاده قرار ميگيرد.
- 2 سيستم موقعيتياب جهاني (GPS): در واقع در دنياي بسيار گسترده امروز بدون استفاده از سيستم موقعيتياب جهاني، به معني واقعي كلمه گم خواهيم شد. اما پيش از آنكه ماهوارههاي سيستم موقعيتياب جهاني موسوم به NAVSTAR پرتاب شوند، مجموعهاي متشكل از تنها پنج ماهواره متعلق به دارپا موسوم به Transit وجود داشتند كه پايهگذار سيستم موقعيت ياب جهاني امروز به حساب ميآيند. اين ماهوارهها كه در سال 1960 كارشان را آغاز كردند، ميتوانستند موقعيت كشتيهاي نيروي درياي آمريكا را هر ساعت يك بار و با دقتي در حدود 200 متر تعيين كنند.
3 ترجمه گفتار (Translation Speech): اگرچه اين تكنولوژي هنوز براي مشتريهاي عادي در دسترس نيست اما دستگاههاي دستي ترجمه زبان كه با سرمايهگذاري دارپا طراحي و ساخته شدهاند توسط ارتش ايالات متحده در عراق مورد استفاده قرار گرفتند. با وجود اينكه دقت عملكرد اين دستگاه هنوز پايين و در حد 50 درصد است اما با استقبال خوبي از طرف نيروي زميني ارتش آمريكا در عراق مواجه شد.
4 -هواپيماهاي مخفي (رادار گريز): شايد اين بهترين مثال از تحقق يافتن آرمان دارپا در توسعه تكنولوژيهاي غافلگيركننده باشد، بهگونهاي كه خود نيروي هوايي ارتش ايالات متحده نيز از اين ايده به شدت شگفتزده شده بود. نخستين نمونه اوليه از اين هواپيماها موسوم به «Have Blue» در اواخر دهه 1970 مورد آزمايش قرار گرفت كه بعدها همين نمونه اوليه به هواپيماي جنگنده رادار گريز F-117 شاهين شب، تبديل شد.
5 -آرسنيد گاليم: يكي از دستاوردهاي كمتر شناخته شده دارپا موسوم به «نيمه هادي آرسنيد گاليم»، نتيجه برنامه تحقيقاتي 600 ميليون دلارياي در زمينه كامپيوتر است كه در ميانه دهه 1980 انجام شد. اگرچه اين تركيب در مقايسه با سيليكون بسيار پرهزينهتر است اما به خاطر قابليت جابهجايي الكترون بسيار زياد در آن، كار در فركانسهاي بالا را امكانپذير ميكند. آرسنيد گاليم تبديل به ماده كليدي تراشههاي مخابراتي بيسيم در بسياري از كاربردها از موبايلها گرفته تا ماهوارهها، شده است.
پروژههاي شكست خورده
1- بمبهاي هافنيومي: در دهه 1990 دارپا به دنبال ساختن بمبي كه پيشبيني ميشد بدون بارشهاي راديواكتيو انفجار عظيمي از پرتوهاي گاما خواهد داشت، دست به كار پروژهاي هفت ميليون دلاري شد كه يادآور افتضاح پروژه «همجوشي سرد» بود. در واقع تئوري كار اين بود كه تابش اشعه ايكس به مقدار كوچكي از ايزومر راديواكتيو فلز بينهايت گرانقيمت هافنيوم، ميتواند چنين سيل عظيمي از انرژي را جاري كند. سرانجام هيچ اثباتي براي اين ادعا يافت نشد و تمام آن هفت ميليون دلار به باد رفت.
2- فيل مكانيكي: دارپا به خاطر نبود مسير صاف و هموار در جنگلها، تصميم گرفت تا در خلال جنگ ويتنام يك «فيل مكانيكي» بسازد. قرار بود اين فيل در جنگلهاي انبوه و پر پيچ و خم ويتنام بسان تانكي به حركت درآيد اما اين آرزو هرگز به حقيقت نپيوست. گفته ميشود زماني كه وزير دفاع از اين پروژه مطلع شد به اميد اينكه كسي چيزي از آن نفهمد، به سرعت طرح احمقانه فيل مكانيكي را دور انداخت.
3 -جاسوسهاي تله پاتي: بيشك يكي از بزرگترين رسواييهاي اين آژانس برنامه جاسوس ذهني دارپا در دهه 1970 بود. در واقع دارپا تنها به اين خاطر دست به چنين كاري زد كه برخي گزارشها حكايت از آن داشتند كه اتحاد جماهير شوروي مشغول انجام تحقيقات در اين زمينه بود. دارپا ميليونها دلار صرف اين مسئله كرد كه بفهمد آيا تله پاتي و سينتيك ذهني، كه مدعي حركت دادن اشياء با استفاده از تفكر است، ميتواند به جاسوسي از راه دور منجر شود يا نه؟ قطعا نه.
4- نقشه آينده (FutureMap): اين برنامه در نظر داشت تا با استفاده از نوعي روششناسي براي ساختن سناريوهايي مبتني بر مجموعهاي از رويدايدهاي پيشبيني شده، تحولات كليدي و حتي حملات احتمالي تروريسم را پيشبيني كند. در واقع ايده كلي اين طرح اين بود كه ارزشگذاري رويدادهاي احتمالي آينده ميتواند احتمال رخ دادنشان را منعكس كند. به هر حال پروژه «نقشه آينده» پس از برخي پيشبينيهاي مضحك و متناقض درباره اقدامات بيرحمانه تروريستها، در سال 2003 توسط سياستمداران آمريكايي متوقف و كنار گذاشته شد.
5 -اوريون (Orion): هدف از اين پروژه كه اندكي پس از شكلگيري دارپا آغاز شد، ساختن فضاپيمايي بين سيارهاي بود كه بتواند با انفجار پيدرپي بمبهاي هستهاي در پشت سرش، به پيش رود. اين فضاپيما در مجموع به شكل يك جاذب شوك بسيار عظيم طراحي شد كه در انتهاي آن به منظور حفاظت از جان سرنشينان لايه محافظ بسيار ضخيمي كار گذاشته شده بود. سرانجام اين پروژه به خاطر نگرانيهاي ناشي از بارشهاي راديواكتيو و امضاي پيمان منع آزمايشهاي هستهاي غير زيرزميني از سوي ايالات متحده در سال 1963 خاتمه يافت.
پروژههاي در دست اجرا
1- اتومبيلهاي مجهز به روبوت: دارپا رقابتهايي با عنوان چالشهاي بزرگ را برگزار ميكند كه هدف از آن ساختن اتومبيلهاي بيرانندهاي است كه بتوانند مسافتهاي دور شامل نواحي صعبالعبور و حتي ترافيكهاي شلوغ را بپيمايد. به لطف برگزاري چنين رقابتهايي تاكنون وسايل نقليه بسيار موثر و كارآمدي ساخته شدند و به طور قطع دور نيست روزي كه اتومبيل روبوتي دارپا در موقعيتهاي نظامي و شهري واقعي مورد استفاده قرار گيرند.
2 -مرد مارمولكي (Z-man): اين پروژه در نظر دارد تا به سربازان ارتش آمريكا اين توان را بدهد كه بدون استفاده از طناب يا نردبان با سرعت نيم متر بر ثانيه از ديوارهاي بلند بالا بروند. راهحل دارپا براي رسيدن به اين هدف تقليد از موهاي ميكروسكوپي مارمولكها است كه به كمك آنها ميتوانند روي ديوار و سقف با سرعت حركت كنند. تاكنون دارپا موفق به ساخت روبوتهاي كوچكي شده است كه ميتوانند با استفاده از موهاي ميكروسكوپي مصنوعيشان از ديوار بالا روند، اما اين آژانس اميدوار است كه به زودي بتواند اين تكنولوژي را در مورد انسان نيز عملي كند.
3- جابهجايي زير آب: اژدرهاي نفر بر به لطف پديدهاي موسوم به ابركاويتاسيون ميتوانند با سرعتي بيش از 100 گره دريايي (185 كيلومتر بر ساعت) حركت كنند. اين پديده زماني رخ ميدهد كه سرعت حركت جسم غوطهور در آب به حدي باشد كه آب اطراف آن را به شكل حبابهاي منفردي بخار كند. با توجه به وجود چنين حبابهايي، هيچ برخوردي بين اژدر و آب به وجود نميآيد كه در نتيجه نيروي دراگ (بازدارنده حركت) تا 70درصد كاهش خواهد يافت. در حال حاضر آزمايشها تنها در مورد وسايل بيسرنشين انجام ميشود و تا هدف اصلي دارپا فاصله زيادي به چشم ميخورد.
4- دست و پاهاي بيونيكي: دارپا در نظر دارد دست و پاهايي مصنوعي بسازد كه كاملا كاربردي، داراي قابليتهاي حسي معمولي و تحت كنترل شبكه عصبي بدن باشد. دانشمنداني كه به پيشرفتهاي جدي در اين زمينه دست يافتهاند تحت پوشش سرمايهگذاري دارپا قرار ميگيرند. براي مثال مخترع سگوي (Segway) موفق به ساخت بازويي مصنوعي شده است كه چالاكي و قابليت حركت آن بسيار تحسينبرانگيز است. گروهي ديگر از محققان نيز نمونههايي از اندام مصنوعي ساختهاند كه تنها با استفاده از فكر كنترل ميشوند.
5 -سوئيچ بليد: دراپا پيش از اين با حمايت از طراحي و ساخت وسايل نقليه هوايي بيسرنشين (UAV) انقلابي در جنگهاي هوايي به پا كرد. اينبار نيز سوئيچ بليد دارپا به عنوان نخستين هواپيماي بيسرنشين فرا صوت دور برد ميخواهد همه را غافلگير كند. اين پروژه 3/10 ميليون دلاري، طراحي بسيار عجيب و غريبي دارد. بال يكسره 61 متري اين هواپيما متناسب با افزايش سرعت تا زاويه 60 درجه ميچرخد، بهگونهاي كه بال در امتداد بدنه هواپيما قرار ميگيرد. در اين حالت كه يك سر بال به سمت جلو و سر ديگر آن به سمت عقب هواپيما امتداد يافته است، سرعت سوئيچ بليد به دو ماخ يا دو برابر سرعت صوت ميرسد.
6- استخوانبندي خارجي: نوعي استخوانبندي ساخته شده از اجزاي مكانيكي را تصور كنيد كه ميتوان آن را به شكل لباسي روي بدن انسان سوار كرد. دارپا ميخواهد به كمك اين استخوانبندي توانايي سربازان را در پياده رويهاي طولاني و حمل بارهاي سنگين، تا حد زيادي افزايش دهد. به تازگي گروهي از مهندسان دانشگاه MIT با كمك دارپا نمونهاي از اين استخوانبندي را ساختند كه ميتواند نيروي لازم براي بلند كردن باري به وزن 36كيلوگرم را تا سقف 80 درصد كاهش دهد. در واقع با داشتن اين استخوانبندي خارجي انگار كه يك بار 6 كيلويي را بلند كردهايد.
دارپا در ميان عموم به عنوان يك آژانس دولتي مسوول تكنولوژيهاي بسيار سطح بالا، كاملا شناخته شده است اما با اين حال برخي افسانهها و داستانهاي خيالي نيز در باره آن رواج يافتهاند. در واقع تصوير دارپا در ميان عموم را ميتوان به سه گروه از منابع تقسيم كرد. گروه اول منابعي كم و بيش واقعبينانه هستند. گروه دوم منابعي هستند كه علاوه بر مسووليتهاي تكنيكي سطح بالايش، نقش سياسي و اجرايي نادرستي را نيز به دارپا نسبت ميدهند. و در آخر چيزهايي كه حقيقي هستند اما ربطي به دارپا ندارند. به عنوان برخي منابع واقع بينانه نسبت به دارپا ميتوان به كتاب «تام سوئيفت و مسافري از سياره ايكس»، قسمتهايي از سريال تلويزيوني «تيپ هوايي غرب» و فيلم اكشن «Executive Decision» با بازي كرت راسل اشاره كرد. در مقابل برخي از منابع از جمله كتابهاي متيو رايلي (M. Reilly)؛ «معبد» و «جزيره جهنم»، سه كتاب از جيمز رالينز (J. Rollins)؛ «توفان شن»، «نقشه استخوانها» و «دستور سياه» و نيز بازي كامپيوتري Metal Gear Solid نيز سعي دارند تا نقشهايي غيرواقعي را به دارپا نسبت دهند. اما به هر حال دارپا آژانسي است دولتي كه با وجود برخي پروژههاي بيثمر و گاه مضحك، باعث و باني رشد و توسعه تكنولوژيهايي مثل اينترنت و سيستم موقعيت ياب جهاني بوده است كه دنيا را تكان دادهاند.
New Scientist, May 15, 2008
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[مشاهده در: www.irdiplomacy.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 671]
صفحات پیشنهادی
دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي
دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي كيوان فيض اللهي: آژانس پروژههاي تحقيقاتي پيشرفته دفاعي (DARPA)، آژانسي است متعلق به ...
دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي كيوان فيض اللهي: آژانس پروژههاي تحقيقاتي پيشرفته دفاعي (DARPA)، آژانسي است متعلق به ...
دانش - سدي در برابر الكل
دانش - سدي در برابر الكل دانش - سدي در برابر الكل مهندسان دانشگاه MIT با استفاده از تكنولوژي جديدي توانستند توان خروجي نوعي ... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - سدي در برابر الكل دانش - سدي در برابر الكل مهندسان دانشگاه MIT با استفاده از تكنولوژي جديدي توانستند توان خروجي نوعي ... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - برپايي كنگره جهاني بيماريهاي عفوني در مالزي
دانش - عاليترين نهاد زيست فنآوري در تعطيلات · دانش - سدي در برابر الكل · دانش - مادر بودن را از نهنگ قاتل بياموزيم · دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - عاليترين نهاد زيست فنآوري در تعطيلات · دانش - سدي در برابر الكل · دانش - مادر بودن را از نهنگ قاتل بياموزيم · دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - صنعتي شريف ميزبان بزرگان علم
دانش - صنعتي شريف ميزبان بزرگان علم دانش - صنعتي شريف ميزبان بزرگان علم كارگزاران: پروفسور برتون ريشتر، برنده ... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - صنعتي شريف ميزبان بزرگان علم دانش - صنعتي شريف ميزبان بزرگان علم كارگزاران: پروفسور برتون ريشتر، برنده ... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - مادر بودن را از نهنگ قاتل بياموزيم
دانش - مادر بودن را از نهنگ قاتل بياموزيم دانش - مادر بودن را از نهنگ قاتل ... آنها تا وقتي كه بچه و كمسن و سالاند به شدت كنجكاوند. .... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - مادر بودن را از نهنگ قاتل بياموزيم دانش - مادر بودن را از نهنگ قاتل ... آنها تا وقتي كه بچه و كمسن و سالاند به شدت كنجكاوند. .... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - عاليترين نهاد زيست فنآوري در تعطيلات
دانش - عاليترين نهاد زيست فنآوري در تعطيلات دانش - عاليترين نهاد زيست فنآوري در تعطيلات ايسنا: رئيس انجمن بيوتكنولوژي ... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
دانش - عاليترين نهاد زيست فنآوري در تعطيلات دانش - عاليترين نهاد زيست فنآوري در تعطيلات ايسنا: رئيس انجمن بيوتكنولوژي ... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
صفحه آخر - كايهدوسينما «آنسه» را برگزيد
vazeh.com 04:22:25 06:01:09 12:58:51 19:54:28 20:14:58 2:39 مانده تا غروب خورشید. ذکر روزهای هفته. ماه مبارک رمضان .... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
vazeh.com 04:22:25 06:01:09 12:58:51 19:54:28 20:14:58 2:39 مانده تا غروب خورشید. ذکر روزهای هفته. ماه مبارک رمضان .... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
انديشه - فرد گرايي اخلاقي دوركيم
vazeh.com 03:04:37 11:59:14 19:07:13 19:28:27 3:34 مانده تا اذان صبح. ذکر روزهای هفته. تبلیغات ..... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي · دانش - مادر بودن را از نهنگ ...
vazeh.com 03:04:37 11:59:14 19:07:13 19:28:27 3:34 مانده تا اذان صبح. ذکر روزهای هفته. تبلیغات ..... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي · دانش - مادر بودن را از نهنگ ...
خدمات اينترنت بيسيم در هواپيما
دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي آرسنيد گاليم تبديل به ماده كليدي تراشههاي مخابراتي بيسيم در بسياري از كاربردها از ... بال يكسره 61 متري اين هواپيما متناسب با ...
دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي آرسنيد گاليم تبديل به ماده كليدي تراشههاي مخابراتي بيسيم در بسياري از كاربردها از ... بال يكسره 61 متري اين هواپيما متناسب با ...
صفحه آخر - شماره ويژه «سالگردها»
... علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد. .... صفحه آخر - چهرهپردازي متفاوت كامرون دياز در فيلم جديد ... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
... علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد. .... صفحه آخر - چهرهپردازي متفاوت كامرون دياز در فيلم جديد ... دانش - از اينترنت تا فيل مكانيكي ...
-
گوناگون
پربازدیدترینها