تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833393070




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به اثرات استعمال دخانيات و پيامدهاي آن در جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به اثرات استعمال دخانيات و پيامدهاي آن در جامعه
داخلي. اجتماعي. دخانيات.

سيگار، ماده دخاني و بسيار مضري است كه امروزه به عنوان يكي از آلات تفنني جوانان در جوامع مختلف مطرح شده است و برخي افراد نوجوان براي ابراز وجود به طبعيت از دوستان خود معمولا آن را استعمال مي‌كنند.

اما چقدر از اين افراد از زيانها و مضرات اين ماده سمي و خطرناك آگاهي دارند؟
چقدر جامعه و مسوولان براي جلوگيري از آثار زيانبار آن كه از جمله آنها مساعد شدن زمينه براي گرايش به سمت مواد مخدر است، اقدام موثر در بخش در خصوص آگاهي‌سازي افراد انجام داده‌اند.

سهم اعتبار پيشگيري و آگاه‌سازي جوانان كشور كه به‌عنوان آينده‌ساز كشور محسوب مي‌شوند براي اضافه نشدن اعتبار ‪ ۵۴‬ميليارد توماني سيگار كه هر ساله در كشور آتش مي‌گيرد و به هوا دود مي‌شود، چقدر است؟
يكي از كارشناسان ايلامي به خبرنگار ايرنا گفت: سيگار بعنوان عامل بسياري از بيماريهاي خطرناك و حداقل بيش از ‪ ۲۰‬نوع بيماري مهلك و شناخته شده است.

"صادق امامي" افزود: سرطان ريه به عنوان شايع‌ترين بيماري و انواع ديگر سرطانها، بيماريهاي قلبي و عروقي و بيماريهاي تنفسي از جمله اين امراض هستند كه به طور مستقيم باسيگار كشيدن ارتباط دارند.

وي گفت: در زنان بيماريهاي ناشي از مصرف دخانيات بيشتر از مردان است و از آن جمله مي‌توان امراضي همچون ناباروري يا باروري با تاخير، سقط جنين و يا بدنيا آوردن نوزاد مرده را نام برد.

وي افزود: تحقيقات علمي نشان مي‌دهد كه دود سيگار علاوه بر سيگاريها بر غيرسيگاريها و كساني كه تنها جرمشان نزديكي و همنشيني اجباري و يا اختياري با آنهاست نيز تاثير بسزايي دارد.

وي گفت: دود سيگار به دليل مواد مضري كه در خود دارد، براي انسان و محيط زيست او جز تخريب چيز ديگري بدنبال ندارد.

بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت پيش بيني مي‌شود در چند سال آينده ‪ ۵۰۰‬ميليون نفر از جمعيت دنيا به علت استعمال دخانيات از بين بروند كه بيش از نيمي از اين افراد را كودكان و نوجوانان تشكيل مي‌دهند.

همچنين كارشناسان پيش بيني كرده‌اند، تا سال ‪ ۲۰۳۰‬دخانيات با قرباني كردن ‪ ۱۰۰‬ميليون نفر در سال بيش از كل مرگهاي ناشي از بيماريهاي سل، وبا سرطان جان افراد را بگيرد كه حدود ‪ ۷۰‬درصد اين افراد در كشورهاي در حال توسعه هستند.

در ايران نيز مرگهاي ناشي از مصرف دخانيات جان ‪ ۵۰‬هزار نفر را در سال مي‌گيرد و پيش بيني مي‌شود طي ‪ ۲۰‬سال آينده اين آمار به ‪ ۲۰۰‬هزار نفر در سال افزايش يابد و ميليونها دلار ضرر اقتصادي در پي داشته باشد.

با توجه به اينكه كشور ما براي نيل به توسعه همه جانبه اقتصادي، سياسي و فرهنگي نيازمند تمامي سرمايه‌هاي خود مي‌باشد، آيا زمان آن نرسيده كه فكري براي اين سرمايه‌هاي دود شده كرد؟
علاوه بر اين نيروي انساني كارآمد و فعال، خود يكي از مهمترين عوامل توسعه مي‌باشد كه مصرف بي‌رويه دخانيات و نيز شيوع آن در ميان جوانان و نوجوانان (بزرگترين سرمايه‌هاي انساني هرجامعه ) سبب تخريب نيروي انساني مي‌شود.

اين هزينه بويژه زماني به چشم مي‌آيد كه بدانيم بسياري از شهرهاي بزرگ و كوچك بويژه مناطق دور افتاده كشور با كمبود شديد فضاي آموزشي اعم از مدرسه و دانشگاه، كمبود دارو، مسكن و سرپناه بويژه براي اقشار كم درآمد و ناتوان اقتصادي روبرو است.

براساس تحقيقات انجام شده با هزينه‌اي كه ساليانه صرف استعمال مواد دخاني مي‌شود، مي‌توان هزاران شغل دائمي بوجود آورد يا براي تمام روستاهاي بالاي ‪ ۲۰‬خانوار كشور، امكانات آب آشاميدني سالم، برق و راه مناسب ساخته و يا هر سال ‪ ۳۵‬سد بزرگ ساخت.

در عين حال اگر آمار صحيح هزينه سالانه درمان ناشي از استعمال دخانيات در سيگاريها در اين رقم محفوظ شود، بي‌شك رقم واقعي خسارتهاي اقتصادي ناشي از يك آتش زدن ساده سيگار دقيق تر خواهد بود.

عواملي مانند غيبت از كار، خسارت، آتش سوزي، كاهش قدرت توليد، و چشم پوشي از درآمد ناشي از مرگ و مير زودرس را برعوارض اقتصادي ناشي از مصرف دخانيات افزود.

شايد استفاده يا عدم استفاده از سيگارامري شخصي محسوب شود، اما فراگيري اين پديده در حدي كه صدمات جبران ناپذيري به نيروي انساني فعال جامعه و محيط زيست همگاني وارد كند، بايستي مورد كنترل و اعمال نظر مسوولان در بخشهاي مختلف قانونگذاري، اجرايي و قضايي قرار گيرد.

يك كارشناس اجتماعي در اين خصوص گفت: ضرورت برخورد با اين معضل بويژه با توجه به اين حقيقت تلخ كه سيگار كشيدن در بسياري از موارد سبب ايجاد برخي از بيماريهاي مهم و كجرويهاي اجتماعي مانند اعتياد مي‌شود، بيش از پيش روشن است.

"ديانا كريمي" افزود: برخي از راهكارها در يك اقدام جمعي و در سطح گسترده و كلان ملي، مي‌تواند گامهايي هرچند كوچك اما قاطع در برخورد با معضل استعمال دخانيات باشد.

وي گفت: اتخاذ تدابير و كاركردهايي در خصوص آشكارسازي نقش تخريبي استفاده از سيگار در ابعاد مختلف فرهنگ، اقتصاد، محيط زيست و بهداشت و سلامت افراد مي‌تواند در كاهش روآوري افراد به سمت سيگار موثر باشد.

وي افزود: استفاده از فرآيندهاي فرهنگي صحيح در راستاي تغيير نگرش و الگوهاي رفتاري بويژه در مراكز مختلف اجتماع در سطح مدارس و دانشگاهها در تشويق و تقويت جايگاه فردي كه اقدام به ترك سيگار مي‌كند موثر است.

وي گفت: بكارگيري اقدامات قانوني و تنبيهي مناسب براي برخورد با عوامل قاچاق سيگار به داخل كشور و همچنين كم كردن مصرف سرانه سيگار و كنترل ميزان ورود سيگار به جامعه براي پيشگيري نيز منطقي به نظر مي‌رسد.

كريمي گفت: اعمال قوانين مالياتي مستقيم و غيرمستقيم براي مصرف‌كنندگان سيگار و اتخاذ و اجراي قوانيني كه مصرف سيگار در مجامع عمومي، مراكز دولتي، مراكز درماني و بيمارستانها، مراكز آموزشي، پاركها و اماكن تفريحي را ممنوع كند نيز در فرهنگ‌سازي عليه استعمال دخانيات موثر است.

وي افزود: عدم ارائه پست و مشاغل دولتي بويژه در سطح مديران و مسولان رده‌هاي مختلف به افراد سيگاري به منظور ايجاد الگو براي جوانان معقول به نظر مي‌رسد.

وي، عدم استفاده از مربيان، مسولان، معلمان و دبيران در مقاطع مختلف آموزش و پرورش از سيگار در ساعات حضور در مدارس و فعال شدن گرووهاي مردم نهاد مبارزه با استعمال دخانيات را از ديگر راههاي پيشگيري و فرهنگ‌سازي براي جلوگيري از استعمال دخانيات عنوان كرد.

وي گفت: استفاده از عزم و مشاركت ملي براي محدوديت‌هايي مانند اعمال همه جانبه قانون ممنوعيت عرضه، فروش و استفاده از انواع مواد دخاني براي افراد كمتر از ‪ ۱۸‬سال بي‌شك علاوه بر فرهنگ‌سازي باعث از بين رفتن اين رفتار نامناسب يعني استعمال سيگار مي‌شود.

بر اساس آمار موجود سالانه ‪ ۵۴‬ميليارد نخ سيگار در كشور استعمال مي‌شود.

سرانه مصرف سيگار در استان ‪ ۶۰۰‬هزار نفري ايلام ‪ ۱/۷‬نخ سيگار براي هر فرد است كه ‪ ۲۵‬درصد كمتر از متوسط كشوري است.ك/‪۴‬
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 475]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن