تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله شوخى مى‏كردند ولى جز حقّ چيزى نمى‏گفتند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846061587




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درنگي در پروازحباب‌هاي رنگي/ نگاهي به پيامد استفاده از مواد روانگردان


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: درنگي در پروازحباب‌هاي رنگي/ نگاهي به پيامد استفاده از مواد روانگردان
داخلي. اجتماعي. مواد روان‌گردان.

قرص‌هاي روان‌گردان يكي از مشتقات آمفتامين‌ها هستند كه در كشور ما و در بين جوانان به قرص‌هاي شادي‌آور مشهور است و به رنگ‌هاي قهوه‌اي، صورتي، سبز و شفاف در مهماني‌هاي شبانه به منظور ايجاد سرخوشي كاذب مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، آمفتامين ماده‌اي است كه به عنوان محرك سيستم عصبي مركزي و محرك رواني شناخته شده است،معمولا به شكل پودر سفيد رنگ و گاهي سفيد متمايل به قهوه‌اي روشن مشاهده مي‌شود.

انواع آمفتامين‌هاداراي مصارف طبي هستندو تحت نظارت كامل پزشك در مواردي چون افسردگي‌ها، اختلال‌هاي پرتحركي، كم‌توجهي به كودكان و حمله‌هاي خواب‌آور مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

اين ماده‌اغلب براي بهبود كارايي، كاهش خواب و ايجاد سرخوشي و همچنين به عنوان تقويت‌كننده حافظه و تسهيل‌كننده يادگيري توسط دانشجويان، جوانان و رانندگان كاميون كه خواهان بيداري و توجه طولاني مدت هستند مورد سوء مصرف قرار مي‌گيرد.

آمفتامين‌ها به شدت وابستگي رواني ايجاد مي‌كنند، اين مواد شيميايي به سهولت قابل سنتز و ساخت مي‌باشند.

اين مواد از طريق خوراكي به صورت قرص و گاهي همراه نوشيدني‌ها، دودكردن به همراه سيگار، استنشاق از راه بيني و تزريق مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

اثرات مصرف اين داروهاتندي ضربان قلب و تنفس، بي‌اشتهايي، بي‌خوابي، كاهش وزن، افزايش انرژي، احساس سرخوشي، افزايش تمركز، برآشفتگي، خشكي دهان و تحرك‌پذيري است.

متخصص مسموميت‌ها و پزشكي قانوني در مورد آمار افراد مصرف‌كننده مواد روان‌گردان در ايران گفت: به دلايل مختلف آمار دقيقي از تعداد افراد مصرف كننده در كشور وجود ندارد ولي آنچه كه مسلم است مصرف اين مواد در كشور روز به روز در حال افزايش است.

دكتر فاضل گودرزي در مورد علل نبود آمارهاي دقيق افزود:اين داروها توسط پزشك تجويز نمي‌شود كه بيمار بتواند براي درمان عوارض ناشي از مصرف به مراكز درماني مراجعه و مورد درمان قرار گيرد،بسياري از اين داروها به صورت قاچاق مصرف مي‌شود، همچنين توليد، توزيع و مصرف اين داروها از لحاظ قانوني جرم است و كسي هم نمي‌خواهد در دام قانون بيفتد.

وي ادامه داد: تعدادي زيادي از اين افراد در محافل دوستانه و به صورت جمعي از اين مواد استفاده مي‌كنند، اصلا آگاه نيستند كه چه موادي را مصرف كرده‌اند، فقط مي‌دانند كه قرص‌هايي را تحت عنوان قرص‌هاي شادي‌آور و براي سرخوشي‌موقت مصرف كرده‌اند، بنابراين نمي‌دانند كه براي درمان بايد به چه مراكزي مراجعه كنند.

گودرزي افزود: اين قرص‌ها به شكل‌ها، رنگ‌ها و اسامي مختلف به صورت فعال در بازار پخش مي‌شود.

وي‌ادامه داد: اين قرص‌ها با همان تركيب ظاهري و تركيب مواد ديگر از جمله ديازپام، كدئين و آرام بخش‌هاي مختلف به افرادي كه در مراسم رقص و پارتي شركت مي‌كنند عرضه مي‌شود.

وي با اشاره به نام‌هاي مختلف اين قرص‌ها گفت: تركيب اصلي همه اين قرص‌ها يكي است فقط نام آنها متفاوت است، مثلا قرصي كه در مهماني‌ها و پارتي‌هاي شبانه مصرف مي‌شود به نام قرص رقص معروف است، قرصي كه در ميان دانش‌آموزان و دانشجويان رايج است معروف به قرص امتحان مي‌باشد و آنها ادعا مي‌كنند با مصرف اين قرص‌ها تمركز خوبي براي پاسخ به سووالات دارند، قرصي كه ورزشكاران استفاده مي‌كنند هم معروف به قرص انرژي است.

گودرزي افزود: واقعيت امر اين است كه تمام اين مسايل موارد كاذب و ناشي از توهم و اختلالات روحي و رواني است كه بر روي سيستم عصبي تاثير مي‌گذارد و باعث به وجود آمدن توهمات مي‌شود.

وي گفت: مصرف اين داروها بر تمام سيستم‌هاي بدن به ويژه سيستم عصبي‌مركزي و قلب و عروق اثر مي‌گذارد، همچنين باعث ايجاد عوارض ثانويه در فرد مصرف‌كننده مي‌شود.

گودرزي در مورد فعاليت بخش مسموميت بيمارستان شوشتري شيراز اظهار داشت:
تقريبا از دو ماه و نيم قبل كه مركز مسموميت‌ها در بيمارستان شوشتري شروع به فعاليت كرده است، ‪ ۴۰۰‬مريض با مسمويت‌هاي مختلف ناشي از مسمويت دارويي سموم، مصرف روان‌گردان‌ها و قرص‌هاي محرك به اين مركز مراجعه كرده كه حدود ‪ ۸۰‬تا ‪ ۹۰‬نفر از آنها قرص‌هاي رواگردان مصرف كرده بودند.

وي اظهار داشت: طيف سني مصرف‌كننده‌ها بين ‪ ۱۵‬تا ‪ ۳۰‬سال و ماكزيمم مصرف بين ‪ ۱۸‬تا ‪ ۲۵‬سال است.

گودرزي در مورد مراجعه‌كنندگان به اين مركز گفت: ‪ ۵۰‬تا ‪ ۶۰‬درصد مراجعه‌كنندگان خانم‌ها هستند كه بيشتر به علت ترس از عوارض ناشي از مصرف اين داروها و تاثيرات منفي كه بر روي سيستم‌هاي مختلف بدن مي‌گذارد به اين مركز مراجعه مي‌كنند.

وي ادامه داد: در حالي كه مصرف اين داروها در بين آقايان بيشتر است تنها ‪ ۴۰‬تا ‪ ۴۵‬درصد مراجعه‌كنندگان مركز آقايان هستند.

گودرزي با اشاره به اينكه مصرف كراك در ايران بيشتر از ديگر محرك‌ها است اظهار داشت: در اروپا و آمريكا مواد با درصد خلوص بالا مصرف مي‌شود ولي در ايران هر مقدار كه كراك باشد با نسبت يك به ‪ ۱۰۰‬از مواد ديگر مخلوط مي‌شود و ‪ ۱‬تا ‪ ۲‬درصد بيشترين درصدي كه هرويين اضافه مي‌شود، به همين خاطر بيشتر مراجعه‌كنندگان علايم مسموميت با هرويين را دارند.

وي با اشاره به پرونده يكي از مراجعه‌كنندگان به اين مركز گفت: اين دختر ‪ ۱۶‬ساله در يكي از پارتي‌هاي شبانه به همراه دوست پسر ‪ ۱۸‬ساله‌اش شركت كرده بوده، در اين پارتي‌ها شخصي به نام ساقي براي دخترها و پسرهاي تنها يك همراه و پارتنر رديف مي‌كند، همان ساقي در نوشيدني اين دختر دارويي به نام هيدروكسيد نيترات (‪ (GHB‬را اضافه كرده بوده، اين دارو به خوبي در نوشيدني حل مي‌شود و موجب تغيير رنگ نوشيدني هم نمي‌شود، وقتي دختر اين نوشيدني را مي‌خورد دچار اختلالات هوشياري مي‌شود و توسط آن پسر مورد سوء استفاده جنسي قرار مي‌گيرد.

وي ادامه داد: بعد از اينكه دختر به هوش مي‌آيد و متوجه موضوع مي‌شود از شدت ترس مشكل را با دوستش در ميان مي‌گذارد و دوستش هم به خانواده اطلاع مي‌دهند و بعد به اين مركز مراجعه مي‌كند.

گودرزي گفت: متاسفانه به دليل مباحث حيثيتي و خانوادگي بسياري از افراد اين مسايل رااز خانواده‌ها پنهان مي‌كنند و براي رفع آن به افراد غير مسوول مراجعه مي‌كنند، همين مسائله عاملي براي سوء استفاده افراد سودجو است.

وي همچنين به مورد ديگري از مصرف‌كنندگان قرص‌هاي روان گردان اشاره كرد و افزود: دختر ‪ ۱۸‬ساله‌اي بعد از اينكه در قاعدگي ماهانه‌اش اختلال به وجود مي‌آيد به پزشك مراجعه مي‌كند و متوجه مي‌شود كه سه ماهه بار دار است.

ازديگر مراجعه‌كنندگان به اين مركز پسر ‪ ۲۱‬ساله‌اي بوده كه در يكي از پارتي‌هاي شبانه شركت كرده و بعد از مصرف به شدت خود را به در و ديوار كوبيده و با ايست تنفسي روبرو شده بوده است كه به اين مركز آورده مي‌شود و با انجام اقدام‌هاي لازم و به موقع از مرگ نجات پيدا مي‌كند.

وي گفت: پس از معالجه لازم است كه اين افراد تحت نظر روان‌شناسان و مشاوران متخصص در اين حوزه قرار بگيرند و خانواده‌ها نيز با نظارت درست و مناسب از انحراف و مصرف دوباره آنها جلوگيري كنند.

گودرزي گفت: در كشورهاي دنيا يك هزار و ‪ ۴۰۰‬نوع از اين داروها تجارت مي‌شود و به علت پول‌هاي كلاني كه دراين راه رد و بدل مي‌شود، تجارت اين داروها هر روز رو به گسترش است.

گودرزي افزود: بعد از تجارت نفت تجارت داروهاي قاچاق در رده دوم قرار دارد و بيش ‪ ۱۵‬هزار سايت در دنيا اين داروها را تبليغ مي‌كند، تا كنون در كشور ما بيش از ‪ ۳۰۰‬نوع از اين داروها شناسايي شده است.

در همين رابطه معاون امورفرهنگي و پيشگيري سازمان بهزيستي فارس گفت:
درمان علمي و قطعي در كشور براي مصرف‌كنندگان قرص‌هاي روان گردان مدون نشده است.

معصومه فروتن افزود: در پژوهشي ‪ ۸۷‬درصد از افراد مصرف‌كنندگان اين‌گونه قرص‌ها خودشان را معتاد نمي‌دانند.

وي در مورد دليل اين موضوع اظهار داشت: اين قرص‌ها بيشتر در مجالس محفلي مصرف مي‌شود و خيلي از افراد نمي‌دانند چه نوع ماده‌اي را مصرف مي‌كنند.

وي ادامه داد: اين مواد به صورت خالص به دست مصرف‌كنندگان ايراني نمي‌رسد و عده‌اي افراد سودجو در لابراتواراي غيرقانوني اقدام به توليد اين گونه مواد مي‌كنند، در سال‌هاي اخير اين مواد با موادي مثل متادون، استون و مواد شيميايي ديگر مخلوط شده و مشكلات بهداشتي و روحي بسياري براي افراد مصرف‌كننده ايجاد كرده است.

مسول دفتر اعتياد سازمان بهزيستي فارس گفت: به دليل وجود ناخالصي در قرص‌ها ومواد روان‌گردان همزمان ممكن است فرد دچار توهم، هيجان، افزايش قدرت جنسي و مشكلات ديگري نيز بشود.

دكتر قدرت محكم افزود: برنامه پيشگيري در كشور تا سال ‪ ۱۳۸۱‬مبتني بر آگاه‌سازي بود با ارائه كتابچه به افراد بود، پس از بررسي‌هاي انجام شده مسوولان به اين نتيجه رسيدند كه بدون دخالت مصرف‌كنندگان كار جواب نمي‌دهد.

وي ادامه داد: از سال ‪ ۸۱‬به بعد ديدگاه مسوولان متولي اين شد كه براي پيشگيري، از طرح پيشگيري اجتماع محور استفاده شود، مبنا و اصول اين برنامه مردم هستند و برنامه از پايين به بالا در محله‌ها، محيطهاي كار و آموزش اجرا مي‌شود.

محكم گفت: در اين طرح در مدرسه دانش‌آموزان، مديران و كاركنان بايد با هم انديشي برنامه‌اي پيشگيرانه را طراحي كنند و به مدت يكسال آن را اجرا كنند.

وي با بيان اينكه اجراي اين طرح موفقيت‌آميز بوده افزود: در اين طرح چون خود افراد دخيل هستند حساسيت بيشتري براي اجرا نشان مي‌دهند، ضمن اينكه چون برنامه‌ريزي با خود افراد و با توجه به آداب، فرهنگ، باورها و عقايد افراد همان منطقه است اين طرح موفق بوده و پيشرفت خوبي داشته است.

فروتن اظهار داشت: رويكرد جديد سازمان بهزيستي در طرح پيشگيري اجتماعي محور، اجراي طرح تاب آوري است.

وي افزود: در طرح تاب‌آوري به جاي اينكه بر روي نقاط ضعف فكر شود به نقاط قوت افراد فكر مي‌شود و آنها را تقويت مي‌كنند، به جاي نگراني از اينكه چه ندارد به داشته‌ها فكر مي‌كنيم و ديدگاه از خطرنگر به سلامت‌نگر تغيير مي‌كند.

او ادامه داد: بچه‌ها به گونه‌اي آموزش مي‌بينند كه در برابر مسايل و مشكلات تاب بياورند و در مواقع بحراني بتوانند شرايط و موقعيت خود را مديريت كرده و با قرار گرفتن در محيط آلوده، آسيب ديده نشوند.

محكم گفت: مصرف كنترل شده وجود ندارد و هر مصرف‌كننده اي روزي مصرف كننده دائم مي‌شود، همه چيز از همين مصرف گاه به گاه و تفريحي شروع مي شود.

وي افزود: عوارض زود هنگام خوشايند، عوارض ناخوشايند دير هنگام را به دنبال دارد، افراد مصرف‌كننده به خاطر غرور كاذب كه دارند احساس متفاوت بودن مي‌كنند و فكر مي‌كنند افراد معتاد تنها كساني هستند كه در كنار خيابان‌ها يا در جوي آب افتاده‌اند.

با توجه به جمعيت جوان ايران، وجود مشكلات اقتصادي، افزايش تعداد بيكاران و نبود امكانات تفريحي مناسب در كشور، فرصت مناسبي براي سوء استفاده افراد سودجو در جامعه به وجود آمده است.

توزيع وسيع قرص‌هاي محرك و روان گردان در بازار با قيمت پايين و افزايش مصرف اين مواد به ويژه در ميان قشر نوجوان و جوان جامعه زنگ خطر را براي خانواده‌ها و مسوولان به صدا در آورده است.

اطلاع‌رساني به موقع و گسترده در مورد عوارض خطرناك اين مواد، فراهم آوردن فضايي دوستانه و امن در خانواده‌ها و افزايش تعامل بر پايه اعتماد متقابل بين افراد جامعه و مسوولان مي‌تواند تا حدودي از گسترش سريع مصرف اين مواد در كشور جلوگيري كند.ك/‪۴‬
 دوشنبه 22 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن