واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس شركت سهامي فرش ايران: نوآوري و خلاقيت عامل رونق صنعت فرش است
داخلي. اقتصادي. فرش
رييس شركت سهامي فرش ايران گفت: ايجاد نوآوري و خلاقيت در توليدات فرش دستباف عامل مهم موفقيت و رونق اين صنعت است و موجب افزايش صادرات آن در بازارهاي جهاني ميشود.
"جلالالدين بصام" روز دوشنبه در حاشيه نمايشگاه فرش دستباف مشهد در يك نشست خبري افزود: از مهمترين مشكلات توليد فرش دستباف كشورمان فقدان تنوع توليدات و تطبيق نداشتن با سلايق بازار از جمله بازارهاي جهاني است.
به گزارش ايرنا وي گفت: توليد فرش مبتني بر نقشههاي قديمي و سنتي در كاهش فروش و رقابت پذيري آن در بازارهاي داخلي و جهاني موثر بوده و ايجاد طرحهاي ابتكاري و نو و متكي بر سلايق بازار در افزايش فروش و ارزش افزوده توليدات فرش دستباف در بازارهاي داخلي و جهاني بسيار تاثير گذار است.
وي اضافه كرد: شركت سهامي فرش ايران براي رفع اين مشكل، گروهي را به كشورهاي مختلف و به خصوص نمايشگاههاي مختلف فرش در سطح جهان اعزام كرده و يا اعزام ميكند و اين گروه ضمن بررسي سلايق مشتريان، آنها را جمعآوري و به توليدكنندگان داخلي ارايه ميدهند.
وي بدون توضيح بيشتر بيان كرد: قيمت تمام شده فرش دستباف سال گذشته نسبت به سال ۲۰ ،۱۳۸۵الي ۱۰۰درصد افزايش داشت و اين معضل موجب كاهش چهار الي ۲۰درصدي صادرات فرش ايران در اين مدت شد.
وي تعداد بافندگان فرش دستباف را در سطح كشور طي پارسال يك ميليون و ۱۰۰هزار نفر ذكر كرد و گفت: با توجه به شرايط سخت زمستان پارسال و خسارات بسيار خشكسالي بر بخش كشاورزي پيش بيني ميشود تعداد بافندگان و فعالان اين بخش امسال به يك ميليون و ۲۰۰هزار تن افزايش يابد.
وي بدون توضيح بيشتر گفت: ميزان توليد سالانه فرش در كشور از پنج ميليون و ۸۰۰متر در سال ،۱۳۸۵سال گذشته به پنج ميليون و ۲۰۰هزار متر مربع كاهش يافت.
رييس شركت سهامي فرش ايران گفت: از مجموع توليدات فرش كشور در پارسال، دو ميليون و ۱۰۰هزار مربع صادر شده و بقيه به مصرف داخلي رسيد.
بصام پيش بيني كرد: با توجه به مسائل مطرح شده، مجموع توليد فرش در سطح كشور امسال به پنج ميليون و ۸۰۰هزار متر مربع افزايش يابد.
معاون مركز ملي فرش ايران هم در اين جلسه گفت: بر اساس توافق حاصله ميان مركز ملي فرش دستباف و سازمان توسعه تجارت، سهم فرش دستباف از جوايز صادراتي طي پارسال و امسال بر مبناي پنج درصد ارزيابي ميشود.
"محمدرضا عابد" افزود: سهم پنج درصدي فرش دستباف در جوايز صادراتي در بودجه سال ۸۷هم لحاظ شده و در لايحه بودجه سال جاري ۲۵ميليارد ريال اعتبار براي مركز ملي فرش پيشنهاد شد.
عابد خاطر نشان كرد: افزايش قيمت مواد اوليه از ديگر مشكلات توليد فرش دستباف ايران است كه در افزايش قيمت تمام شده آن نقش دارد لذا دولت با پرداخت يارانه خريد مواد اوليه، از توليدكنندگان اين بخش حمايت ميكند.
وي خاطرنشان كرد: دولت در قالب طرحي از توليدكنندگان فرش دستباف از جمله در قالب مجتمعهاي فرش بافي حمايت ميكند.
او گفت: بر اين اساس به هر يك از دارندگان مجتمعهاي فرش بافي كه ۷۰۰ متر زمين و ۳۰۰متر زيربنا به همراه ۲۰دار قالي بافي داشته باشند، ۵۰۰ ميليون الي سه ميليارد ريال تسهيلات پرداخت ميشود.
سومين نمايشگاه فرش دستباف ايران با شركت ۶۰شركتكننده داخلي پنجم لغايت دهم خردادماه جاري در محل نمايشگاه بينالمللي مشهد داير است.
شركتكنندگان در اين نمايشگاه توليدات خود را در زمينههاي مختلف از جمله انواع فرش دستباف، تابلوفرش، گليم، گبه و جاجيم در فضايي به وسعت شش هزار مترمربع در معرض ديد عموم قرار دادهاند.ك/۳
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]