تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835347927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارشوزير بازرگاني(1)ريشه هاي تورم ايران در افزايش قيمت جهاني است


واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشوزير بازرگاني(1)ريشه هاي تورم ايران در افزايش قيمت جهاني است
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد صنعت و بازرگاني افزايش قيمت كالا و مواد غذايي در كشور ناشي از گراني 40 تا 400 درصدي محصولات در بازارهاي جهاني است كه وزارت بازرگاني با مديريت به هنگام توانست بخش بسيار عظيم آن را مهار كند.


به گزارش خبرنگار موج، سيد مسعود مير كاظمي وزير بازرگاني در نشستي مطبوعاتي بااعلام اين مطلب اظهارداشت:ريشه هاي گراني در كشور را بايد در بازارهاي جهاني جستجو كرد و بايد دانست كه جهش هاي نرخ در بازار داخلي ناشي از افزايش قيمت در بازارهاي جهاني است. تا جايي كه در نشست آنكهاد نيز مسئولان كشورهاي مختلف از وضعيت پيش آمده ابراز نگراني كردند.
وي افزود:سران كشورهاي مختلف در تامين مايحتاج مردم و از افزايش نرخ كالاها به شدت نگران بودند اما وزارت بازرگاني توانست علي رغم بحران هاي موجود در بازارهاي جهاني با سياستهاي مناسب و تنظيم بازار به هنگام از بحران هاي مختلف در كشور جلوگيري كند.

ارائه پيش نويس قوانين جديد صادرات و واردات
ميركاظمي در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص زمان ارائه پيش نويس قانون صادرات و واردات گفت: پيش نويس جديد اين قوانين در زمان مجلس هفتم ارائه شد اما به دليل نبود زمان كافي دراين مجلس بررسي نشده و به تصويب نرسيد.
وي اذعان داشت: با توجه به اينكه در مجلس هفتم فرصت كافي براي بررسي و تصويب قوانين جديد صادرات و واردات نبود اميدواريم اين قوانين درمجلس هشتم مصوب شود.
وزير بازرگاني با اشاره به اينكه از سوي وزارت خانه آيين نامه هايي تصويب شده است، تصريح كرد: با تصويب اين آيين نامه ها و حذف مجوزهاي واردات كالا به غير از برخي از اقلام مشخص شده كه وارداتشان توسط دولت صورت مي گيرد، وارد كنندگان و صادر كنندگان نياز به دريافت مجوز براي صادرات و واردات ندارند.
مير كاظمي ثبت سفارش الكترونيكي و حذف حضور فيزيكي متقاضيان براي ثبت سفارش كالا را از ديگر اقدامات اين وزارتخانه براي تسهيل تجارت در كشور برشمرد و گفت: با تهيه نرم افزاري فرآيند ثبت سفارش كالا و ساير خدمات تجاري به صورت الكترونيكي به متقاضيان عرضه مي شود.

راه اندازي واحدهاي توليد نان صنعتي ضروري است
وزير بازرگاني با اشاره به وضعيت نامناسب نان و ضرورت اصلاح ساختار توليد نان در كشور اذعان داشت: ايجاد واحدهاي توليد نان صنعتي يك ضرورت است.
مير كاظمي با اشاره به اينكه 39 هزار ميليارد ريال يارانه نان كشور است، اذعان داشت: بخشي از اين يارانه ها به دست مردم نمي رسد چرا كه بخشي از اين يارانه ها براي خبازي ها هزينه مي شود. و سهم آرد 75 ريالي در قيمت تمام شده بسيار اندك است كه اين از عمده ترين چالش هاي وزارت بازرگاني در بخش نان است.
مير كاظمي با بيان اين مطلب كه به نحوه تهيه نان و كيفيت نان هاي عرضه شده ايراداتي وارد است، اذعان داشت: وزارت بازرگاني با جسارت توانست در حوزه آرد و نان تحولات مثبتي را شروع كند كه از جمله اين اقدامات خريد گندم آن لاين و توزيع آرد شبكه اي و تلا ش براي راه اندازي واحدهاي نان صنعتي مي باشد.
وزير بازرگاني با بيان اين مطلب كه با راه اندازي واحدهاي نان صنعتي و افزايش كيفيت نام مي توان در ميزان يارانه ها صرفه جويي كرد، اذعان داشت: اگر بتوانيم سالانه هزار ميليارد ريال با راه اندازي واحدهاي نان صنعتي سالانه صرفه جويي كنيم شاهد تاثير مثبتي در اقتصاد كشور خواهيم بود.

دولت نهم هماهنگ ترين دولت است
وزير بازرگاني در خصوص هماهنگي در ميان بخش هاي مختلف در دولت نهم اذعان داشت: دولت نهم هماهنگ ترين دولت بوده و ما كمتر شاهد چالش بخش هاي مختلف در اين دولت هستيم.
وي با اشاره به افزايش عوامل توليد اظهار داشت: افزايش هزينه هاي توليد يكي از دلايل افزايش نرخ است اما اين امر نتوانسته هماهنگي ميان دستگاه ها را با مشكل مواجه كند و دليل ايجاد تورم نيز نبوده است.
وي خاطر نشان كرد: يكي از دلايل افزايش نرخ كاهش عرضه است و در بسياري از اين كاهش عرضه ها به دليل اينكه دولت عامل توليد نبوده بخش دولتي نيز هيچ دخالتي نداشته است.
وي با اشاره به افزايش نرخ مرغ و تخم مرغ گفت: در سال گذشته به دليل وجود سرما بسياري از مرغان تخم گذار از بين رفتند كه اين امر موجب گراني مرغ و تخم مرغ شد. اما از آنجايي كه وزارت بازرگاني و وزارت جهاد كشاورزي در توليد اين دو محصول دخالتي نداشته اند و توليد مرغ و تخم مرغ از سوي بخش خصوصي صورت مي گرفت، بنابراين نمي توان دولت را در ايجاد برخي گرانيها دخيل دانست.

تاكيد وزارت بازرگاني بر ايجاد بانك اصناف
مير كاظمي در خصوص ايجاد بانك اصناف از سوي شوراي اصناف كشور اظهار داشت: دولت حاضر است تمامي يا بخشي از يك بانك را به اصناف واگذار نمايد .
وزير بازرگاني ادامه داد: واگذاري سهام يك بانك به اصناف بهتر از ايجاد يك بانك توسط اين بخش است.
وي با تاكيد بر واگذاري يك بانك از سوي دولت به شوراي اصناف كشور تصريح كرد: با ايجاد شوراي اصناف جديد نيز خواهان اين هستيم تا مسئله واگذاري بانك به اصناف از سوي مسئولان اين بخش پيگيري شود و من به عنوان هيات عالي اصناف اعلام مي كنم واگذاري بانك به اصناف فرصت مناسبي براي اين بخش است كه بايد از آن استفاده مي‌كنند.

خروج سيمان از سبد حمايتي مشروط به تثبيت نرخ
وزير بازرگاني در پاسخ به سوالي در خصوص خروج سيمان از سبد حمايتي اذعان داشت: تا زماني كه براي سيمان نرخ ثابتي از سوي وزارت بازرگاني، وزارت صنايع و معادن وانجمن سيمان تعيين نشود، و وزارت صنايع و انجم سيمان تضمين نكنند كه مي توانند نرخ فوق را در سراسر كشور ثابت نگه دارند، سيمان همچنان در سبد حمايتي باقي خواهد ماند.
مير كاظمي با اشاره به اينكه ظرفيت توليد سيمان در سال گذشته 40 ميليون تن بوده كه اين رقم در سال 85، 35 ميليون تن بوده است، اظهار داشت: با توجه به رشد 5 ميليون تني ظرفيت توليد سيمان طي يك سال مذكور حجم كارهاي عمراني بيش از دو برابر شده است.
براساس آمار ارائه شده در حال حاضر 22 هزار كد پروژه سيمان دولتي دريافت مي كنند و تا زماني كه ما مطمئن نشويم بخش دولتي و خصوصي و مردم مي توانند با خروج سيمان از سبد حمايتي اين كالا را با نرخ ثابت تهيه كنند، اجازه خروج سيمان از سبد حمايتي را نمي دهيم.
وي با اشاره به اينكه منطقه ما تا سال 2010 نياز بحراني به سيمان دارد، اظهارداشت: براساس افزايش نياز گاهي اوقات نرخ سيمان به شدت بالا رفته تا جايي كه دولت ها مجبور به تعيين نرخ شده اند. و به همين جهت اجازه خروج سيمان از سبد حمايتي را تازماني كه مشمول قيمت گذاري شود نمي دهيم.

ريشه هاي تورم ايران در افزايش قيمت جهاني
وزير بازرگاني در خصوص علت ايجاد تورم در كشور گفت: ريشه هاي تورم ايران در افزايش قيمت جهاني كه آن را براي مسئولان و كارشناسان اقتصادي توضيح خواهم داد.
وي با اشاره به اينكه نرخ كالا و محصولات از سال 2005 افزايش و در سال 2007 شدت گرفت، اذعان داشت: مسئولان بسياري از كشورها با كاهش نرخ صعود رايگان كردن خدمات درماني و توزيع كالا برگ فشارهاي اقتصادي را بر مردم كم كره اند.
مير كاظمي با اشاره به افزايش نرخ برنج و مواد غذايي گفت: لازم است بخش خصوصي بر تامين و واردات مواد غذايي وارد شود تا اين بحران در كشور كاهش يابد.

توقف صادرات گندم براي تامين نياز داخلي
وزير بازرگاني در خصوص كاهش صادرات گندم در سال گذشته اظهار داشت: با توجه به اينكه خشكسالي و وقوع بحران در بازار مواد غذايي پيش بيني شده بود، بنابراين علي رغم درخواست كشورهاي مختلف براي خريد گندم از ايران ما ظرفيت صادراتي گندم ايران كه حدود 1 ميليون تن بود را كامل مورد بهره برداري نداديم و تنها 550 تن از ظرفيت مذكور را استفاده كرديم تا در زمان خشكسالي و گراني با مشكل خاصي مواجه نشويم و به همين جهت امسال بيشترين ذخيره استراتژيك گندم را داريم.

مشكل وزارت بازرگاني در تامين برنج كالا برگي
وزير بازرگاني با تاكيد بر ورود بخش خصوصي براي تامين برنج مورد نياز كشور تصريح كرد: اگر بخش خصوصي نسبت به واردات برنج اقدام كند با مشكلي براي تامين ما يحتاج مردم مواجه نمي شويم و وزارت بازرگاني نيز براي تنظيم بازار ذخيره برنج كافي را دارد.
وي در خصوص عرضه برنج كالا برگي گفت: در حال حاضر براي تامين 600 هزار تن سهميه برنج كالا برگي مشكل داريم.

عدم برداشت 800 ميليون دلاري از حساب ذخيره ارزي
مير كاظمي با تكذيب برداشت 800 ميليون دلاري از حساب ذخيره ارزي براي واردات ميوه اظهار داشت: واردات ميوه توسط دولت صورت نگرفته و بخش خصوصي در زمينه صادرات و واردات ميوه فعاليت داشته است تا جايي كه در سال گذشته توسط بخش خصوصي 1 ميليارد و 772 ميليون دلار ميوه خشك و تازه صادر و 288 ميليون دلار ميوه وارد شده است.
وي ادامه داد: واردات سيب و مركبات نيز در سال گذشته 215 هزار و 375 تن و صادرات آن 220 هزار و 773 تن بوده است.
مير كاظمي با اشاره به عملكرد مثبت وزارت بازرگاني در كنترل نرخ ميوه و بالا بردن نرخ خريد ميوه روي درخت از كشاورزان گفت: در زمستان 83 قيمت مركبات روي درخت 70 تومان بود و در حالي كه در نوروز 84 اين مركبات كيلويي 2000 تومان به فروش مي رسيد اما در سال اخير قيمت روي درخت مركبات 450 تا 550 تومان بود كه در بازار 850 تومان به فروش مي رسيد.
وي در خصوص گراني قيمت سيفي جات گفت: برداشت دير هنگام، طولاني شدن فصل سرما و افزايش نرخ سيفي جات در كشور هاي همسايه موجب شد تا با بالارفتن صادرات سيفي جات قيمت اين محصولات با نوسان مواجه شود. و در حال حاضر در بازار سيفي جات با مشكلي مواجه نيستيم.

واردات شكر
در سال 84هم زمان با شروع كار دولت نهم قيمت شكر در بازار داخلي به 1100 تا 1200 تومان رسيد و به دليل نبود موجودي كافي شكر در انبارها تنظيم بازار اين كالا با مشكل مواجه شد.
وي افزود: كارخانجات در آن سال به دليل دريافت يارانه هاي زود هنگام شكر خود را به بخش خصوصي فروختند و افزايش قيمت جهاني و تعرفه 150 درصدي واردات شكر كشور را با مشكل مواجه كرد.
وي با اشاره به اعمال محدوديت ها به دليل دسترسي ايران به انرژي هسته اي گفت: در سال 84 ، 160 هزار تن موجودي شكر داشتيم و براي اينكه بتوانيم شكر مورد نياز سال اينده را تامين و بحران را در بازار را فروكش كنيم اقدام به خريد 650 هزار تن شكر با قيمت560 تومان و كاهش تعرفه نموديم.
وي با اشاره به آمار مركز پژوهش هاي مجلس در خصوص 5 برابر شدن واردات شكر گفت: به دليل اعمال محدوديت ها از سوي بخشي كشورها ناچار شديم ذخيره استراتژيك كشور را براي 2 سال انجام دهيم كه اين امر از سوي مركز پژوهش هاي مجلس بر واردات بي رويه كالا از سوي وزارت بازرگاني تعبير شد.
وي با اشاره به اينكه مصرف ماهانه شكر در كشور 185 هزار تن است، اذعان داشت: در سال 85 و 86 ، دو ميليون و 250 هزار تن نيشكر و چغندر قندي داشتيم و ميزان مصرف كشور 2 ميليون و 200 تا 250 هزار تن بود و ميزان واردات شكر نيز 3 ميليون و 480 هزار تن انجام شد.
 يکشنبه 5 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن