واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آلات واشياي تاريخي موسيقي در مراغه به نمايش درآمد
داخلي. فرهنگي. تاريخي. نمايشگاه.
همزمان با آغاز همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي، آلات و اشياي تاريخي مرتبط با موسيقي سنتي و كهن ايران زمين، در جنب محل برگزاري اين همايش در معرض ديد عموم قرار گرفت.
سرپرست ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري مراغه روز يكشنبه به ايرنا گفت:اين نمايشگاه با عنوان نواي كهن به مناسبت همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي موسيقيدان بزرگ قرن هشتم و نهم هجري قمري داير شده است.
عليرضا پاشايي، افزود: در اين نمايشگاه ۳۶اشيا با ارزش و منحصر بفرد تاريخي با موضوعيت سير تحول موسيقي ايران از دوران مختلف پيش از تاريخ، دوران تاريخي و اسلامي كه در كاوش از نقاط مختلف كشور بدست آمده به نمايش گذاشته شده است.
وي گفت: در بخش پيش از تاريخ اين نمايشگاه سفالينههاي منقوش با رقصهاي آييني و پيكرههاي گلين مكشوفه از شوش و در بخش تاريخي انواع سنجهاي مفرغي عصر هخامنشي در معرض ديد علاقهمندان قرار گرفته است.
وي از مجسمههاي سفالي و جامهاي نقرهاي و مطلا از دوره ساساني با نقش سازهاي معروف آن عصر شامل بربط ، سرنا ، قاشقك و ارغنون به عنوان ديگر آثار تاريخي به نمايش گذاشته شده ياد كرد.
به گفتهي وي، در بخش اسلامي اين نمايشگاه نيز اشيا مختلفي از دوران سلجوقي، ايلخاني، تيموري و صفويه با نقوش آلات موسيقي نظير چنگ ، دايره و تار نگاه هر بيننده را به خود جلب ميكند.
وي افزود: اين نمايشگاه در نوع خود بينظير بوده و آثار به نمايش درآمده دراين نمايشگاه از موزههاي تهران و آذربايجان شرقي بهصورت امانت گردآوري و در معرض ديد همگان قرار گرفته است.
عبدالقادر، فرزند غيبي حافظ مراغي نظريهپرداز و موسيقيدان چيره دست قرن هشتم و نهم هجري ، شخصيتي مذهبي و اسلامي داشته است.
وي به عنوان يك شخصيت برجسته و صاحب نام در عرصه موسيقي توانست خدمات شايستهاي در اين باب عرضه نمايد.
همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي به همت فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران پنجم و ششم خرداد ماه جاري در زادگاه وي آغاز و در هفتم و هشتم همين ماه در تهران ادامه خواهد داشت.
كهن شهر مراغه با ۲۵۰هزار نفر جمعيت در ۱۴۷كيلومتري جنوب تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است. ك/۳
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]