واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نوزادان زودرس احتياج به آغوش گرم والدين دارند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: دانشمندان در بررسي هاي اخير خود دريافتند، كودكان زودرس نيز مانند ديگر نوزادان احتياج به تماس پوست به پوست و آغوش گرم والدين خود دارند كه اين امر تاثير بسزايي در رشد آنها خواهد داشت.
به گزارش روز يكشنبه بخش انگليسي گروه بين الملل باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز" و به نقل از بي بي سي، يك تيم محققان كانادايي در بررسي هاي خود دريافتند، در آغوش گرفتن نوزاداني كه در ماه هفتم بارداري متولد مي شوند تا حد زيادي استرس و درد ناشي از داروهاي شيميايي كه بر روي آنها آزمايش مي شود را كاهش مي دهد.
بنا بر نتيجه اين تحقيقات كه در مجله BMC Pediatrics، كه مربوط به امراض كودكان است منتشر شد، دانشمندان اعلام كردند، در آغوش گرفتن نوزادان زودرس به فرآيند رشد اين نوزادان كمك شاياني مي كند.
به گفته اين دانشمندان تماس پوست به پوست اين نوزادان با والدينشان در رشد جسماني آنها تاثير بالايي دارد.
پيشتر نيز شواهدي به دست آمد مبني بر آنكه در آغوش كشيدن نوزادان حتي آنهايي كه براي رشد خود نياز به دستگاه دارند نه تنها سلامتي آنها را بهبود مي بخشد بلكه زماني كه نوزاد به رشد كامل رسيد و زمان بيرون آمدن از دستگاه فرارسيد، پيوند والديني اين نوزاد با پدرو مادرش بسيار قوي تر خواهد شد.
اين مطالعات براي اولين بار نوزادان زودرسي كه در هفته 28 تا 31 بارداري به دنيا آمدند را مورد بررسي قرار دادند.
پيشتر دانشمندان گمان مي كردند اين نوزادان به اندازه اي رشد نكرده اند كه بتوانند توسط افراد ديگر لمس شوند.
در آزمايشي، بر روي كودكان زودرسي كه در دستگاه قرار دارند، نمونه اي از خون نوزادان را برداشته تا ميزان قند خون آنها اندازه گيري شود كه اين مرحله بسيار دردناك است و در مراحلي چندين دقيقه زمان لازم است تا اين نوزادان را آرام كرد كه اين استرس براي سلامت نوزاد بسيار ضرر دارد.
دانشمندان كانادايي يك سري آزمايشات را بر روي نوزاداني كه به طور مداوم مورد نوازش والدين خود قرار مي گيرند يا با آنها تماس پوست به پوستي برقرار مي كنند، انجام دادند و تاثير حركات صورت، ميزان ارتباطات قلبي نوزاد و والدين و سطح اكسيژن خون را در اين بررسي ها مورد مطالعه قرار دادند.
نتايج آزمايشات حاكي از آن بود، نوزاداني كه مورد نوازش والدين خود قرار گرفته بودند پس از 90 ثانيه ميزان درد در آنها قطع شد و اين در حالي بود كه ديگر نوزادان زمان بيشتري را براي رفع استرس ناشي از درد لازم داشتند.
70 درصد از اين نوزادان نيز پس از اينكه در آغوش والدين خود قرار گرفتند، هيچ گونه احساس دردي در زمان نمونه برداري خونشان نشان ندادند./103/125
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 494]