واضح آرشیو وب فارسی:موج: در ديدار رييس كل سازمان توسعه تجارت ايران و رييس اتاق بازرگاني و صنايع غنا غنا خواستار حضور سرمايه گذاران ايراني در اين كشور شد
خبرگزاري موج - زمينه هاي همكاري و توسعه روابط تجاري و اقتصادي ايران و غنا در ديدار معاون وزير بازرگاني و رييس كل سازمان توسعه تجارت ايران با رييس اتاق بازرگاني و صنايع غنا مورد بررسي قرار گرفت.
به گزارش موج به نقل از روابط عمومي سازمان توسعه تجارت ايران، ويلسون آتاكروفا (Wilson Atta Krofah) رييس اتاق بازرگاني و صنايع غنا با اشاره به بعد مسافت و نبود روابط بانكي به عنوان دو مشكل اساسي توسعه روابط اقتصادي دو كشور، گفت: از طريق ايجاد روابط بانكي مستقيم و راه اندازي خطوط حمل ونقل بين دو كشور مي توان موانع ارتباطي را حذف كرد و به بسط روابط تجاري غنا و ايران سرعت بخشيد.
وي افزود: در اين صورت بسياري از محصولات، بي واسطه بين دو كشور مبادله خواهد شد.
رييس اتاق بازرگاني غنا تاكيد كرد: كشور غنا در زمينه كشاورزي به خصوص كشت بهترين محصولات مناطق گرمسيري، همچون آناناس، نارگيل، كاكائو و ارائه به بازارهاي جهاني داراي توانمندي ها و پتانسيل هاي بالقوه است.
وي ادامه داد: كشور ما از كمك و سرمايه گذاري ايران در اين بخش و احداث كارخانه فرآوري محصولات غذايي در غنا استقبال مي كند و آماده همه گونه همكاري در اين زمينه هستيم.
«كروفا» با اشاره به عضويت غنا در اتحاديه منطقه اي «اكواس» (سازمان همكاري هاي اقتصادي غرب آفريقا) و موافقت نامه تجارت آزاد غنا با اتحاديه اروپا، گفت: ايران مي تواند با احداث كارخانه در غنا از امتياز صدور كالا به اروپا، بدون پرداخت حقوق ورودي برخوردار شود.
وي حضور سرمايه گذاران هندي و چيني در تمامي عرصه هاي تجاري و اقتصادي غنا، به خصوص در زمينه سدسازي را گسترده خواند و افزود: دولت غنا قصد دارد فرصت سرمايه گذاري در پروژه ها را براي ساير كشورها نيز ايجاد نمايد و ايران مي تواند سهم خود را از بازار غنا به دست آورد.
رييس اتاق بازرگاني و صنايع غنا بر تمايل كشورش به بهره گيري از توان خدمات فني - مهندسي ايران براي بازرسي خطوط راه آهن و احداث راه آهن از غرب به مركز غنا تاكيد و خواستار مساعدت ايران در اين زمينه ها شد.
دكتر مهدي غضنفري رييس كل سازمان توسعه تجارت ايران، نيز در سخناني خاطر نشان كرد: نخستين قدم براي بسط و توسعه روابط بين دو كشور، استقرار سفارتخانه غنا در ايران است.
وي از افتتاح سفارتخانه غنا طي چندماه آينده در تهران ابراز خرسندي كرد و اظهار داشت: در صورت واگذاري زمين توسط مسئولين غنايي، تاسيس مركز تجاري در آن كشور توسط بخش خصوصي و حمايت سازمان توسعه تجارت ايران بررسي خواهد شد تا تجارت و فعاليتهاي اقتصادي ميان دو كشور تسهيل گردد.
معاون وزير بازرگاني ادامه داد: سازمان توسعه تجارت ايران، از طريق اعزام هيات هاي تجاري و برگزاري نمايشگاه ها، فرصت هاي همكاري اقتصادي با غنا را شناسايي و اين اطلاعات را در اختيار فعالان اقتصادي كشور قرار خواهد داد.
در پايان رييس كل سازمان توسعه تجارت آمادگي ايران را براي امضاء موافقت نامه هاي بازرگاني و برقراري ترتيبات تجارت ترجيحي اعلام كرد.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]