تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه كسى مستحق دوستى خداوند و خوشبختى باشد، مرگ در برابر چشمان او مى آيد و آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816753982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بازار محصولات كشاورزي با واردات تنظيم نمي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بازار محصولات كشاورزي با واردات تنظيم نمي‌شود


كشاورزي- سازمان جهاني خواربار و كشاورزي در جديدترين گزارش خود پيش‌بيني كرده است، با بروز خشكسالي و كاهش بارندگي، توليد گندم، جو و ذرت در ايران طي سال‌جاري 8/2 ميليون كاهش يابد و توليد برنج بدون تغيير باقي بماند.

با اين روند ايران براي تامين نياز بازار داخلي نيازمند واردات بيش از 6 ميليون تن غلات خواهد بود و پيش‌بيني مي‌شود توليد غلات در كشورمان به كمتر از 20 ميليون تن كاهش يابد.

با احمد نيكفر عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي گفت‌وگو كرده‌ايم.

* تاثير خشكسالي بر كاهش توليد محصولاتي مانند گندم و جو در سال زراعي جاري را چگونه پيش‌بيني مي‌كنيد؟

بيشترين تاثير خشكسالي اخير بر توليد برخي غلات مانند گندم، جو و ذرت خواهد بود و پيش‌بيني مي‌شود با توجه به تاثير كشت ديم در توليد محصولاتي مانند گندم و جو امسال كاهش 4 ميليون تني اين محصولات در بخش ديم را شاهد باشيم.

با اين روند ضروري است تا با به كارگيري تمهيداتي مانند آبياري مناسب و كاهش سطح زيركشت محصولاتي مانند صيفي‌جات كه نيازمند آبياري بيشتر است از كاهش سطح زيركشت و توليد غلات آبي جلوگيري كرد. گرچه بيشترين خسارت ناشي از خشكسالي اخير بر كشت ديم غلات بوده و عملا بيش از 5 ميليون تن غلات ديم كشور از بين رفته است.

آنچه مشخص است امسال بسياري از اهداف پيش‌بيني شده براي افزايش توليد محصولات كشاورزي محقق نشده و بايد مسئولان نسبت به تامين نياز داخل به محصولات كشاورزي چاره‌انديشي كنند.

* با توجه به خشكسالي اخير و ضرورت واردات محصولاتي همچون گندم و جو، وضعيت خودكفايي اين محصولات را چگونه پيش‌بيني مي‌كنيد؟

واقعيت آن است كه حدود 5/3 الي 4 ميليون تن گندم و جو توليد داخلي به شكل ديم بوده و به‌صورت مستقيم از شرايط جوي تاثير مي‌پذيرد كه با اين روند نمي‌توان تاثير پذيري خودكفايي در توليد اين محصولات از شرايط جوي را انكار كرد.

واقعيت آن است كه در 40‌سال گذشته حدود 27 خشكسالي در كشورمان را شاهد بوده‌ايم اما در سال‌هاي اخير با بهبود شرايط توليد و رشد عملكرد در واحد سطح از رقم 2/2‌ميليون‌تني 10‌سال گذشته به 2/5‌ميليون تن كنوني رسيده‌ايم.

با توجه به خشكسالي و از بين رفتن گندم ديم، پيش‌بيني مي‌شود در سال زراعي جاري توليد گندم آبي به 9 تا 10‌ميليون تن كاهش يافته و با توجه به نياز بيش از 11 ميليون تني مصرف داخل نيازمند واردات بيش از 2‌ميليون تن گندم هستيم.

همچنين در ساير محصولات كشاورزي مانند ميوه و سبزي و صيفي و غلات نيز با توجه به كاهش سطح زيركشت و توليد نيازمند واردات هستيم.

* با توجه به افزايش قيمت‌ جهاني محصولات كشاورزي، افزايش واردات محصولاتي مانند برنج تا چه حد قادر به رفع نابساماني كنوني بازار است؟

با وجود خشكسالي اخير و كاهش ميزان توليد بسياري از محصولات كشاورزي در سال‌جاري، بايد توجه كرد كه نمي‌توان تنها با تكيه بر واردات اين محصولات و تامين نياز بازار داخلي، از افزايش قيمت و نابساماني اين محصولات جلوگيري كرد چرا كه قيمت‌هاي جهاني برخي محصولات كشاورزي در بازارهاي جهاني بيش از قيمت اين محصولات در داخل كشور بوده يا درصورت پايين‌تر بودن قيمت برخي ديگر از اين محصولات نيز نمي‌توان انتظار داشت كه محصول وارداتي قادر به تامين نياز و پاسخگويي به انتظارات مصرف‌كننده داخلي باشد.

بايد توجه كرد كه قيمت جهاني برخي مواد غذايي حدود 2 برابر قيمت اين كالاها در بازارهاي داخلي بوده و با اين روند افزايش واردات اين كالا‌ها نيز تاثيري در كاهش قيمت و تنظيم بازار داخلي محصولات مذكور نخواهد داشت.

تاريخ درج: 4 خرداد 1387 ساعت 21:32 تاريخ تاييد: 5 خرداد 1387 ساعت 00:55 تاريخ به روز رساني: 5 خرداد 1387 ساعت 00:54
 يکشنبه 5 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن