تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى رود، همچنان كه نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851671266




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واردات ميوه باز هم انجام خواهد شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: واردات ميوه باز هم انجام خواهد شد؟


هر سال اعتراضاتي از سوي كشاورزان و وعده‌هايي از طرف مسوولان براي مهار و كنترل واردات بي‌رويه ميوه مطرح، اما در سال بعد، ماجرا تكرار مي‌شود و ميوه‌هاي رنگارنگ خارجي در فصل و خارج از فصل در پيشخوان فروشگاه‌ها و خرده‌فروشي‌ها قرار مي‌گيرد. اين در حالي است كه كارشناسان، وضع توليدات ميوه‌هاي داخلي را به لحاظ كمي و كيفي خوب ارزيابي مي‌كنند.

وزارت جهاد كشاورزي پارسال پس از تصويب قانون افزايش بهره‌وري به منظور جلوگيري از واردات بي‌رويه و حمايت از توليدكنندگان، سرانجام قدم جلو گذاشت و فهرستي از ميوه‌هايي كه در داخل به وفور توليد مي‌شود تهيه و وارداتشان را ممنوع اعلام كرد. در نامه‌اي فهرست اين ميوه‌ها براي وزارت بازرگاني سابق ارسال شد اما با وجود اين در چهارماهه امسال طبق آمار گمرك بيش از 312 هزار تن ميوه به ارزش 227 ميليون دلار واردات مجاز انجام شد و برخي از اين ميوه‌ها هم از جمله انگور، هلو، شفتالو، گلابي، انبه در فهرست واردات ممنوعه جهاد كشاورزي بود.

بالطبع واردات بي‌رويه اين محصولات، تهديدي براي توليدات داخلي محسوب مي‌شود و كشاورزان را متضرر مي‌كند، ضمن آن كه تلاش و انگيزه آنها را براي توليد بهتر و بيشتر تحت‌تأثير قرار مي‌دهد.

توليدكنندگان از ورود بي‌رويه ميوه به كشور سردرگم شده‌اند و كلافه. آنها نگرانند محصولي كه با زحمت زياد توليد و برداشت مي‌شود روي دست‌شان بماند و يا با قيمت پايين در بازار عرضه شود.

سيدمحمدعلي نيك‌نژاد سخنگوي مجمع كشاورزان خبره كشور، واردات ميوه براي تنظيم بازار در مواقع ضروري را لازم مي‌داند، اما مي‌گويد: «عملكرد فعلي درخصوص واردات، موردقبول اين تشكل نيست و وزارت بازرگاني و يا به عبارتي وزارت صنعت، معدن و تجارت و بعضي از ارگان‌هاي مربوطه، نه براساس نيازهاي مردم كه براساس منافع خود عمل مي‌كنند و بستر را براي واردات بي‌رويه ميوه آماده مي‌كنند.»

وي مي‌افزايد: «در حالي كه بازار مملو از ميوه‌هاي داخلي است نيازي به واردات ميوه نيست.»

نيك‌نژاد معتقد است مافيا در كار واردات ميوه دست دارد و منافع رانت‌خواران در گرو واردات است.

وي مي‌گويد: در جنوب كشور از چابهار تا بندر گواتر، اسكله‌هايي تأسيس شده كه معلوم نيست براي واردات چه محصولاتي است. اين اسكله‌ها بايد تحت‌نظر گمرك و نيروهاي انتظامي باشد.

به اعتقاد سخنگوي مجمع كشاورزان خبره، نبود يك مركز تصميم‌گيري، اختلاف‌نظرها و فقدان مشورت با تشكل‌هاي توليدي در بخش كشاورزي به واردات بي‌رويه ميوه دامن زده است.»

وي اظهار مي‌دارد: «وزارت جهاد كشاورزي درخصوص واردات بي‌رويه ميوه مقصر نيست، زيرا فهرست ميوه‌هايي كه وارداتشان ممنوع است را به وزارت بازرگاني سابق در سال 89 اعلام كرده، اما اين وزارتخانه خود تصميم مي‌گيرد كه چه ميزان ميوه و از طريق چه كساني وارد كشور شود.»

نيك‌نژاد بر تعيين يك متولي براي واردات ميوه تأكيد مي‌كند و مي‌گويد: «چنانچه وزارت جهاد كشاورزي مسئول واردات ميوه شود، كنترل واردات آسان‌تر خواهد شد.»

وي براي جلوگيري از رانت‌خواري، پيشنهاد مي‌دهد كه واردات ميوه توسط تشكل‌هاي بخش كشاورزي انجام شود.

شادلويي رئيس هيأت‌مديره اتحاديه باغداران كشور نيز واردات بي‌رويه ميوه در شرايطي كه كشور در بخش توليد ميوه به پايداري رسيده، را اقدامي نامناسب دانسته و اظهار مي‌دارد: «امسال كيفيت و كميت ميوه‌هاي توليدي بالا بوده است با وجود اين واردات غيرضروري صورت گرفته و معلوم نيست اين واردات به چه منظوري انجام مي‌شود.»

شادلويي مي‌افزايد: «عده‌اي رانت‌خوار زيرگوش دولت مي‌خوانند كه اگر واردات انجام نشود، در كشور بحران به وجود مي‌آيد، در صورتي كه مقام معظم رهبري امسال در ماه مبارك رمضان در ديدار با بخش اقتصادي به طور صريح گفتند: در مورد واردات محصولات كشاورزي توصيه‌هاي غيرمنطقي ارائه مي‌شود.»

به رغم اين اظهارات، ما در چله تابستان شاهد عرضه سيب سبز فرانسه و پرتقال آفريقايي در بازار هستيم.»

وي مي‌گويد: «پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها، هزينه توليد به علت گران‌شدن نهاده‌ها، افزايش هزينه حمل و نقل و دستمزد كارگران بالا رفته است و در چنين شرايطي با واردات بي‌رويه ميوه، حداقل فرصتي كه براي توليدكنندگان وجود دارد ضايع مي‌شود.»

رئيس هيأت‌مديره اتحاديه باغداران كشور با انتقاد از اين كه از دلارهاي نفتي براي واردات غيرضروري استفاده مي‌شود،‌ اظهار مي‌دارد: «با اقدام‌هايي از اين دست، محصولات داخلي با قيمت كمتري به فروش مي‌رسد و واردكنندگان كه در مراكز عمده‌فروش، صاحب سرمايه و امكانات هستند به طور غيرمستقيم بازار ميوه را مديريت مي‌كنند.»

وي واردات بي‌رويه ميوه را نوعي قانون‌شكني مي‌داند و مي‌گويد: «باتوجه به قانون افزايش بهره‌وري كشاورزي و تأكيدي كه در اين قانون در مورد جلوگيري از واردات غيرضروري شده و همچنين باتوجه به سند چشم‌انداز 20 ساله كشور، واردات بي‌رويه ميوه، خلاف قانون است.» شادلويي با بيان اين‌كه واردات بايد برابر قانون انجام شود، اذعان مي‌دارد: «توليدكنندگان ديگر طاقت اين همه تهديدها در سطح بازار و توليد را ندارند.»

مهندس كاظم فرهمندي نايب رئيس كميسيون كشاورزي، خودكفايي محصولات كشاورزي از جمله ميوه را براي كشور مهم مي‌داند و ابراز مي‌دارد: «توليد براي كشور ما نقش اول را دارد و وضع توليد فعلي محصولات كشاورزي ناشي از 30 سال زحمت و تلاش كشاورزان و دست‌اندركاران بوده و اگر با واردات بي‌رويه، وضع توليد را به هم بزنيم زمان زيادي طول مي‌كشد كه به شرايط فعلي توليد برسيم.»

وي در مورد افشاي مافياي ميوه كه بارها اعضاي كميسيون كشاورزي به آن اشاره كرده‌اند، مي‌گويد: «در مورد افشاي دست مافياي ميوه تاكنون در كميسيون كشاورزي بحثي صورت نگرفته است، اما اگر واردات بي‌رويه ادامه يابد، جلساتي با مسوولان واردات كشور خواهيم داشت.»

دكتر خليليان وزير جهاد كشاورزي در مورد واردات مركبات مي‌گويد: «در بخشنامه‌اي از خردادماه امسال، ثبت و سفارش واردات انواع ميوه به جز موز را ممنوع اعلام كرده‌ايم و باتوجه به تأكيد مقام معظم رهبري بر كنترل واردات محصولات كشاورزي، اين بخشنامه صادر شده است.»

وي مي‌افزايد: «بيانات رهبر معظم انقلاب به ما علامت مي‌دهد كه بايد محكم از توليدات داخل حمايت كنيم.»

وزير جهاد كشاورزي در همين حال اذعان داشت: «ابلاغيه سال 89 مبني بر ممنوعيت واردات 50 نوع محصول كشاورزي همچنان پابرجاست و چنانچه در اين ايام، هر ميوه‌اي به جز موز وارد كشور شود، تخلف محسوب شده و كساني كه دست به اين كار مي‌زنند بايد پاسخگوي قانون باشند.»

وي با اشاره به اين كه روند واردات ميوه در چند ماه اخير رو به كاهش گذاشته است، مي‌گويد: «با اين حال از نظر ما هر ميزان واردات ميوه براي مصرف داخلي، قابل قبول نيست.»

با وجود تأكيداتي كه توليدكنندگان و برخي از نمايندگان مجلس بر دخالت دست‌هاي مافيايي در امر واردات ميوه دارند، عده‌اي هم بر اين عقيده‌اند كه واردات ميوه سياسي شده است. دبير اتحاديه صنف بارفروشان در اظهارنظري در مورد واردات ميوه گفته است واردات ميوه در كشور ما سياسي شده و واردات اقلامي مانند؛ هلو از تركيه و پرتقال از مصر نشان‌دهنده اين امر است.

نيك‌نژاد در اين باره مي‌گويد: «در كشور ما همه چيز از جمله واردات تحت‌تأثير مسايل سياسي قرار گرفته است و سياسي‌شدن واردات ميوه تبعات منفي دارد.»

شادلويي هم معتقد است مسايل را نمي‌توان از طريق واردات حل كرد و اگر مسوولان مشكلاتي دارند و براي مثال اگر از كشوري پول طلب دارند نمي‌توانند با واردات محصولات كشاورزي از جمله ميوه مشكلاتشان را حل كنند.اما فرهمند، سياسي‌شدن واردات ميوه را بعيد مي‌داند و اظهار مي‌دارد: «واردات محصولات كشاورزي سياسي‌پذير نيست. ما كمك‌هايي به همسايگان و كشورهاي دوست ارائه مي‌دهيم و در عين حال كمك‌هايي بايد از آنها دريافت كنيم كه موردنياز ما باشد. براي مثال در زمينه محصولات كشاورزي به واردات علوفه، دانه‌هاي روغني و ذرت نياز داريم. كمكي كه به توليدات داخلي لطمه بزند كمك محسوب نمي‌شود.»

به رغم اعلام آمار واردات ميوه‌هاي ممنوعه و پي‌گيري رسانه‌ها، هنوز هيچ نهادي مسووليت آن را برعهده نگرفته است و موضوع واردات بي‌رويه ميوه همچنان بين وزارتخانه‌ها و نهادهاي مربوطه دست به دست مي‌شود. در آخرين اظهارنظرها، مهندس رحمت‌ا... پريچهر مديركل دفتر ميوه اعلام كرده كه وزارت جهاد كشاورزي از ارديبهشت ماه امسال به غير از موز مجوزي براي واردات ميوه صادر نكرده و از نظر اين وزارتخانه واردات ساير ميوه‌ها ممنوع است. وزارت صنعت معدن و تجارت اما مي‌گويد واردات را با هماهنگي وزارت جهاد كشاورزي انجام مي‌دهد.

سازمان تجارت هم گفته مسئول ميوه‌هاي قاچاق نيست و به اين طريق واردات ميوه را حاصل اقدام‌هايي همچون قاچاق مي‌داند در حالي كه آمار واردات ميوه از سوي گمرك اعلام شده است.

از طرفي، اتحاديه صادركنندگان و واردكنندگان ميوه اعلام داشته در زمان ممنوعيت، واردات ميوه انجام نداده است. در حال حاضر هم بحث بر سر اين است كه بررسي شود واردات ميوه با چه شماره ثبت سفارشي و از كدام گمرك صورت گرفته است.

نايب رئيس كميسيون كشاورزي، وزارت صنعت، معدن و تجارت را مسئول واردات مي‌داند و مي‌گويد: «گمرك زيرنظر اين وزارتخانه است و ثبت و سفارش واردات ميوه از طريق اين وزارتخانه انجام مي‌شود. بنابراين ميوه هم از كانال اين وزارتخانه وارد كشور شده است.»

وي مي‌افزايد: «طبق قانون برنامه بودجه سال 89 و 90 هرگونه واردات محصولات كشاورزي بايد با هماهنگي وزارت جهاد كشاورزي و براساس نياز كشور انجام گيرد تا مردم دچار كمبود نشوند.»

فرهمند ادامه مي‌دهد: «تلاش مي‌شود صادرات و واردات محصولات كشاورزي به عهده وزارت جهاد كشاورزي گذاشته شود و اين موضوع در كميسيون كشاورزي به تصويب رسيده و اميدواريم در صحن علني مجلس با رأي بالا مصوب شود.»

وي معتقد است چنانچه وزارت جهاد كشاورزي متولي واردات و صادرات شود، واردات ميوه سر و سامان مي‌گيرد و مافيا هم نمي‌تواند نقشي كه در حال حاضر بازي مي‌كنند را داشته باشند.

فرهمند درباره اظهارنظرهاي مسوولان سازمان توسعه تجارت كه واردات ميوه را به قاچاق ربط مي‌دهند، مي‌گويد: «وضع مملكت طوري نيست كه اين حجم از واردات از طريق قاچاق انجام شود. اگر قاچاقي هم صورت مي‌گيرد بايد از طريق نيروي انتظامي، گمرك و غيره جلوي آن گرفته شود.»

بنار مديرعامل اتحاديه نظارت و هماهنگي تعاوني‌هاي روستايي و كشاورزي كشور يادآور مي‌شود: وزارت صنعت، معدن و تجارت چون مسئول تنظيم بازار است اقدام به واردات محصولات كشاورزي مي‌كند و اجراي بي‌چون و چراي دستور وزارت جهاد كشاورزي و ماده 16 قانون بهره‌وري كشاورزي را براي خودش بهانه كرده است.

وي در خصوص واردات بي‌رويه ميوه اظهار داشت: از آن جايي كه وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول تنظيم بازار است اما به جاي تنظيم بازار با توليد داخل آسان‌ترين روش را اختيار كرده و با واردات محصولات كشاورزي درصدد تنظيم بازار است.

بنار مي‌گويد: تمامي ادعاهاي وزارت صنعت، معدن و تجارت مبني بر انجام دستورات وزارت جهاد كشاورزي در زمينه واردات تنها فرافكني صرف است تا از پيكان انتقادات و اتهامات واردات در امان باشد.حال با پايان رسيدن مهلت ثبت سفارش‌ها از ابتداي ماه دي امسال بايد به انتظار بود كه آيا واردات ميوه به دلايل و بهانه‌هايي واهي باز هم انجام خواهد شد.

* نشريه پيام جهاد كشاورزي





سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن