واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: انتظارات بنكداران و محتكران محقق نميشود
معاون هماهنگي وامور مجلس وزير بازرگاني گفت: كشاورزان و بنكداران كه ميزان بيشتري برنج در اختيار دارند و در انتظار افزايش قيمتها هستند انتظاراتشان به دليل شرايط گذار از ركود محقق نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار برنا از مازندران، سيدشجاع الدين بازرگان با اشاره به اينكه كشاورزان از نرخ خريد ارقام پرمحصول برنج راضي هستند، افزود: با وجود ثابت بودن منابع مورد نياز براي خريد اين محصولات وزرات بازرگاني اعتبار خريد اين ارقام را تا 20 درصد افزايش داده است.
وي با بيان اينكه نياز سرانه برنج كشور 41 كيلوگرم براي نفر و در مجموع 3ميليون تن در سال است، اظهار داشت: در بهترين شرايط آب و هوايي ايران قادر به توليد دو ميليون و 100هزار تن برنج است كه مابقي بايد به صورت واردات تامين شود كه اين ميزان واردات بيشتر از سالهاي گذشته نبوده است.
بازرگان با اعلام اينكه قيمت برنج محلي نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است، خاطر نشان كرد: با افزايش قيمت جهشي در نيمه اول امسال كه متاثر از افزايش اين رقم محصولات در جهان بود قيمتهاي داخلي به ميزان بيشتري افزايش يافت.
وي با بيان اينكه با وجود كاهش قيمت جهاني غلات و حبوبات در دنيا، برگشت به حالت گذشته بسيار كندتر از ميزان افزايش آن صورت ميگيرد، تصريح كرد: بازگشت نكردن قيمتها به قيمتهاي اوليه و كاهش تقاضا ناشي از افزايش جهشي قيمتها موجب ايجاد ركود در بازار اين محصول و افت قيمت شده است.
معاون هماهنگي و امور مجلس وزير بازرگاني با اعلام اينكه 40 نمايشگاه و فروشگاه بهاره در قالب شبكههاي توزيع استاني از دو هفته آينده براي عرضه مستقيم محصولات توليد كشاورزان در اختيار آنان قرار خواهد گرفت، خاطرنشان كرد: اتحاديه و توليدكنندگان ميتوانند با بستهبنديهاي خانوارپسند محصولات خود را در اين نمايشگاهها عرضه كنند.
وي گفت: حذف تعرفه واردات مركبات در ماههاي اخير براي تنظيم بازار و براي پاسخگويي به افزايش تقاضاي موسمي در پايان سال در نظر گرفته شده است.
بازرگان با اشاره به اينكه حذف اين تعرفه بيشتر جنبه رواني دارد، تصريح كرد: اگر اين سياست اعمال نميشد قيمت مركبات مانند روزهاي پاياني سال 84 به كيلويي 3200 تومان ميرسيد.
معاون هماهنگي و امور مجلس وزير بازرگاني افزود: دولت براي هر كيلو واردات برنج 150تومان مابهالتفاوت در نظر گرفته كه در خزانه كشور موجود است و با تشكيل كارگروهي اين ميزان در اختيار جهاد كشاورزي براي ايجاد زيرساختها، افزايش برداشت از هر واحد سطح و اصلاح سيستمهاي كشاورزي و زراعي بهكار گرفته خواهد شد.
بازرگان با بيان اينكه عمده مشكلات در بخش مركبات در روزهاي پاياني سال رخ ميدهد، اظهار داشت: به دليل نزديكي برداشت اين محصولات به روزهاي پاياني سال بخش عمده از اين محصولات در باغها و يا انبارهاي غيراستاندارد ذخيره ميشود كه بيش از 30 درصد ضايعات را بهدنبال دارد.
وي با اشاره به اينكه وجود محصولات وارداتي در كشور تنها يك ابزار سياسي و بهانه واهي بوده است، تصريح كرد: در سه سال و نيم گذشته يكهزار و 52 هزار تن سيب و مركبات از كشور صادر شده است كه در اين مدت ميزان واردات تنها 452 هزار تن بوده است.
بازرگان با بيان ارزش دلاري اين صادرات از سال 84 تاكنون 421 ميليون دلار است، افزود: در اين مدت تنها 178ميليون دلار براي واردات سيب و مركبات در كشور هزينه شده است.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//174 - 174 - 73//www.BornaNews.ir
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]