واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبرگزاری فارس: در حالي مسئولان وزارت جهاد كشاورزي واردات هر گونه ميوه را ممنوع اعلام مي كنند كه بازار سرشار از ميوه هاي رنگارنگ خارجي است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، پس از تصويب ماده 16 قانون بهرهوري كشاورزي بسياري از كارشناسان تجارت خارجي معتقد بودند كه سپردن عنان صدور مجوز واردات محصولات كشاورزي به يك دستگاه ديگر غير از دستگاه تخصصي خودش ميتواند فسادهاي اداري و مالي ايجاد كند تا حدي كه مهدي غضنفري دو سال پيش در زمان تصويب اين قانون اعلام كرده بود صدور مجوز واردات توسط چند دستگاه ايجاد فساد ميكند.
اما اين قانون به تصويب رسيد و دليل آن هم حمايت از توليد داخلي بود. البته نبايد اين موضوع را به جنجالهاي نمايندگان مجلس در راهروهاي پارلمان بيربط دانست. آنها كه همواره داد واردات بيرويه محصولات كشاورزي را از هر ميكروفوني كه چراغ دورش قرمز ميشد فرياد ميزدند. حال آنكه ميكروفونهاي پارلمان تاثير بيشتري در تصميمگيريها و تصميمسازيهاي كلان كشور داشت.
عبارت واردات بيرويه محصولات كشاورزي از دولت نهم و از زماني كه مسعود ميركاظمي وزير بازرگاني بود بيشتر باب شد. اما ميركاظمي از همان زمان و در هر نشست خبري آمارهاي كاملي از صادرات و واردات محصولات كشاورزي داشت و معتقد بود واردات محصولات كشاورزي در مقاطعي از زمان براي تنظيم بازار داخلي بسيار مناسب است چرا كه در برخي محصولات ما چند برابر ميزان واردات صادرات محصولات كشاورزي را داريم.
البته مهدي غضنفري هم از همان ابتدا اعتقادي به تفكيك صادرات و واردات نداشت و معتقد بود بايد حجم تجارت افزايش پيدا كند. سخنان مهدي غضنفري از همان زمان منطقي به نظر ميرسيد چرا كه ما نميتوانستيم و نميتوانيم به عنوان يك جزيره كوچك و جداافتاده خودمان براي خودمان توليد كنيم. اصول تجارت امروز ميگويد بايد با جهان در ارتباط باشيم كالايي را كه كشور ديگري ارزانتر توليد ميكند وارد كنيم و كالايي كه ما با كيفيت و ارزانتر توليد ميكنيم صادر كنيم و اين است كه باعث ميشود تعادل در تجارت خارجي به وجود بيايد.
اما وزارت جهاد كشاورزي كه داعيه حمايت از توليد داخلي را به لحاظ شعاري و به لحاظ اصولي و اداري به عهده دارد و در دو سال گذشته كه مجوز واردات كليه محصولات كشاورزي به عهده اين وزارتخانه بوده است روز گذشته ادعا كرده است كه واردات هر گونه ميوه به كشور ممنوع است.
به گزارش فارس، رحمتاله پریچهر مدیرکل دفتر میوه وزارت جهاد کشاورزی مي گويد: «از نظر وزارت جهاد کشاورزی، هماکنون واردات میوه ممنوع است و به جز محصول موز که امکان تولید آن در کشور کم است، هیچگونه ثبت سفارشی برای واردات میوه از سوی این وزارتخانه صورت نگرفته است.فقط در دو ماه نزدیک به آخر سال تعرفه واردات محصولات باغی به 4 درصد میرسد و در مابقی ماههای سال این تعرفه نزدیک به 45 درصد تعیین میشود.»
حال امروز اين سوال مطرح است كه سازمان توسعه تجارت كه براساس مجوزهاي وزارت جهاد كشاورزي اقدام به ثبت سفارش كالا ميكند چگونه است كه بازار سرشار از ميوههاي رنگارنگ خارجي از كشورهاي مختلف آسيايي، آفريقايي و حتي آمريكاي جنوبي است اما وزارت جهاد به زعم خودش هيچ مجوزي صادر نكرده است. آيا اين موضوع مصداق همان فسادي نيست كه دو سال پيش مهدي غضنفري درباره آن صحبت كرده بود. آيا صدور مجوز واردات در دستگاههاي مختلف سياست موفقي براي مديريت واردات بوده است. اينها سوالهايي است كه انتظار ميرود وزارتخانه جديدالاتاسيس صنعت و معدن و يا وزارت جهاد كشاورزي پاسخگوي آن باشد.
مخاطب امروز ديگر فريب بازيهاي رسانهاي روابط عموميها و يا مسئولين را نميخورد. وقتي داد حمايت از كشاورز سر داده ميشود بايد دليل منطقي براي اين بازي دوگانه وجود داشته باشد كه چگونه است مجوزي از سوي وزارت جهاد صادر نميشود اما بازار سرشار از ميوههاي خارجي است.
به عقيده نگارنده وجود ميوه خارجي در بازار به لحاظ تنظيم بازار و ايجاد رقابت فينفسه نميتواند بد باشد مشروط بر آنكه تاكيد مقام معظم رهبري در مديريت واردات و همچنين توليد صادراتمحور توامان مد نظر قرار گيرد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]