واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سرپرست وزارت كشور: بيتوجهي به حمل ونقل ، هزينه زيادي برجاي گذاشت
كليات
سرپرست وزارت كشور گفت : عدم نگرش جامع و توجه كافي به مسائل حمل و نقل ، هزينهها و خسارتهاي اجتماعي ، اقتصادي و زيست محيطي فراواني را در كشور برجاي گذاشته است .
به گزارش خبرنگار ايرنا ،سيد مهدي هاشمي روز شنبه در همايش بينالمللي چابهار، نرانزيت و توسعه محور شرق در تهران ، تهديدهاي سه گانه منابع انرزي ، مصرف بالاي سوخت در بخش حمل و نقل و هزنيه بالاي واردات آن و همچنين تعداد بالاي تصادفات فوتي و جرحي ، آلودگي هوا و ترافيك و صدمات زيست محيطي را از مهمترين اين عوامل ،عنوان كرد.
وي افزود: براي بررسي وضعيت حمل و نقل ترافيك در كشور مشكلاتي نظير سطح نامناسب خدمات ، پوشش درصد نامطلوبي از سفرها توسط حمل و نقل عمومي ، نامناسب بودن ناوگان حمل و نقل اعم از عمومي و خصوصي ، فقدان نظارت كافي در نگهداري و بهره برداري از انواع سامانهها و سهم نامطلوب حمل و نقل ريلي در حمل مسافر و كالا و همچنين عدم استفاده مناسب از امكانات بالقوه كشور در ترانزيت كالا و مسافر رفع شود.
هاشمي ، مديريت بهينه سوخت ، توسعه حمل و نقل عمومي ، خروج خودروهاي فرسوده از چرخه حمل و نقل ، استفاده بيشتر از گاز طبيعي و سوختهاي جايگزين و افزايش خودروهاي دو گانه سوز و گازسوز، مديريت تقاضاي سفر و كاهش سفرهاي زائد شهري و برون شهري ، ايجاد محدوديت تردد وسايل نقليه شخصي ، آموزش و فرهنگسازي ، ارتقا ايمني و استفاده بيشتر از حمل و نقل ريلي را از جمله راهكارهاي اجرايي پيش بيني شده براي رفع مشكلات ياد شده ، عنوان كرد
.
سرپرست وزارت كشور با اشاره به تاييد لايحه توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت از سوي شوراي نگهبان ،گفت : براساس اين قانون دولت بايد زمينه خروج بنزين و گازوئيل از سبد حمايتي حداكثر تا سال ۱۳۹۱را فراهم كند.
وي گفت : جايگزيني خودروهاي فرسوده ، بهبود عبور و مرور، توسعه حمل و نقل عمومي ، درون و برون شهري ، افزايش سهم حمل و نقل ريلي در جابه جايي مسافر و كالا،كاهش تصادفات و بهبود وضعيت آلودگي هوا و محيط زيست از ديگر مواردي است كه دولت بايد در راستاي اين لايحه اجرا كند.
سرپرست وزارت كشور اظهار داشت : براساس اين لايحه سهم حمل و نقل ريلي در حمل كالا بايد از ۱/۷درصد سال گذشته به ۳۰درصد در سال ، ۹۰سهم حمل و نقل دريايي در حمل مسافر از ۴درصد در سال ۸۶به ۱۸درصد در سال ۹۰و سهم جابه جايي مسافر در حمل و نقل همگاني در سفرهاي برون شهري نيز از ۵۳درصد در سال گذشته به ۵۷درصد در سال مورد اشاره برسد.
هاشمي گفت : در راستاي افزايش ايمني و كاهش تصادفات انتظار ميرود نسبت كشته به صد هزار نفر جمعيت در تصادفات از ۴۰نفر در سال گذشته بايد به ۱۵نفر در سال ۹۰برسد و نسبت كشته به ۱۰هزار وسيله نقليه در تصادفات از ۲۲نفر در سال گذشته به ۱۰نفر در سال مورد بررسي برسد.
سرپرست وزارت كشور تصريح كرد: شاخصهاي تعيين شده براي بهبود حمل و نقل درون شهري در اين قانون بايد طوري باشد كه سهم حمل و نقل همگاني از سفرهاي شهري از ۴۱درصد در سال گذشته به ۷۵درصد در سال ۹۰افزايش يابد.
وي گفت : براي دستيابي به اين هدف سهم اتوبوسراني بايد از ۲۴به ۴۰ درصد، سهم تاكيسراني از ۱۶به ۲۵درصد و سهم قطار شهري و حومهاي از يك به ۱۰درصد در دوره زماني ۸۶تا ۹۰برسد.
به گفته وي ، براساس اين قانون مصرف سرانه روزانه بنزين از ۱/۱ليتر در روز بر نفر در سال گذشته به هفت دهم درصد ليتر در روز بر نفر كاهش يابد.
هاشمي سپس گفت : براي نيل به اهداف تعيين شده قانون اجازه اعطاي كمك هاي بلاعوض يارانهاي ، تخفيف در حقوق ورودي و سود بازرگاني واردات ناوگان حمل و نقل همگاني ، ماشين آلات ، تجهيزات ، قطعات و تاسيسات مورد نياز و خودروهاي كم مصرف و با سوختهاي جايگزين را پيش بيني كرده است .
وي گفت : اعطاي تسهيلات بانكي و پرداخت بخشي از سود تسهيلات بانكي به بخشهاي مرتبط با اهداف اين قانون ، تغيير كاربري اراضي و واگذاري زمين هاي موردنياز جايگاههاي عرضه گاز طبيعي ، تعيين و اخذ جريمه و عوارض متناسب با مازاد مصرف سوخت و آلايندگي بخشي از اقدامهايي است كه دولت بايد براي تحقق اين برنامه پبيش بيني كند.
اين مقام مسوول متذكر شد: براساس اين قانون دولت اجازه دارد اعتبارات مورد نياز موضوع اين قانون به ميزان ۴۰تريليون ريال در بخش درون شهري و ۶۰تريليون ريال در بخش برون شهري در بودجههاي سنواتي لحاظ كند.
وي با اشاره به اهداف تعيين شده در سند چشم انداز ۲۰ساله ،ايجاد تحول و تغيير اساسي در زيرساختهاي اقتصادي به عنوان راهبرد و خط مشي مورد تاكيد دولت از جمله اصلاحات بنياني ، تقويت و گسترش مناطق آزاد تجاري را ضروري دانست .
هاشمي اضافه كرد: موقعيت منطقه آزاد چابهار به عنوان نزديكترين نقطه به آبهاي آزاد، موقعيتي استثنايي را براي ايجاد بسترهاي لازم به منظور توسعه عمليات ترانزيت از طريق سر زمين ايران با توجه به كوتاهي مسير و امنيت كامل در منطقه ايجاد كرده است .
وي گفت : اتصال منطقه آزاد چابهار به شبكههاي ارتباطي جادهاي و ريلي كشور بويژه احداث راه آهن - چابهار - مشهد - سرخس ميتواند ايران را به عنوان قطب ترانزيت در منطقه مطرح كند.
سرپرست وزارت كشور ابراز اميدواري كرد: مطالعات جامع در خصوص استفاده از استعدادهاي بالقوه چابهار در اين امر انجام و به ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت و هيات نمايندگان ويژه رياست جمهور ارايه شود.
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]