واضح آرشیو وب فارسی:مهر: عبدالعليزاده در گفتگو با مهر:كيفيت پائين "آن سوي آسمان" ناشي از شرايط جوي هنگام توليد است
تهيهكننده و نويسنده فيلم تلويزيوني "آن سوي آسمان" بخشي از كيفيت پائين اين فيلم به را به مشكلات ناشي از شرايط جوي هنگام توليد آن مربوط دانست.
علي عبدالعليزاده درباره نگارش قصه "آن سوي آسمان" با مضمون دفاع مقدس به خبرنگار مهر گفت: طرح اوليه فيلم را محسن منشيزاده كارگردان به گروه حماسه و دفاع شبكه يك سيما ارائه و آن را تصويب كرد و قرار بود خودش كارگرداني كند كه به پيشنهاد مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيما نگارش و بعد از آن تهيهكنندگي به من سپرده شد.
وي ادامه داد: علاقمند بودم خودم را در نگارش فيلمي در ژانر دفاع مقدس محك بزنم، چرا كه به نظرم روح و روان آدمهاي جنگ دستمايهاي خوب براي تصوير كردن شخصيتهاي جنگ است. نگارش "آن سوي آسمان" فروردين 86 به پايان رسيد، اما پذيرش كارگرداني مجموعه "يك وجب خاك" و تاكيد مدير گروه حماسه و دفاع باعث شد توليد چند روز به تاخير بيفتد.
عبدالعليزاده درباره دليل كم بودن صحنههاي جنگ و تاكيد بيشتر روي شخصيت حسين شاكري فرمانده اطلاعات و عمليات گفت: با توجه به اينكه مضمون "آن سوي آسمان" درباره افراد اطلاعات و عمليات جنگ بود و معمولاً اين افراد كار خود را بي سر و صدا انجام ميدهند، سعي كردم صحنههاي جنگ آن كمتر باشد و بيشتر شخصيتها را كالبدشكافي كنم.
نويسنده "آن سوي آسمان" خاطرنشان ساخت: سعي كردم شخصيتهاي تكبعدي و سفيد مطلق نباشند و نشان دادم فردي همچون شاكري كه از فرماندهان اطلاعات و عملياست است هم ميتواند قضاوت اشتباه داشته باشد. حتي او در تكگوييهايش از انتخابش براي رفتن به ماموريت حرف ميزند كه چطور خدا او را كه اشتباه كرده، براي انجام ماموريت برگزيده است.
وي درباره شخصيت سامان (شهرام قائدي) كه همانند شخصيت پرويز پرستويي در فيلم "ليلي با من است" طناز است و حتي نوع رفتارش مانند او در آن فيلم است، گفت: در كارهاي رئال افزوده شدن شخصيتي كه طناز است، خشكي كار را از بين ميرود. دليل قرار دادن شخصيت سامان هم به همين دليل بود.
عبدالعليزاده ادامه داد: البته شخصيت سامان با شخصيت پرستويي در آن فيلم فرق ميكند. گرچه هر دو ترسو هستند، اما او براي گرفتن وام به جبهه ميرود، اما سامان به خاطر حرف پدربزرگش به جنگ ميرود تا مرد شود. پرستويي انتخاب نميكرد و تقدير او را جلو ميبرد، اما سامان دچار تحول ميشود و خودش مسير را انتخاب ميكند.
اين تهيهكننده درباره بازي تصنعي بازيگران و هدايت نامناسبت كارگردان گفت: "آن سوي آسمان" اولين تجربه بلند منشيزاده در مقام كارگردان با بازيگران حرفهاي بود. او در گذشته چند كار براي مركز فارس ساخته و شايد نتوانسته توانمنديهايش را نشان دهد. در مجموع توليد اين فيلم در اهواز با مشكلات زيادي همراه بود، چرا كه امكانات مناسب نبود.
وي با اشاره به ديگر مشكلات توليد اين پروژه گفت: كار با بازيگران در شهرستان مشكلات زيادي دارد. من قرار نبود در اين پروژه نقش پزشك را بازي كنم و قرار بود عبدالرضا اكبري بازي كند كه به دليل تداخل با پروژه "عمليات 125" نتوانست. يا برخي بازيگران حاضر به كار در شهرستان نيستند، به همين دليل جذب بازيگران مشكل بود و ما دائم استرس داشتيم.
عبدالعليزاده درباره ضعف جلوههاي ويژه و نشان دادن چند پرنده سبز بعد از شهادت رزمندگان گفت: اگر به خاطر داشته باشيد حاتميكيا در مجموعه "حلقه سبز" روح آدمها را با چند قاصدك نشان داد. البته ميخواستيم هنگام شهادت شخصيتها روح آنها در قالب يك پرستو به كربلا و كعبه برود و بعد صداي لبيك شنيده شود، اما تصاوير موجود از كعبه آنطور كه ميخواستيم نبود.
نويسنده "آن سوي آسمان" ادامه داد: به همين دليل چند پرستو سبزرنگ را نشان داديم كه بعد از شهادت شخصيتها در آسمان ديده ميشوند. به هر حال جلوههاي ويژه سليقهاي و ممكن است بينندگان راضي باشند. در مجموع توليد اين پروژه در ژانر دفاع مقدس باعث شد ترس من بريزد و در آينده مجموعهاي با مضمون دفاع مقدس بنويسم و خودم بسازم. خوشحالم اين ژانر را تجربه كردم.
وي در ادامه افزود: كساني كه آثار دفاع مقدس ميساختند، تجربياتي از جنگ داشتند و از آن استفاده ميكردند، اما چند سالي است كه اين افراد فيلم يا مجموعههايي در اين ژانر نميسازند و راه براي كساني همچون من باز شده كه نقبي به اين ژانر بزنم. به نظرم وقتي سينماگري كارش را بلد باشد ميتواند در هر ژانري كار كند.
فيلم تلويزيوني "آن سوي آسمان" به كارگرداني محسن منشيزاده و تهيهكنندگي علي عبدالعليزاده جمعه سوم خرداد ساعت 15:45 از شبكه يك پخش شد. داستان درباره حسين شاكري فرمانده اطلاعات و عمليات است كه در جبهه به خودشناسي ميرسد. فرهاد جم، شهرام قائدي، سيروس كهورينژاد، غلامرضا اكبري، داريوش اسدزاده و ... در فيلم بازي ميكنند.
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]