واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: توصيههاي امتحاني به دانشآموزان
جام جم آنلاين: با نزديك شدن به روزهاي پاياني سال تحصيلي، دانشآموزان كمكم حال و هواي خردادي به خود ميگيرند. تلاش و كوشش همه دانشآموزان، حتي دانشآموزاني كه در طول سال تحصيلي تلاش زيادي نداشتهاند، اين روزها به چشم ميآيد؛ اما دانشآموزان براي موفقيت بيشتر در امتحانات بايد چند نكته را رعايت كنند.
دانشآموزان در كوتاهمدت و به صورت ضربالاجل، نميتوانند برنامه مطالعه خود را دستخوش تغيير و تحولات اساسي بكنند؛ مثلا اگر قبلا تا پاسي از شب را به مطالعه ميپرداختهاند، اكنون براساس نظر مشاور، معلم يا والدين براحتي نميتوانند به جاي مطالعه در شب، صبحها زود از خواب بيدار شوند و به مطالعه بپردازند.
البته مطالعه و يادگيري در ابتداي روز بسيار بهتر خواهد بود؛ ولي اين احتمال وجود دارد كه بعضي به لحاظ بدني در شرايطي نباشند كه بتوانند در مدت زمان كوتاه خود را به مطالعه كردن در صبحگاهان عادت دهند.
پيشنهاد ميشود دانشآموزان براي بهرهگيري بيشتر از زمان دو، سه روزي تغيير زمان مطالعه را به صبح زود تغيير دهند. اگر به نظرشان موفقيتآميز بود و به هنگام مطالعه دچار خوابآلودگي و بيحسي نبودند، تا زماني كه علاقه به مطالعه در آن زمان وجود دارد، كار خود را ادامه دهند و در غير اين صورت همان برنامه مطالعه قبلي خود را پي گيرند؛ هرچند مطالعه در شب و حتي تا پاسي از شب گذشته باشد.
نتيجه كلام اينكه براي تغيير زمان مطالعه، از مطالعه كردن در شب به صبح زود بايد بدن آماده و پذيراي اين تغيير و تحول باشد، در غير اين صورت ممكن است حتي زمان مفيد مطالعه در شب هم از ميان برود.
نحوه خوب امتحان دادن
شايد اين روزها خواننده اين مطلب دانشآموزان نباشند؛ اما به عموم اولياي دانشآموزان كه مطلب را مطالعه ميكنند، توصيه ميشود تلاش كنند تا دانشآموزان با هر وضعيت تحصيلي خوب امتحان بدهند. بعضي دانشآموزان حتي پاسخهاي صحيح و غلط را كه با يك حرف ص يا غ و در زبان انگليسي با T و F نمايش داده ميشود، خالي ميگذارند و اين ارتباطي به ميزان معلومات آنها ندارد.
سفيد گذاشتن و علامت نزدن پرسشهاي چندجوابي هم يكي از مواردي است كه معمولا بعضي دانشآموزان انجام ميدهند، در صورتي كه اين مساله ميتواند بخصوص در سرنوشت دانشآموزان متوسط رو به پايين (دانشآموزان لب مرز) كه نمره نزديك 10 دارند، تعيينكننده باشد.
با توجه به اينكه در امتحانات مدارس معمولا نمره منفي به پاسخهاي چندگزينهاي و يا تشريحي تعلق نميگيرد، بهتر است پاسخ هيچ پرسشي خالي گذاشته نشود و حتيالمقدور با همان اطلاعاتي كه دانشآموز دارد، حتي اگر پاسخ پرسشي را اصلا نميداند، به آن پاسخ بدهد. چهبسا همان پاسخ حدسي با نزديك بودن به پاسخ درست حتي در پرسش تشريحي، نمرهاي را براي دانشآموز منظور كند.
مديريت زمان: دانشآموزان بايد توجه داشته باشند كه زمان مندرج بالاي برگه امتحاني كه بيانگر طول مدت امتحان دادن است، مدت زماني است كه طراح سوال با توجه به تجربهاي كه دارد، براي امتحاندهنده كافي ميداند. شايد در مواقعي، اين زمان بيشتر از حد لازم براي يك دانشآموز و يا در مواقع اندكي كمتر از زمان لازم براي امتحان دادن دانشآموز ديگر باشد.
با توجه به اصل تفاوتهاي فردي كه سرعت پاسخگويي هر دانشآموز به سوالات امتحان با فرد ديگر متفاوت است، در نهايت دانشآموز براي پاسخگويي به پرسشهاي هر امتحاني بايد زمان را مديريت كند، حتي اگر زمان اختصاص داده شده براي امتحان كافي نباشد، دانشآموز بايد با درايت به پرسشها پاسخ دهد.
چگونگي مديريت زمان در امتحانات
دانشآموز بايد ابتدا پرسشهايي را پاسخ دهد كه صددرصد به صحيح بودن آنها اطمينان دارد و يا پاسخگويي به پرسشهايي را كه در حافظه كوتاهمدتش قرار دارد و احتمال ميدهد در صورت واگذار كردن به بعد، ممكن است از ذهنش خارج شود، در اولويت برنامه خود قرار دهد و پس از پاسخگويي به اين دسته از پرسشها به سراغ پرسشهاي فكركردني كه به زمان بيشتري نياز دارند، برود.
حسن دانهداران
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 995]