واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخستين همايش بينالمللي معماري داخلي و دكوراسيون - خزان غضنفري
نخستين همايش معماري داخلي دكوراسيون با استقبال جمع كثيري از دانشجويان رشتههاي معماري و طراحي صنعتي از دانشگاههاي مختلف كشور و با حضور جمعي از اساتيد اين رشته روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته در تالار پتروشيمي تبريز برگزار شد.
در نخستين روز همايش آقاي مهندس عبدالرضا محسني با ارائه مقالهاي در قالب بررسي 3 نمونه از آثار معماري داخلي و خارجي به بررسي اصول طراحي داخلي پرداختند، اصولي همچون حفظ ساختمانهايي با پيشينه فرهنگي غني و ايجاد معماري داخلي هماهنگ با ساختمان و در عين حال متفاوت از نظر كاركرد براي تغيير كاربري بنا كه نمونهاي از آن در موزه آبگينه تهران اتفاق افتاده است، همچنين ايشان شناخت پيشينه تاريخي، فرهنگي يك ملت را براي ايجاد يك معماري و همچنين يك معماري داخلي موفق كه نميتوان اين دو را از هم تفكيك كرده ضروري دانست.
در ادامه سخنرانيهاي روز اول خانم دكتر كاتب از تفاوتهاي معماري داخلي و دكوراسيون صحبت كردند، همچنين با بررسي وضعيت نابسامان حاكم بر معماري امروز ايران و يادآوري نمونههاي موفق گذشته از علل اين وضعيت به رواج و فرماليست بودن طراحيهاي بدون منطق اشاره كردند و در ادامه دكتر حقپرست سخنراني پيرامون هارموني در معماري داخلي با عنوان حلقه گمشده معماري ارائه كردند. در ادامه برنامههاي روز اول خانم مهندس خياباني مقالهاي پيرامون چگونگي طراحي محصول خلاق و جديد ايراد كردند.
سخنراني بعدي توسط آقاي مهندس سميعزاده ارائه شد. ايشان به عنوان نماينده از قشر غيرمعمار و با ديدي متفاوت به بررسي مساله معماري داخلي در ايران پرداختند. در ادامه صحبتهاي ديگر اساتيد مبني بر نابسامان بودن وضعيت فعلي به ارائه راه حلي براي اين معضل پرداختند. به عقيده ايشان ما ايرانيان بايد پارادايم (الگوي ذهني) خود را جهت بهبود وضعيت فعلي تغيير دهيم.
در ادامه سخنرانيهاي روز نخست آقاي دكتر مهران دشتي به بررسي روند تغييرات مبلمانهاي غربي و معماري در ايران پرداختند. ايشان با بيان اين مطلب كه انكار ايراني بودن معماري كنوني رايج و در ايران بيهوده است، اشاره كردند و گفتند: شايد از نخست، عملكرد معماران براي وارد كردن معماري غرب به ايران اشتباه بوده است و در اين ميان نخستين نمونههاي ساختمانهاي آپارتماني غربي در ايران را كه مربوط به دهه 20 خورشيدي ميشود تحليل كردند و اشاره داشتند كه براي هماهنگي هر چه بيشتر مبلمان غربي رايج كه چندان با معماري سنتي ايران هماهنگي ندارد بايد اين مبلمان و روند تغييرات آن را عميقا بشناسيم.
سپس خانم مهندس آرين درباره سبكهاي رايج در دكوراسيون داخلي و تركيبات آن در فضا مقالهاي را ارائه دادند. پس از آن آقاي دكتر غفاري مطالبي را در باب اصول طراحي سالنهاي همايش از لحاظ قوانين اكوستيكي ارائه كردند. در ادامه آقاي مهندس اعظمي به ايراد مطالبي درباره تاثيرات رنگ و نور در معماري داخلي پرداختند. در آخرين سخنراني روز نخست آقاي مهندس علامه به ارائه مطالبي درباره اهميت انتخاب مصالح در معماري داخلي پرداختند و براي آشنايي بيشتر علاقهمندان با مصالح روز دنيا وب سايتwww. decorbank. Ir را معرفي كردند.
همزمان با سخنرانيهاي مهندس آرين و دكتر غفاري و مهندس اعظمي و مهندس علامه كارگاه آموزشي تحت عنوان رنگ در معماري داخلي به سرپرستي مهندس بهناز خياباني برگزار شد. در خاتمه روز نخست توري جهت بازديد از تفرجگاه ائلگلي براي ميهمانان توسط برگزاركنندگان همايش در نظر گرفته شده بود. در روز دوم همايش سخنراني آقاي مهندس معيريزاده با بررسي اصول مرمتي در بناهاي قديمي و ارزشمند انجام شد. همچنين ايشان به معرفي چند نمونه از آثار موفق در استفاده از المانهاي سنتي ايران در عين مدرن بودن پرداختند.
در ادامه خانم مهندس خياباني به ارائه مقالهاي راجع به وسايل دكوراتيو در فضا پرداختند و در نهايت آقاي دكتر ناظري به نوعي به جمعبندي و بررسي سخنان ديگر اساتيد طي 2 روز همايش پرداختند و همچنين باتوجه به سخنان ايرادشده و در تاييد سخنان آقاي مهندس علامه خواستار تغيير نام همايش از (معماري داخلي و دكوراسيون) به همايش (طراحي داخلي) شدند.
به اميد برگزاري هرچه پوياتر همايشهاي بعدي در اين زمينه.
------------
------------
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5601]