واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: از سوي دفتر جنبش نرمافزاري: مديريت تحول در حوزه علميه با رويكرد نوآوري بررسي شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:دفتر جنبش نرمافزاري دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم پنجمين نشست مديريت تحول در حوزه علميه را با رويكرد به نوآوري پنجشنبه دوم خردادماه در سالن همايش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي قم برگزار شد.
به گزارش گروه دريافت خبر باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز" حجج اسلام احمد مبلغي، رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي و ابوالقاسم علي دوست، استاد دروس خارج حوزه علميه قم به طرح ديدگاههاي خود پرداختند و دبير علمي اين نشست را رضا عيسينيا بر عهده داشت.
سپس حجتالاسلام ابوالقاسم علي دوست، تحول را مبحث روز حوزه علميه خواند و با اشاره به مصاديق تحول اظهار داشت: تحول ايستا و واپسگرا مورد نظر نيست بلكه تحولي كه مصداق تكامل و نوآوري است و از روي اختيار صورت گيرد مورد نظر ميباشد.
استاد دروس خارج حوزه علميه قم با اشاره به موانع و آسيبهاي تحول در محور آموزش خاطرنشان ساخت: يكي از موانع تحول، قطع ارتباط عموم طلاب با تراث گذشتگان است و بنده كه با مراكز آموزشي و پژوهشي حوزه در ارتباط هستم دريافتهام كه بسياري از طلاب ارتباط با تراث گذشتگان ندارند.
استاد دروس خارج حوزه علميه قم پيشنهاد نوشتن كتاب درسي آسان مطابق با موازين استاندارد آموزشي را پاك كردن صورت مسأله خواند و گفت: طلاب بايستي ادبيات كتب فقهي كهن را فراگرفته و با آنها مأنوس باشند.
وي با اشاره به بحث تخصص در حوزه گفت: تخصص به عنوان يك فكر فراگير در حوزهها نهادينه نشده است و بايد بعد از آن به تمحّض و تمركز اهميت داده شود.
استاد دروس خارج حوزه علميه قم تصريح كرد: تا زماني كه تخصص در حوزهها نهادينه نشود نميتوان انتظار تحول داشت.
وي كشف و به كارگيري نيروهاي جوان در مراكز و نشستهاي علمي را از ديگر گامهاي تحول در حوزه عنوان كرد و اظهار داشت: در بسياري از مراكز علمي از اعيان ثابته استفاده ميشود كه به علت مشاغل زياد، قدرت مديريت آنان نيز تضعيف ميشود.
حجتالاسلام علي دوست مسأله سادهانگاري و اكتفا به كليات را از ديگر آسيبهاي تحول خواند و گفت: برخي معتقدند كه تمام مسايل فقه و اصول در طول ساليان دراز حوزه علميه حل و فصل شده و نيازي به پرداختن بيش از اين ندارد در حاليكه بايد گفت كار در فقه خيلي شده است اما در مقابل، كارهاي بسيار زيادي هم انجام نشده است.
استاد دروس خارج حوزه علميه قم ترس از افتادن در ورطه بدعت را از ديگر موانع تحول در حوزه خواند و گفت: براي اين كار بايستي منابع فقهي، عقلي و عرفي را تقويت كرد كه با اين كار از ابتذال در اجتهاد جلوگيري خواهد شد.
در ادامه حجتالاسلام مبلغي، طرح مسأله تحول را فرصت مغتنم در اختيار حوزه علميه براي توفيق روزافزوان حوزه علميه خواند.
وي گفت: اگر تحولات مدرن را مديريت نكنيم، ما را مديريت ميكند و اگر از ورود تحول جلوگيري كنيم آسيب ميبينيم و يا منفعل و هضم در آن ميشويم پس بايد خود آن را مديريت كنيم.
استاد دروس خارج حوزه علميه يكي از اهداف مياني و پر تأثير در تحول را نوآوري خواند و گفت: با حذف نوآوري، مديريت تحول معنا ندارد و بايد نوآوري گسترده و فعال در صحنه تحول حضور به هم برسانيم.
حجتالاسلام مبلغي فرهنگ نوآوري را نيازمند بازنگري خواند و افزود: ما ظرفيت نوآوري بالايي داريم ولي ارزشهاي برانگيزاننده كم است.
رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي با اشاره به موانع تحول در حوزه گفت: هر يك از فرهنگ و ساختار مديريتي، آموزش، پژوهش، و تبليغ با موانعي مواجه است و مانع سر راه آموزش علاقه سيري ناپذير بسياري از حوزويان به متون درسي حاضر است.
وي مانع پيش روي امور پژوهشي را ترس از مخالفت كار نو با سنت عالمان گذشته خواند و اظهار داشت: نظام مديريتي حوزه نيازمند بازتأسيس است و در تبليغ نيز بايستي توجه جدي به عرصههاي پيچيده تبليغ جهاني داشت.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]