واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: کنترل اضطراب با مواد غذاييآرد تصفيه شده، شکر، نوشابه ها، نمک، گوشت گوساله، غذاهاي سرخ شده و شکلات محرک اضطراب هستند و غلات کامل، سير، تخم مرغ، ماهي، هويج، پياز، اسفناج، چغندر و کرفس باعث کاهش اضطراب مي شوند.
معمولا تعريف اضطراب اين است: عکس العمل ما به شرايط، نه خود آن شرايط. ما مي توانيم ياد بگيريم در شرايطي که اضطراب آور هستند، آرام و خونسرد بمانيم. در واقع ما بايد از تمام استرس ها در زندگي مان آگاه باشيم و ميزان عکس العمل مان را نسبت به آن ها، مد نظر داشته باشيم. کساني که تحت استرس و اضطراب زيادي هستند، نمي دانند بالاخره اين شرايط آن ها را از پا در خواهد آورد. متاسفانه اضطراب خيلي بي صدا وارد زندگي مان مي شود و ما متوجه آن نمي شويم و وقتي متوجه مي شويم که دير شده است. مواد مغذي مي توانند کمک کننده باشند و اضطراب و احساسات را تا حدي در کنترل ما در آورند. مواد مغذي کنترل کننده گياهان کنترل کننده کلسيم دارواش پتاسيم بابونه ويتامين ث بادرنجبويه کروم جينکوبيلوبا ال- تيروزين گل گاو زبان گابا ريشه سنبل الطيب ملاتونين ويتامين اي منيزيم ويتامين هاي گروه ب روي گلايسين اينوزيتول سلنيوم در ادامه کمي راجع به اين موارد توضيح مي دهم:ويتامين هاي گروه ب: تمام اعضا اين گروه براي سلامتي و عملکرد سيستم ايمني ضروري اند.کلسيم و منيزيم: در استرس از دست مي روند. کمبود آن ها در افراد پر استرس شايع است و مي تواند منجر به ترس و اضطراب شود. ويتامين ث: براي عملکرد غدد آدرنال و واکنش هاي شميايي خون ضروري است. اضطراب، هورمون هاي غدد آدرنال(هورمون هاي ضد استرس) را کاهش مي دهد. مقدار زياد آن ها اثر متعادل کننده اي دارد و به عنوان کاهش دهنده ي اضطراب شناخته شده است. کروم: کمبود آن علائم اضطراب را به دنبال دارد.گابا: آمينو اسيدي است آرامش بخش و براي فعاليت مغز ضروري است. ملاتونين: يک هورمون طبيعي است که محرک خواب است و در صورتي که اضطراب منجر به بي خوابي شود، کمک کننده است. غذاهايي که محرک اضطرابند قهوهنوشيدن قهوه را محدود کنيد. کافئين محرک اعصاب است و باعث عصبانيت شده و در الگوي خواب ايجاد اختلال مي کند.منابع کافئين: قهوه، چاي، شکلات و بعضي نوشابه ها.الکلالکل به طور موقت رهايي از اضطراب را به دنبال دارد؛ اما مصرف آن اضطراب زا است.شير گاو و بستنيشير گاو و بستني در برخي افراد ممکن است ايجاد اضطراب کند. بدين ترتيب مواد لبني را به مدت 3 هفته از برنامه ي غذايي تان حذف کنيد. سپس تدريجي آن را اضافه کنيد و برگشت علايم شرايط عصبي را کنترل کنيد. اسيد فوليک براي جلوگيري از اضطراب و خستگي، پيشنهاد مي شود. در صورتي که با ساير ويتامين هاي گروه ب و ويتامين ث باشد، کارايي بهتري دارد غذاهاي آمادهاز غذاهاي صنعتي اجتناب کنيد چرا که مواد به کار رفته در آن ها در سيستم بدن ايجاد استرس مي کند، از اين دسته مي توان به موارد زير اشاره کرد:* آرد تصفيه شده * شکر * نوشابه ها * شيرين کننده هاي مصنوعي * نگهدارنده ها * نمک * گوشت گوساله * غذاهاي سرخ شده * ادويه جات * شکلات از مواد مغذي اي استفاده کنيد که از سيستم عملکردي مغز محافظت مي کنند و حاوي پروتئين اند و شکر کمتري دارند. خوردن مواد نشاسته اي براي کساني که احساس آشفتگي مي کنند، بسيار پيشنهاد مي شود. مصرف آب ميوه هاي طبيعي، خصوصا مرکبات مانند آب پرتقال، منابع اسيد هاي چرب امگا 3، سبزيجات تازه هرگز فراموش نشود.
غذاهايي که باعث کاهش اضطراب مي شوند* غلات کامل * تخم مرغ * هويج * اسفناج * کرفس* سير* ماهي* پياز* چغندر عادات غذايي استرس زا * تند غذا خوردن * نجويدن لقمه ها(15 تا 20 مرتبه)* زياد غذا خوردن * خوردن آب فراوان و ساير مايعات با غذا اين عادات منجر به فشار روي معده شده و اين عواقب را به دنبال خواهد داشت: * سوء هاضمه، نفخ و ورم شکم* سوء جذب مواد مغذي مکمل هاي پيشنهادياسيد فوليک براي جلوگيري از اضطراب و خستگي، پيشنهاد مي شود. در صورتي که با ساير ويتامين هاي گروه ب و ويتامين ث باشد، کارايي بهتري دارد. در مطالعات نشان داده اند که کمبود اسيد فوليک، افسردگي، بي خوابي، بي اشتهايي، بي خيالي، فراموشي، تحريک پذيري بيش از حد، ضعف و اضطراب را به دنبال خواهد داشت. از غذاهاي صنعتي اجتناب کنيد چرا که مواد به کار رفته در آن ها در سيستم بدن ايجاد استرس مي کنداسيد فوليک به طور طبيعي در نان هاي غلات کامل، سبزيجات و ميوه ها وجود دارد. منيزيم(دانه ها، غلات، حبوبات و سبزيجات برگ تيره)، سلنيوم(غذاهاي دريايي، جگر، قلوه، گوشت و ماکيان)، ويتامين ب1، ب6، ب12 و روي هم پيشنهاد مي شود که علاوه بر خوردن منابع طبيعي آن ها بهتر است از مکمل هم در صورت صلاحديد پزشک استفاده کنيد. ورزشجدا از اثر مفيد تحرک در رهايي از استرس و اضطراب، فعاليت ورزشي براي اثر بهتر مسکن ها و آزاد سازي فشار بسيار مفيد است. فقط 30 دقيقه ورزش فشار روي اعصاب را کاهش مي دهد و احساس اعتماد به نفس را افزايش مي دهد. نيکوتين نيکوتين از کافئين قوي تر است و با اختلال در تنفس و افزايش کار قلب ضرر زيادي به بدن مي رساند. منبع آن سيگار است که منجر به کاهش تحمل مي شود. افراد سيگاري نسبت به غير سيگاري ها مضطرب تر هستند.علاوه بر بدن ناسالم، ميزان مطابقت با محيط اطراف را کاهش مي دهد و با اتلاف مواد مغذي بدن، اثر کمبود ريز مغذي ها را در اضطراب و استرس دو چندان مي کند. بدن بدون غذا چند هفته و بدون آب چند روز مي تواند زندگي کند ولي بدون اکسيژن چند لحظه هم نمي تواند. پس چرا بدن مان را در معرض يک عامل کشنده قرار دهيم؟ راحله باباپوربخش تغذيه و آشپزي تبيان مطالب مرتبط:بهترين غذاهاي شادي آور پنج ماده غذايي براي بهبود احساسات غذاهاي موثر در احساس بدحالي غذاهايي که باعث استرس مي شوند غذاهاي ضد استرس را مي شناسيد؟ کدام غذاها استرس را کم مي کنند؟ مواد غذايي كاهش دهنده استرس مواد غذايي استرس زاغذاهاي ضد افسردگي غذاهاي آماده باعث افسردگي مي شوند غذاهاي مفيد در حالات روحي مختلف کمبود چه موادي موجب افسردگي مي گردد؟ رژيم غذايي مفيد براي افسردگي غذاهاي موثر در ايجاد مشکلات عصبي و روحي غذاهاي مفيد در درمان مشکلات عصبي و روحي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 509]