واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: اسفنديار رحيم مشايي در گفت و گوي اختصاصي با ايسكانيوز عنوان كرد: تلاش براي ثبت دفاع مقدس بعنوان ميراث معنوي در اجلاس حافظه جهاني
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: ما منتظريم در خرداد ماه فرمت ها و دستورالعمل هاي لازم براي ثبت دفاع مقدس به عنوان ميراث معنوي را در اجلاس حافظه جهاني ارايه دهيم.
اسفنديار رحيم مشايي در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار گروه فرهنگي - هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"،گفت: گردشگري جنگ در دنياي گردشگري شناخته شده است زيرا اخبار جنگ در طول آن دوران در دنيا منتشر مي شود و خاطره اي در اذهان مردم جهان باقي مي گذارد كه به طور طبيعي اين يك ظرفيت براي گردشگري است.
وي تاكيد كرد: براي كشوري كه اين ظرفيت را دارد گردشگري جنگ يك امتياز محسوب مي شود و مي تواند گردشگر بيشتري را جذب كند.
مشايي با بيان اين مطلب كه توجه ما به گردشگري جنگ صرفا توجه به درآمد اقتصادي آن نيست افزود: گردشگري جنگ يك فرصت خوب براي معرفي ارزش هاي دفاع مقدس است.
وي ادامه داد: در سفراول دولت به استان خوزستان، دولت سازمان ميراث فرهنگي را موظف كرد كه طرح جامع گردشگري را آماده كند تا بر اساس آن طرح سرمايه گذاري دولت در بخش زير ساخت ها انجام و فرصتي ايجاد شود تا بخش خصوصي سرمايه گذاري هاي بعدي را انجام دهد.
مشايي به تلاش براي فراهم كردن تاسيسات و امكانات خدماتي و رفاهي براي مردم در مناطق جنگي اشاره كرد و گفت: خوشبختانه ما مقدمات كار را فراهم كرديم و مطالعات ميداني صورت گرفته و اميدواريم تا پايان سال، پژوهش در اين خصوص به اتمام برسد و اعتبارات لازم تخصيص يابد و بخش خصوصي ساير كارها را انجام دهد.
وي از دفاع مقدس به عنوان يك ميراث بزرگ معنوي ياد كرد و گفت: بايد علاوه بر ثبت آثار فيزيكي دفاع مقدس كه متاسفانه ساليان قبل به آن پرداخته نشده به ثبت معنوي دفاع مقدس نيزبپردازيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: با وجود اينكه مناطق جنگي ، مرزي حدود دو هزار كيلومتر از خاك كشور را در بر مي گيرد، اما امروزه آثاري كه جنگ را در مناطق جنگي نشان دهد نداريم و اين سوال وجود دارد كه چگونه مي خواهيم به مردم دنيا نشان دهيم كه در كشور ما جنگ بزرگي رخ داده است.
معاون رييس جمهور اظهار داشت: ثبت آثار،علامات و نشانه هاي بجا مانده ي فيزيكي دفاع مقدس به كمك بنياد حفظ آثار و نشر دفاع مقدس، نيروهاي مسلح، ارتش ،سپاه و بسيج دنبال مي شود و هماهنگي هاي خوبي بوجود آمده است.
مشايي درخصوص ميراث معنوي دفاع مقدس گفت: بايد ابعاد فلسفي وجودي جنگ، انگيزه هاي حمله به ايران، اينكه چه كساني در اين كار دخالت داشتند و چه اتفاقات و عمليات مهمي در طول جنگ رخ داده است دلايل ، چرايي و چگونگي اجراي عمليات ، موفقيت و شكست هاي مقطعي بايد ثبت و حفظ شود.
وي تصريح كرد: دفاع مقدس يك مكتب است، بنياد و نظريه دارد و داراي ويژگي ها، انديشه ها و خصايص فكري است و ما بايد در رشته هاي مختلف با تحليل اجتماعي، سياسي، فرهنگي، اقتصادي، امنيتي و نظامي ابعاد مختلف جنگ را به كمك نخبگان ثبت كنيم.
مشايي پيرامون فعاليت كاروان هاي راهيان نور گفت: خوشبختانه به كمك ارتش، سپاه و بسيج اين امكان فراهم شد تا مردم از سراسر كشور در قالب كاروان هاي راهيان نور به مناطق عملياتي سفر كنند و از نزديك مناطق جنگي را ببينند و اين بسيار اثرگذار است.
وي تاكيد كرد: امسال تعداد گردشگران مناطق جنگي از اسفندماه تا پايان نوروز از مرز يك ميليون و 200 هزار نفر گذشت و در كنار كاروان هاي منسجم راهيان نور مردم سفرهاي خانوادگي به اين مناطق داشتند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: تاسيسات و امكانات براي حضور جمعيت هاي انبوه در اين مناطق وجود ندارد. سرويس هاي بهداشتي، امكانات پذيرايي خدماتي، تاسيسات اقامتي در برنامه جامع گردشگري جنگ به كمك بخش خصوصي افزايش مي يابد.
معاون رييس جمهور ادامه داد: تمام شهرهايي كه در حوزه عملياتي هستند مجهز به امكانات مناسب خواهند شدو درفاصله بين شهرها و در خطوط بين راهي تاسيسات مناسبي فراهم مي شود.
مشايي به تاسيس سرويس هاي بهداشتي در سال 87 در مناطق عملياتي اشاره كرد و افزود: اميدواريم اين امكانات موجبات افزايش سفر مردم به اين مناطق را فراهم كند.و همچنين به دنبال آن هستيم كه گردشگران خارجي با تبليغات مناسب هنگام سفر به ايران از مناطق عملياتي نيز ديدن كنند./110
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]