واضح آرشیو وب فارسی:مهر: /علوم انساني و چالش اشتغال/تحولي اساسي در بازار كار فارغالتحصيلان علوم انساني ضروري است
دكتر حسن طائي، در همايش علوم انساني و چالش اشتغال گفت: در بازار كار كشور بايد تحولات بنياديني صورت گيرد كه براي اين تعداد عرضه نيروي متخصص علوم انساني و هنر تقاضا ايجاد بشود.
به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز در همايش علوم انساني و چالش اشتغال كه در دانشگاه تهران برگزار شد، دكتر حسن طائي، عضو هيئت علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائي در مورد «گسست رابطه تقاضاي بازاركار از تقاضاي اجتماعي» سخنراني كرد.
دكتر طائي در آغاز به مسئله اشتغال اشاره كرد و گفت: يكي از مسائلي كه سياستگذاران و برنامه ريزان آموزش عالي كشور همواره به آن مي انديشند اين است كه نظام آموزش عالي كشور چه نوع راهبردهايي را براي هدايت و كنترل ورودي هاي اين نظام اتخاذ كند، تا در حد امكان خروجي هاي اين نظام از لحاظ كميت، كيفيت و تنوع، با تقاضاي بازار كار، مطابق و بدان نزديك باشد.بنابراين همه تلاش اين است كه گسستي بين تعداد و تمايل داوطلبان ورود به آموزش عالي با آنچه در بخش تقاضاي بازار كار مي گذرد، روي ندهد.
وي تاكيد كرد: البته بايد اذعان كرد كه اين موضوع ساده اي نيست و بسته به سطح توسعه اقتصادي و تكامل نهادهاي اجتماعي در جوامع مختلف از پيچيدگي خاصي برخوردار است.
دكتر طائي در آغاز با بررسي روند كمي پذيرفته شدگان ، دانشجويان و دانش آموختگان گروه آموزشي علوم انساني و هنر را در طول دهسال گذشته گفت: با استفاده از داده ها و اطلاعات سرشماري عمومي نفوس و مسكن به وضعيت آنان در بازار كار در طول سال هاي 1375-1385 بپردازم. آنچه كه از برآوردهاي اوليه با توجه به جمعيت دانشجويي 1.4 ميليون نفري دانشجويان علوم انساني و هنر و نسبت 56 درصدي آنان به كل دانشجويان دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور در سال تحصيلي 1385-1384 مي توان اظهار كرد اين است كه در بازار كار كشور بايد تحولات بنياديني صورت گيرد كه براي اين تعداد عرضه نيروي متخصص علوم انساني و هنر تقاضا ايجاد بشود. در حال حاضر براساس سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 1385 بالغ بر 1.8 ميليون شاغل متخصص در بازار كار وجود دارد كه 53 درصد از كل شاغلان متخصص را به خود اختصاص داده است.
دكتر طائي سپس به مسائل و مشكلات بخش عرضه و تقاضاي بازار خدمات آموزش عالي و بازار كار پرداخت و گفت: واقعيت اين است كه يك بعد كار مربوط به ايجاد درآمد و تامين معشيت است، بلكه ابعاد مهمتر كار به تكوين و تكامل جوهره انسان باز ميگردد.
دكتر طائي تاكيد كرد: بيكاري داراي پيامدهايي ميباشد كه حداقل در سطح فردي عبارت از افزايش آسيب هاي رواني ، از دست دادن انگيزه ها و اميد به آينده ، از دست دادن ازادي انساني و گسترش محروميت اجتماعي، فروپاشي زندگي خانوادگي و ارتباطات انساني، كاهش مهارت، دانش و آسيب هاي بلندمدت كاري“ ميباشد. بنابراين بيكاري در هر سطحي از آن، پديده مذمومي است.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]