واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ذائقه نسل جديد ادبيات جديدي در آگاهي يافتن از حماسه دفاع مقدس ميطلبد
داخلي. فرهنگي. دفاع مقدس. سوم خرداد.
مديركل بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس همدان گفت: ذائقه نسل جوان امروز و نسلهاي آتي براي آشنايي با حماسههاي دوران دفاع مقدس و تبيين دستاوردهاي آن دوران، ادبيات جديدي ميطلبد.
"خليل الهيتبار"، روز چهارشنبه در آستانه سوم خرداد، سالروز حماسه سوم خرداد و فتح خرمشهر در جمع خبرنگاران افزود: بهترين و ماندگارترين زبان براي انتقال پيام دوران دفاع مقدس همان زبان هنر است كه نسل امروز به آن آشنا هستند.
وي ادامه داد: رويكرد جديد در انتقال ارزشهاي دوران دفاع مقدس براي تمامي اقشار جامعه جزو سياستهاي كلان بنياد است.
وي گفت: روي آوردن به سمت ساخت ترانه كودكانه دفاع مقدس از برنامههاي جديد بنياد براي آشنايي اين قشر از جامعه با دوران دفاع مقدس بوده است.
به همين منظور لوح فشردهاي با عنوان "بابام شده ستاره"، حاوي اشعار كودكانه دفاع مقدس تدوين و در مدارس همدان توزيع شده است.
وي از سوم خرداد، به عنوان درخشان و برجستهترين روزهاي تاريخ انقلاب و دوران دفاع مقدس نام برد و تصريح كرد: خرمشهر از ديد جهانيان ميدان قدرت ايران و عرصه مانور دوست و دشمن بود.
وي افزود: پس از پيروزي انقلاب استكبار جهاني خيلي نگران شد و با برنامه ريزي در كشورهاي همسايه به ويژه عراق در صدد تخريب و ضربه زدن به انقلاب اسلامي برآمد.
وي اضافه كرد: شش ماه پس از انقلاب شكوهمند اسلامي ، صدام بر مسند قدرت در عراق نشست و تحركات براي ضربه زدن به انقلاب آغاز شد چرا كه نميخواستند قدرت اسلامي ايران در منطقه نقش محوري داشته باشد.
وي اظهار داشت: خرمشهر از اين حيث كه ظريب امنيت بغداد و بصره را بالا مي برد و صدام طرح دفاع ۲۰ساله را مدنظر داشت براي عراق مهم بود.
وي گفت: با سقوط خرمشهر در چهارم آبان زمزمه بازگشت دادن اين شهر از دست عراق به كشورمان در قرارگاه بسيج و سپاه دميده شد و رزمندگان اسلام توانستند با شروع عمليات فتح خرمشهر كه از ۱۰ارديبهشت آغاز شد در سوم خرداد موفق به اين فتح شوند.
وي ادامه داد: اسناد به دست آمده از دوران جنگ گوياي خوي تجاوزگري صدام بوده و نشان ميدهد كه قصد جدا كردن خوزستان از ايران و ناميدن آن به عنوان عربستان را داشت.
وي نقش استان همدان در دوران دفاع مقدس را ويژه و محوري خواند و گفت:
در حماسه روز سوم خرداد، ۶۴نفر از اين استان شهيد و تقديم نظام و انقلاب شدند.
وي افزود: همدان آنگونه كه شايسته بود حق جهاد را ادا كرد به طوري كه مقام معظم رهبري نشان مدال افتخار و دارالمجاهدين را بر سينه مردم اين ديار آويخت.
وي از برنامههاي گراميداشت حماسه سوم خرداد به برپايي نمايشگاه عكس دفاع مقدس در تمامي شهرستانها، هم انديشي "جوان امروز، انديشه فردا"، غبار روبي گلزار شهدا، تجليل از حماسه آفرينان دوران دفاع مقدس، خانواده شهدا، ايثارگران و جانبازان و راه اندازي سايت جامع دفاع مقدس همدان به WWW.SAJED-HAMEDAN.COMاشاره كرد.
وي خاطرنشان كرد: همدان پس از خوزستان دومين استان كشور است كه از فردا اين سايت در آن راهاندازي ميشود.
وي از برگزاري جشنهاي دانشجويي، همايش دانشجويي با عنوان "ديدار با ستارگان جنگ"، يادواره شهداي مجدآباد، سخنراني سردار "آبنوش" در پيش از خطبههاي نماز جمعه هفته جاري ، آيين عصر خاطره و مسابقات پياده روري ۱۰ ها هزار نفري در ملاير و نهاوند و گردهمايي بسيجيان به عنوان ديگر برنامه هاي گراميداشت حماسه سوم خرداد برشمرد.
ويگفت: باتوجه به نقش تاريخي همدان در دوران دفاع مقدس،خاطرات ايثارگري رزمندگان همداني در پنج مقطع از ۲۱بهمن ۵۷تا فرجام جنگ تدوين و چاپ مي شود.
وي از اتمام كارتدوين مقطع نخست تا پايان امسال خبرداد و گفت: اميد است كتابهاي خاطرات ديگر مقاطع نيز تدوين و سريعتر چاپ شوند.
وي افزود: اين خاطرات در ۱۵جلد كتاب براي تدوين و چاپ پيش بيني شده و هماكنون خاطرات مقطع نخست بيش از يكصد بار توسط فرماندهان عملياتهاي دوران دفاع مقدس بازخواني و اماده چاپ شده است.
وي از تعيين ۱۰نقطه بمباران شده درهمدان مربوط به دوران جنگ براي ساخت يادمان از جمله بلوار موشك، انبار نفت، بيمارستاني در ملاير، نقطهاي در تويسركان واستاديوم قدس خبرداد وگفت:ساماندهي مزار شهداي گمنام نيز از ديگر كارهاي در دست پيگيري است.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 377]