واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سمينار علمي حقوق مالكيت فكري و حمايت از نوآوري در قم برگزار شد
داخلي. اجتماعي. حقوق.
سمينار علمي حقوق مالكيت فكري و حمايت از نوآوري روز چهارشنبه در دانشگاه قم برگزار شد.
به گزارش ايرنا، دبير شوراي سياستگذاري مالكيت فكري ايران دراين سمينار گفت: امروز هيچ سرمايه گذاري و انتقال تكنولوژي بدون توجه به حقوق مالكيت معنوي در كشور صورت نميگيرد.
دكتر حسن ميرحسيني افزود: ازاين رو اهميت مالكيت معنوي بايد در سياست و اقتصاد در اولويت قرار گيرد چرا كه سرمايه گذاري، توسعه پايدار مبتني بر دانش و نهضت نرم افزاري و توليد علم نيازمند حقوق مالكيت معنوي ميباشد.
وي اضافه كرد: اكنون در تمامي توافق نامه ها، سرمايه گذاري كه در كشور صورت ميگيرد مساله مالكيت معنوي نيز مطرح ميشود.
وي ادامه داد: از ۷۰سال گذشته قوانيني در خصوص حقوق مالكيت معنوي در ايران وجود داشته اما دراين سالها تنها عضويت در يك كنوانسيون انجام شده است.
مير حسيني افزود: خوشبختانه سالهاي ۷۸تا ۸۳را ميتوان دوران شكوفايي حقوق مالكيت هاي معنوي در ايران دانست.
وي گفت: هم اكنون زمينه فعاليت در حوزه مالكيت صنعتي فراهم شده و كشورما اكثر اين قوانين را رعايت ميكند لذا لازم است تا از حقوق آن نيز براي كسب منافع كشور بهره مند شود.
وي مكانيزه كردن واحدهاي صنعتي را از ديگر اقدامات در حال پيگيري دانست و افزود: سعي شد تا مخترعان، تجار و بنگاهها بتوانند از اطلاعات گسترده ادارات مالكيت صنعتي ۱۸۰كشور جهان بهره مند شوند اما بدليل تحريم هاي صورت گرفته اين اتفاق محقق نشد.
ميرحسيني گفت: در حوزه مالكيت هاي ادبي وهنري نيز دربخش داخلي قوانين سالهاي ۷۹،۵۲،۴۷و ۸۲(قانون تجارت الكترونيك) موجود است و لايحه اي نيز تهيه شد تا در صورت تصويب مجلس مشكلات موجود در حوزه مالكيت هاي ادبي و هنري را مرتفع سازد.
وي افزود: متاسفانه لايحه ديگري كه بعد از آن ارايه شد از قوانين فعلي نيز ضعيف تر است و انتقادهاي دانشگاهيان را نيز در پي داشته و لازم است تا لايحه قبلي مورد تاكيد قرار گيرد.
وي گفت: در سطح بينالمللي نيز ما عضو هيج كنوانسيوني در زمينه حقوق مالكيت ادبي و هنري نيستيم لذا از آثار ما حمايت نميشود.
ميرحسيني به ضرورت بهره مندي از امكانات فني و آموزشي در دنيا پرداخت و افزود: در سالهاي اخير بااعزام اساتيد، كارشناسان، قضات و پليس به سمينارهاي مختلف ارتقاي سطح آگاهي اين گروهها دنبال شده است.
وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي اگر قرار است تا ۲۰سال آينده حرف اول را درمنطقه بزنند بايد كارشناسي لازم را درخصوص اهميت الحاق به كنوانسيونهاي مختلف انجام دهد.
مير حسيني گفت: هم اكنون درموافقت هاي دوجانبه از جمله مساله كپي رايت ما به ديگران امتياز ميدهيم در حاليكه ميتوانيم با بررسي هاي لازم منافع ملي را نيز مورد بررسي قرار دهيم.
وي ادامه داد: هم اكنون كشورهاي پيشرفته در مباحث حقوقي نيز سعي دارند مواد كنوانسيونها را به نفع خود تغيير داده و به طيف بندي در كنوانسيونها بپردازند.
مير حسيني افزود: امروز ما نميتوانيم درهاي كشور را ببنديم و از سياستگذاريهاي جهاني بدور باشيم و درعين حال بخواهيم در دنيا حضور پيدا كنيم. ك/۲
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]